Söz Kesimi Söz&Nişan yapanlar

Sonpapatyaa

SonsuzAşk
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
22
Puanlar
3
Arkadaşlar bilmediğim için soruyorum tecrübeli arkadaşlara. Söz ve nişanı aynı anda yapan oldu mu? Nişan bohçası hediyeler sözde mi verilmeli ? Yapanlar biraz anlatırlarsa çok mutlu olurum

merhaba konu üzerinden baya geçmiş ama merak ettim bende aynı şekilde düşünüyorum şimdi yapabildiniz mi ? daha doğrusu oldu mu nişanınız ?

yakın zamanda var mı peki istemeye olayların falan ?

kısmetse 2017 ilk ay(: yani bizim düşüncemiz hemen hemen o tarih. Erkek arkadaşımın mesleği ggereği farklı şehirde olması , ailesinin farklı şehirde benim de İstanbul'da olmamdan dolayı sözü , nişanı vs ayrı ayrı yapmaktansa 3 -4 günlüğüne ailesi ile İstanbul'da kalıp bir gece ailelerin tanışma yemeği , ertesi akşam söz ve ertesi günü de nişan gibi düşünüyoruz . Ama şu anlık ikimiz düşünüyoruz :D aileler ne çıkarır önümüze bilemeyiz :D

kısmetse 2017 ilk ay:-) yani bizim düşüncemiz hemen hemen o tarih. Erkek arkadaşımın mesleği ggereği farklı şehirde olması , ailesinin farklı şehirde benim de İstanbul'da olmamdan dolayı sözü , nişanı vs ayrı ayrı yapmaktansa 3 -4 günlüğüne ailesi ile İstanbul'da kalıp bir gece ailelerin tanışma yemeği , ertesi akşam söz ve ertesi günü de nişan gibi düşünüyoruz . Ama şu anlık ikimiz düşünüyoruz :KK70: aileler ne çıkarır önümüze bilemeyiz :KK70:

ayy çok sevindim bende istanbuldayım o farklı şehirde dedim isteme söz nişanı ayı anda yaparım ilk tamam dediler şimdi de isteme ayrı nişan ayrı olsun diyorlar

Biz öncelikle aileleri tanıştırdık ,bize geldiler.1 ay sonra isteme söz nişan bir arada oldu,nişanlandık.1 buçuk ay sonraya nikah tarihi aldık evlendik çok şükür.Biz klasik söz nişan hazırlığı yapmadık.Aileler takı taktılar tabi ama onun haricinde bohça,hediye vs. o işlere girmedik biz hiç.Zaten zamanımız yoktu çalışıyoruz,sonrasında nikah hazırlıklarına başladık.Ailelerimiz de bizi anlayışla karşıladır.

Benim isteme,söz, nişan bir arada yapıldı.. :)
En başta annesi ablası falan oturmaya geldiler, sonra babasıyla geldiler.. Sonra biz gittik. :)
Sonra alışverişe çıktık. Nişan bohçası düzdük. Alyansları aldık artık ne gerekiyosa.. İstemeye geldiler kalabalık şekilde 70 80 kişi vardık evde 2 daire açmıştık.. Bohçalı, çiçekli çikolatalı şekilde geldiler. Biz nişanda bi tek gelin damada diye anlaşmıştık sadece bana getirdiler.. İstendim, verildim, duamız okundu, yüzüklerimiz takıldı.. Nişan pastası yaptırmıştık onu kestik. İkramlarımı servis ettik.. Nişan hatırası olarak hediye hazırlamıştık onları verdik.. Kalktılar.. Giderlerken de bohçamızı verdik.. Sözkesti tatlımız olur yöresel, onu da verdik oldu bitti.. :)
1 günde herşeyi hallettik.. Herkes nasıl olacak diye kemirdi beni ama şahane oldu.. Sülalede sonra moda oldu bu herkese uydu. :) Hem adetlerimiz yapıldı, hem insanlar çağırıldı yalnız da değildik hem de açıkçası maddi açıdan da güzel oldu hem de telaşı 1 günde atlattık iyikide böyle oldu.. :)

Çok uzun yazmışım.. Bende çekinceliydim yapmadan önce. Ondan uzun tuttum sanırım.. :)

ayy tam istediğim gibi olmuş :KK9: tebrikk ederim bende o tanışma faslını yaptım sonra da dedim ki isteme söz nişan hepsi beraber olsun ilk tamam dediler şimdi erkek arkadaşımla annem sonrasında da gelip isterler sonra da nişan yaparız dedi hiç beni dinlemiyorlar :KK42:

Aslında onlar için de kolaylık olurdu.. :)

bence tam tersi benim istediğim gibi daha kolay olurdu çünkü farklı şehirdeler o dediğimize kaç defa gelip gidecekler benim dediğime bi alışveriş için bir de söz nişan için 2 defa gelecekler

bence tam tersi benim istediğim gibi daha kolay olurdu çünkü farklı şehirdeler o dediğimize kaç defa gelip gidecekler benim dediğime bi alışveriş için bir de söz nişan için 2 defa gelecekler

Yok yok yanlış anladın, senin söylediğin aslında onlara da kolaylık demek istedim.. :)

Yok yok yanlış anladın, senin söylediğin aslında onlara da kolaylık demek istedim.. :)

aynen ben masraf olmasın diye elimden geleni yapıyorum valla karışmıcam artık ne yapıyorlarsa yapsınlar ben uyarım demi ama :KK14:

aynen ben masraf olmasın diye elimden geleni yapıyorum valla karışmıcam artık ne yapıyorlarsa yapsınlar ben uyarım demi ama :KK14:

Bi yerde onları cebi canım ya sen iyilik etmişsin zorluk çıkarmamışsın ama bırak yapmak istiyolarsa yapsınlar kendileri bilsin artık, onların yorgunluğuna da mı biz üzülcez. :stop::stop::stop:

maşallah hepinize :) Açıkçası benim de erkek arkadaşım kolay kolay izin alamaz Bitlis'te asker olduğu için , ailesi de Konya'da ben de dediğim gibi İsanbul. Aileyi çaya çorbaya çağırmak ilk önce anneleri vs kaynaştırmayı ben de isterim tabi ki ama imkan dahilinde sürekli o kadar insanı al getir , sevgilim izin alsın gelsin falan bunlar izin konusunda yol konusunda biri gerer biraz. O yüzden elbetteki adet gelenek görenek çerçevesinde gelip tanışma yemeği ,ertesi gün çekirdek aileler arasında isteme , ertesi günü de haftasonuna denk getirirp çok yakın arkadaşlarımız , amca halı dayı kuzen gibi 50 60 kişi kadarıyla evde ikramlı bir nişan yapmayı düşünüyoruz. nikahımız da düğünden önce olacağı için onu da ailemle iade-i ziyarette bi taşla iki kuş diyerekten Konya'da yapalım diye bi yol çizdik . Bakalım aileler ne diyecek ? Hem hayırlı işe kalkışırken herkesin rızası olan hem de istediğimiz gibi sade bi yolla işi resmiyete dökmek istiyoruz. O nişan bohçaları kısmını hiç düşünmedim açıkçası. Zaten kurulcak ev adresi de Bitlis :) Ben artık Gez Gez Anadolu programı çekerim :D

Nisan ve sozun ayri yapilmasi bana gereksiz geliyor. Bu benim fikrim
Benim gozumde sozde nisanda ayni.
Sözü flort donemi saymak gerek.

Benim nisan, kina ve dugun oldu.

Mesala kınam da İstanbul düğününde olcak :) Maç gibi (: ilk yarı sahaya gelinlikle çıkarım , sonra forma değişimi bindallı :) ordan da kurtarcam hem zaman - hem de mekan kirası şu bu . Kına dediğimiz nedir ki göbek atmaksa atcaz (: Artık günümüz şartlarında insanlar evet herşeyi yapmak da istiyor ama imkan dahilinde olabildiği kadarıyla gelenekleri günümüze uyarlıyoruz (:

Back