• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Nişan Söz/Nişan olcak ama ne yapacagımı bilmiyorum

Nişan Adetleri, Nişan Bohçası, Nişan Tepsisi

nasslycan

Üye
Kayıtlı Üye
26 Eylül 2016
11
0
6
Merhabalarrrr
Muhtemelen ocak ayında olacak söz mü nişan mı daha belli olmayan saçma bir işin içindeyim sevgilimin annesiyle alışverişe cıkacam annem olmadığı için bir akrabamız gelecek ben ne yapılır edilir bilmiyorum artık herkesten bi ses cıktı kafam karıstı artık. Abartılı şeyleri pek sevmiyorum saadelikten yanayım coğu zaman.
-Söz/Nişan olduğu zaman ne yapılmalı (ogün için)
-Anneyle alışverişe cıktıgımda neler almalıyım
-Bohça yapacak mıyım?
-Söz/Nişanda dağıtmak için tıpalı camlarda çiçekler hazırlayacağim fakat o canlı çiçekleri nasıl bozulmamasını sağlarım cam şişede?
-Yiyecek içeçek konusunda neler hazırlamalıyım?
-Evim küçük yaklaşık 50 kişi gelecek nasıl sığdırırım?
-Tıpalı cam şişeleri nerden bulabilirim?
-Nasıl bi elbise giymeliyim bulamadım bulamıyorum?

Son düzenleme:
Merhabalarrrr
Muhtemelen ocak ayında olacak söz mü nişan mı daha belli olmayan saçma bir işin içindeyim sevgilimin annesiyle alışverişe cıkacam annem olmadığı için bir akrabamız gelecek ben ne yapılır edilir bilmiyorum artık herkesten bi ses cıktı kafam karıstı artık. Abartılı şeyleri pek sevmiyorum saadelikten yanayım coğu zaman.
-Söz/Nişan olduğu zaman ne yapılmalı (ogün için)
-Anneyle alışverişe cıktıgımda neler almalıyım
-Bohça yapacak mıyım?
-Söz/Nişanda dağıtmak için tıpalı camlarda çiçekler hazırlayacağim fakat o canlı çiçekleri nasıl bozulmamasını sağlarım cam şişede?
-Yiyecek içeçek konusunda neler hazırlamalıyım?
-Evim küçük yaklaşık 50 kişi gelecek nasıl sığdırırım?
-Tıpalı cam şişeleri nerden bulabilirim?
-Nasıl bi elbise giymeliyim bulamadım bulamıyorum?

merhabalar :) Geçtiğimiz mayıs ayında evde nişanım oldu. öncelikle rahat ol, ben her şey çok keyif aldım umarım senin de öyle olur :)

- Bizim isteme ve devamında yüzük kesimi oldu, yani söz nişan bir denilen cinsten. O gün için ne yapılmalı demişsin, ne anlamda tam anlayamadım?
- Biz sırf formaliteden bi alışveriş yaptık, eğlencesine Eminönü'ne gittik. Annelerimiz şehir dışında olduğu için gelmediler, eşim, ablam ve eşimin teyzesi (kendisiyle çok yakınız) ile ilk girdiğimiz yerden bir gecelik sabahlık takımı ve bir çamaşır takımı aldık. sonrasında da normalde kullandığım makyaj malzemelerini. insan evinde tertemiz ilk kez kullanacağı şeyler bulundurmak istiyor tabi, pijama gecelik gibi , bunları da zamanla gezerken kendim aldım hep.

-biz ailelere bohça yapmadık, annelerimiz öyle anlaştı. Bence çok gereksiz onca telaşın içinde. Sadece damat ve geline böyle ufak tefek şeylerle abartmadan hazırlanması en mantıklısı. bu arada damat bohçasına da seccade pijama takımı konuldu.

- canlı çiçeklere taş çıkaran yapma çiçekler var, onlara bak derim.

-bizim nişanımız da 50-60 kişilikti. kavurma pilav yaprak sarma baklava salatalardan oluşan bi menümüz vardı. ve tabi nişan pastası. bu arada pastanı kişi sayısı kadar yaptırma, onların dilim boyutu daha büyük olduğundan artar. bence 35- 40 kişi ideal olur sizin için.

- evimiz çok küçük değildi, bir şekilde sığdık. ama küçük olsa da, sandalye takviyesi ile en büyükleri salonda oturtacak gibi düşünüp sığdırırsınız. herkes oturmak zorunda değil hem. ayrıca gelenler de evinizi biliyordur, çok beklentileri olmadan gelsinler :)

- cam şişeler her yerde bol bol var. internette satan yerler de çok. arkadaşım öyle almıştı Eminönü'yle filan uğraşmadan.

-elbise benim için de sıkıntılı oldu. Rengi tenine uyan çok dekolteli ya da çok kapalı olmayan,hafif süslü mümkünse dizde bir elbise işini görür :) tabi tesettürlü müsün bilemiyorum. İstanbuldaysan daha detaylı bilgilendirirm bu konuda :)

ek olarak aklıma gelen, söz tepsisi hazırlaman gerektiği. bir de tavsiye kendini çok hırpalama, keyifli ol iyi düşün her şey çok güzel olur :) küçük detaylara çok takılma, gün gözün hiçbir şey görmeyecek :)

sevgiler,

merhabalar :) Geçtiğimiz mayıs ayında evde nişanım oldu. öncelikle rahat ol, ben her şey çok keyif aldım umarım senin de öyle olur :)

takılmıyorum fakat herşey benim üstümde herkesten farklı bi ton ses kafam karıştı artık. bizim durumlar biraz karıstı işin içinden nasıl cıkacagımı bilemedim. elbise konusunda bütün mağazalara baktım lcw den tutun da oxxoya kadar bulamadım ama
cam şişe konusunda internet alışverişine güvenemiyorum birde onların hepsi el emeği olacak kırılıp dökülürse canımdan can gider hangi internet sitesinde bulmus pekı

yiyecek ve içeçek konusunda plastik caatal kasık bardak kullanalım dedik evde o kadar kısıye ne yetecek tabak canak var nede bılasık makinesi var
tesettürlü değilim fakat bugune kadar dekolteli hiç giyinmedim yada bedeni tamamıyla kaplayan bi elbise hiç giyinmedim.
takı konusunda ne yaptıgınız peki ben kartalda oturuyorum sevgilim beylik düzünde o yuzden takı ısını beraber yapıcaz
annesiyle bütün tarzımız birbirimize uyuyor o yüzden alşveriş sorunlu gecmeyecegını dusundugum için içim rahat
sadece askere gıdecek dıye yuzuk takalım adı konsun dedık ondan dolayı her ıkı ılede maddı durumlar sıkıntıda takıntılı degilim hep çözüm odaklı bi insan oldum ama şu sıralar herkesten farklı bı ses cıkınca kafam durdu :)

tahmin edebiliyorum, o günlerde herkes kendinde fazlaca söz hakkı buluyor. o yüzden sen kararlarını ver ve sustur herkesi :) plastik tabak çatal çok mantıklı, durum ne gerektiriyorsa ona göre yapılsın ne olcak ki sanki.
takı da şöyle oldu, ben set olayına hep karşıyım çok gereksiz buluyorum. günlük kullanılacak düzeyde altın bir kolye alsak yeter diyordum, bir de bilezik takmak istiyordu eşimin ailesi. sonra amcasının eşi kendince bir jest yapmak istemiş, bir kolye küpe seti yaptırmış, öyle olunca kolyeden de vazgeçtik. eh bize bi tek alyans almak kaldı :) bence siz de sıkıntıdaysanız bir kolye ile kapatın bu işi. zaten çok masraflı bir dönem.

elbiseyi oralarda bulmak zor olur aslında. kadıköy e yolun düşerse bahariyede opera pasajı var çeşit çeşit elbise var ev nişanı için :) Ben de bakırköy den almıştım.

tahmin edebiliyorum, o günlerde herkes kendinde fazlaca söz hakkı buluyor. o yüzden sen kararlarını ver ve sustur herkesi :) plastik tabak çatal çok mantıklı, durum ne gerektiriyorsa ona göre yapılsın ne olcak ki sanki.
takı da şöyle oldu, ben set olayına hep karşıyım çok gereksiz buluyorum. günlük kullanılacak düzeyde altın bir kolye alsak yeter diyordum, bir de bilezik takmak istiyordu eşimin ailesi. sonra amcasının eşi kendince bir jest yapmak istemiş, bir kolye küpe seti yaptırmış, öyle olunca kolyeden de vazgeçtik. eh bize bi tek alyans almak kaldı :) bence siz de sıkıntıdaysanız bir kolye ile kapatın bu işi. zaten çok masraflı bir dönem.

elbiseyi oralarda bulmak zor olur aslında. kadıköy e yolun düşerse bahariyede opera pasajı var çeşit çeşit elbise var ev nişanı için :) Ben de bakırköy den almıştım.

Kadıköyde calısıyorum ama hıc cıkıp ole bakma fırsatım olmadı bunu aklıma yazdım sağol :) aslında kolye küpe bide göstermelik bi tane bilezik yeter mantıklı olmus bizimki askere gidecek bütün yükü bana bırakmak erkeklik gururna yediremiyor :) dısardan bakınca aman ne güzel ya falan derdım sıra kendine gelince yanındaki kişi destek olmazsa ,insanı bunalıma sokar arıyorum şu gün olacak dıye hadı ya keske su gun yapsanız daha ıyıydı dıyor hafta sonu patladım bütün olay cozuldu artık hersey benim isteğime göre olacak :) pozitifliğin ve yardımın tesekkur ederım opera pasajı bekle beni :)

Kadıköyde calısıyorum ama hıc cıkıp ole bakma fırsatım olmadı bunu aklıma yazdım sağol :) aslında kolye küpe bide göstermelik bi tane bilezik yeter mantıklı olmus bizimki askere gidecek bütün yükü bana bırakmak erkeklik gururna yediremiyor :) dısardan bakınca aman ne güzel ya falan derdım sıra kendine gelince yanındaki kişi destek olmazsa ,insanı bunalıma sokar arıyorum şu gün olacak dıye hadı ya keske su gun yapsanız daha ıyıydı dıyor hafta sonu patladım bütün olay cozuldu artık hersey benim isteğime göre olacak :) pozitifliğin ve yardımın tesekkur ederım opera pasajı bekle beni :)

oh çok sevindim çözülmesine :) umarım her şey yolunda gider sizin için. Rica ederimm ne demek, yardımcı olduysam ne mutlu. Sana kolaylıklar ve bol şanslar dilerim :)

Bakabildin mi opera pasajına ? Nerelere gittin neler aldın bir yol yordam gösterir misiyynnnn :KK22:

Back