• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Söz Kesimi söz mendili...

zipircik

sağlıkla,hayırla gel bebeğim ☺️
Kayıtlı Üye
1 Temmuz 2012
618
461
323
kızlar şimdi benim şubat başında sözüm olacak inşallaaaahhh :) bizde söz mendili adeti yoktur ama erkek arkadaşımın tarafında varmış. bende hatıra kalsın diye kendi ellerimle 1 tane söz mendili hazırladım. ancak kafamı kurcalayan konu ben bu söz mendilini kime vericem damada mı annesine mi? ben mi vericem annem mi vericek yada ne şekilde vericez? giderken verilecek söz akşamı mı yoksa isteme olduktan snra kızımızı size verdik dedikten sonra mı vermemiz gerekiyor nasıl oluyor bu mendil işi yahu?:44:

Bizde olmadı ama
sanırım söz ya da nişan bohçasına koymanız gerekiyor

zipircik bizde söz mendili falan olmadı ama hediye olarak dagıtılıyor diye biliyorum...

Son düzenleme:
Söz mendili Egeye özgü diye biliyorum. Aydından gelin aldık o da mendiller yapıp erkek tarafına da kendi tarafına da sözlendiklerinde dağıtmıştı sanırım hatırlamıyorum nişanda olabilir :)

vay arkadaş herkes ben gibi :) teşekkür ederim yine de duyduklarınızı, bildiklerinizi paylaştığınız için :) ama bana bizzat mendil vermiş dağıtmış biri lazım :))

aynı sorun bende de var.üstelik pazar sözüm var.:Smendil sevgilimin ailesinde adetmiş ama bizde yok..cevapları bnde merakla bekliyorum..

Ben yapmıştım söz mendili.. Biz Ankaralıyız adetimiz değil ama İzmirde yaşadığım için Ege adetine uydum..
Kimisi tek yapıyor, kız verildikten sonra damada veriyor..
Kimisi tüm aileye yapıyor yine verildikten sonra akrabalara dağıtılıyor.
Ben 4-5 tane yapmıştım ama vermeyi unuttum :9: Daha sonradan verdim..

kız isteme-nişan,vb adetlerden hiç anlamam bana kalsa yine boş boş bakınacaktım... istemeye gelineceği gün yengem hani portakallar şerbet yapıcaz diye tutturdu, marketten alalım dediysem de ikna edemedim,o telaşta oturduk şerbet yaptık bu birinci eziyetti, :1:

gelelim sizin sorunuzun cevabına; bohçayı naptınız dedi komşulardan biri ordan,(mahalle bizim evde tabi bu arada), haydaaa ne bohçası derken durum anlaşıldı mendil verilirmiş damada yada küçük bir bohça yapılırmış... biri sabunlar,süsler,lavantalı keseler buldu geldi, halam arandı apar topar bildiğiniz seferberlik yani, siparişler verildi iç çamaşırları, çoraplar,mendil,birde ipek bohça,evet bildiğiniz ipek bohça aranmış çarşı pazar,(gitti paracıklarım adam ne yapsın ipek bohçayı deliriyorum,alt tarafı istemeye gelecekler 20 yaşında mıyım ben, istemesi böyle olursa düğünde ne yapıcaksınız, gerek yok diye, tabi beni dinleyen yok).... ben bunları nişan tepsisi adı altında olur diye biliyordum ama öyle değilmiş, söz bohçası dedikleri buymuş... normalde kayınvalide-görümce-yenge-hala,vb erkek tarafına da verilirmiş,ama biz sadece nişanlım için yaptık... isteme akşamının sonunda onlar giderlerken ben bohçayı nişanlıma verdim, kayınvalidem hayatta olmadığı için,bizimkiler nişanlıma vermemi uygun buldular...

kardeşimin nişanında(isteme-söz-nişan bir arada oldu) bayanlara eşarp,erkeklere havlu dağıtıldı, kardeşime de gümüş tepsi içinde mendil,çamaşır,çorap falan verildi... o da çok hoş bir ayrıntıydı bence...

kız isteme-nişan,vb adetlerden hiç anlamam bana kalsa yine boş boş bakınacaktım... istemeye gelineceği gün yengem hani portakallar şerbet yapıcaz diye tutturdu, marketten alalım dediysem de ikna edemedim,o telaşta oturduk şerbet yaptık bu birinci eziyetti, :1:

gelelim sizin sorunuzun cevabına; bohçayı naptınız dedi komşulardan biri ordan,(mahalle bizim evde tabi bu arada), haydaaa ne bohçası derken durum anlaşıldı mendil verilirmiş damada yada küçük bir bohça yapılırmış... biri sabunlar,süsler,lavantalı keseler buldu geldi, halam arandı apar topar bildiğiniz seferberlik yani, siparişler verildi iç çamaşırları, çoraplar,mendil,birde ipek bohça,evet bildiğiniz ipek bohça aranmış çarşı pazar,(gitti paracıklarım adam ne yapsın ipek bohçayı deliriyorum,alt tarafı istemeye gelecekler 20 yaşında mıyım ben, istemesi böyle olursa düğünde ne yapıcaksınız, gerek yok diye, tabi beni dinleyen yok).... ben bunları nişan tepsisi adı altında olur diye biliyordum ama öyle değilmiş, söz bohçası dedikleri buymuş... normalde kayınvalide-görümce-yenge-hala,vb erkek tarafına da verilirmiş,ama biz sadece nişanlım için yaptık... isteme akşamının sonunda onlar giderlerken ben bohçayı nişanlıma verdim, kayınvalidem hayatta olmadığı için,bizimkiler nişanlıma vermemi uygun buldular...

kardeşimin nişanında(isteme-söz-nişan bir arada oldu) bayanlara eşarp,erkeklere havlu dağıtıldı, kardeşime de gümüş tepsi içinde mendil,çamaşır,çorap falan verildi... o da çok hoş bir ayrıntıydı bence...

bende ipek bir mendil aradım ama bulamadım kendim satenden hazırladım biraz vitrinlere konulan süslü peçetelere benzedi ama :D ynede emek var bizde adet değil zaten bildiğim bişey de değil o sebeple kıymetni bilsin diimi :D her neyse dediğim gibi adeti bilmediğim için nasıl vereceğimi de bilemiyorum :) şimdi ben o mendili şifon bi mendil gibi bişey yapıp mendili içine koyup kurdeleyle bağlasam ağzını öyle versem nasıl olur? çok mu sade olur kücücük mendili versem sadece

bu konuda akıl verir oldum ya, tamamım ben:32: nişanı daha sonra yapacaksınız sanırım... bu eğer sadece isteme ve söz ise, bence şu söz çikolatası gelen alman gümüşü tabir edilen tepsiler var ya, onların en miniğinden al bir tane,içine mendili hoş bir şekil vererek, kurdela ile süsleyerek mesela koy, sağına soluna süs sabunlar, lavanta poşetleri de koyabilirsin, onu tülle sar öyle ver....

bir diğer seçenek, minik bir söz bohçası hazırla, çorap,çamaşır, mendil, havlu ve yine ufak tefek süsler koyabilirsin...

aklıma bir şey daha geldi hayırdır inşallah:68:
şeffaf tül gibimsi hediye torbaları var ya ağzı ipli (nasıl tasvir yarabbim)
onlardan 5-10 tane alsan, gelenlere de minik minik birşeyler koysan içine harika olur... (şal,eşarp,el havlusu,vb) böyle yaparsan müstakbel nişanlının da mendilini o hediye torbasına koyup verebilirsin,böylece endişe ettiğin gibi sade olmaz...

bu konuda akıl verir oldum ya, tamamım ben:32: nişanı daha sonra yapacaksınız sanırım... bu eğer sadece isteme ve söz ise, bence şu söz çikolatası gelen alman gümüşü tabir edilen tepsiler var ya, onların en miniğinden al bir tane,içine mendili hoş bir şekil vererek, kurdela ile süsleyerek mesela koy, sağına soluna süs sabunlar, lavanta poşetleri de koyabilirsin, onu tülle sar öyle ver....

bir diğer seçenek, minik bir söz bohçası hazırla, çorap,çamaşır, mendil, havlu ve yine ufak tefek süsler koyabilirsin...

evet nişan mayıs- haziran gibi olacak inşallah. bende minik söz bohçası yapsam diye düşündüm anneme söyledim az önce bohçayı nişanda yapıcaz öyle çoraptı çamaşırdı basit kaçar nişanda büyük bohça yaparız onun içine koyarsın dedi ama ben şimdi vermek istiyorum dedim bizde adet değil mendil falan olmadı öyle sohbet arasında damada verirsin koyar cebine götürür dedi ama pek içime sinmedi bohça yapabilirim ikna edersem annemi :))

aklıma bir şey daha geldi hayırdır inşallah:68:
şeffaf tül gibimsi hediye torbaları var ya ağzı ipli (nasıl tasvir yarabbim)
onlardan 5-10 tane alsan, gelenlere de minik minik birşeyler koysan içine harika olur... (şal,eşarp,el havlusu,vb) böyle yaparsan müstakbel nişanlının da mendilini o hediye torbasına koyup verebilirsin,böylece endişe ettiğin gibi sade olmaz...

tasvirine bittim :D böyle şeylerin isimlerini bende pek bilmem nasıl görüyosam öyle anlatırım anlayan da olmaz genelde ama ben seni anladım :1::1: öyle hediyelikler dağıtamam kalabalık olucaz ancak kendim hediyelik yaptım. lavantalı magnetli minik kuşlar yaptm onları dağıtacağım. annemi bohçaya ikna edemezsem tek mendili koysam öyle tül torbalara versem nasıl olur peki?

eee süper sen hediyelik yapmışsın zaten canım, sade olur mu diye düşünme o zaman,sözlüne de o anlatamadığım ama senin anladığın torbaya mendili koy yanına da iki tane kalpli sabun koy tutuştur eline giderlerken tamam işte...(ne sabun takıntım varmış benim de,bu arada nişanlım rinit alerjik ben bohçaya sabun tozlu poşet koydum,eve gidince koklamış,yazık oldu adama):55:

madem nişan tepsisi yapacaksınız, masraf olmasın hem iki kez... çamaşır,çorap diyoruz basit geliyor ama,mahçup olmayalım, beğensin diye gidip markalı ürünler alıyoruz bu defa,bu da masraf demek tabi.

ben nişan tepsisi yapmadım, kayınvalidem olmayınca bu işlerden anlayanda yok onlarda, gerek görmedik...

Allah tamamına erdirsin güzelim,her şey gönlünce olsun, akıl alma konusunda benim gibi acemiye denk gelmesen iyiydi ama,şans artık:26:

eee süper sen hediyelik yapmışsın zaten canım, sade olur mu diye düşünme o zaman,sözlüne de o anlatamadığım ama senin anladığın torbaya mendili koy yanına da iki tane kalpli sabun koy tutuştur eline giderlerken tamam işte...(ne sabun takıntım varmış benim de,bu arada nişanlım rinit alerjik ben bohçaya sabun tozlu poşet koydum,eve gidince koklamış,yazık oldu adama):55:

madem nişan tepsisi yapacaksınız, masraf olmasın hem iki kez... çamaşır,çorap diyoruz basit geliyor ama,mahçup olmayalım, beğensin diye gidip markalı ürünler alıyoruz bu defa,bu da masraf demek tabi.

ben nişan tepsisi yapmadım, kayınvalidem olmayınca bu işlerden anlayanda yok onlarda, gerek görmedik...

Allah tamamına erdirsin güzelim,her şey gönlünce olsun, akıl alma konusunda benim gibi acemiye denk gelmesen iyiydi ama,şans artık:26:

:1: kalpli sabun diince gözümde çook şirin şeyler canlandı inşallah bulabilirim :)) acemi mi dedi biri? gayet güzel fikirlerin var, maşallah :1: dediğiniz gibi fazla masraf etmemek lazım nişanda yaparız artık bohçayı da. fotoğraflarnı atablirsem çekip atarım inşallah hediyeliklerimin de mendilimin de:)

aminn rabbim herkesin gönlüne göre versin inşallah. şuan durumunuz ne bilmiyorum ama tahminlerime göre nişanlısnız allah devamına erdirsin :)

fotoğrafları merakla bekliyorum:34:
yardımım olduysa ne mutlu bana
nişanlıyım ve Allah'ım nasip ederse bekarlıkta son 20 günüm, yaza da düğün inşallah...
sana da sonsuz mutluluklar, keyfini çıkar her anın çok keyifli şeyler çünkü bunlar...
veee uyku geliiir, iyi gecelerrr:16:

fotoğrafları merakla bekliyorum:34:
yardımım olduysa ne mutlu bana
nişanlıyım ve Allah'ım nasip ederse bekarlıkta son 20 günüm, yaza da düğün inşallah...
sana da sonsuz mutluluklar, keyfini çıkar her anın çok keyifli şeyler çünkü bunlar...
veee uyku geliiir, iyi gecelerrr:16:

güzel fikirler edindim teşekkür ederim :)

oyyy ne güzel Allah hayırlısıyla devamına erdirsin inşallah:nazar: darısı bekarların başınaa :31:
size iyi geceler tatlı rüyalar :71: ben fikirlerimi hayata geçiriceeemmm :1:

$fotoðraf0250.jpg $fotoðraf0248.jpg

öncelikle hayırlı olsun bende kütahyalıyım bizdede olur bu adet.ben mendili işletip deveyi:52::52: sarı telli tüllerle bağlayıp vermiştim..ve bizde dünürlüğe kaç kişi geldiyse onlara tepsi veya ben küçük sandık almıştım onda süsleyip verilir..kuzeniminkinide beyaz mendillere kese diktirmişler baş harflerinide siyahla işletmişler öyle verdiler..

Eki Görüntüle 615705 Eki Görüntüle 615706

öncelikle hayırlı olsun bende kütahyalıyım bizdede olur bu adet.ben mendili işletip deveyi:52::52: sarı telli tüllerle bağlayıp vermiştim..ve bizde dünürlüğe kaç kişi geldiyse onlara tepsi veya ben küçük sandık almıştım onda süsleyip verilir..kuzeniminkinide beyaz mendillere kese diktirmişler baş harflerinide siyahla işletmişler öyle verdiler..

çok iyi ya :) deve nereden aklınıza geldii :1:

Back