Öncelikle hayırlı olsun canım benim uzun bir aradan sonra ilk kez söz nişan işlerine cevap yazacağım :123:
Söz yüzüklerinizi almaya giderken aile fertlerinden gelen oldu mu?
kimse olmadı eşim ve ben gittik aldık döndük söz yüzükleri biraz dandik olduğu için biz normal ince nişan alyansı aldık sana tavsiyem sözde hiç alyans alma tek taş ile idare et sonra işine yaramıyor çünkü nişanda beğendiğin istediğini alırsın..
Kaynananız, anneniz veya başka büyüklerden takı takan oldu mu?
Bizde sözde takı takılmaz ama söz kesildikten sonra kv tarafı kırmızı kurdela takılmayacak mı diye sormuştu. bi tek kv altın taktı. kırmızı kurdela hazırlasaydık herkes takacaktı sanırım ama gerek yok dedik.
sen kenarda tut soran olursa hemen takarsınız gerçi bu sefer senin ailen hazırlıksız olur mahçup kalabilir
Söz masraflarını (pasta,çiçek,çikolata,yüzükler,kıyafetler gibi..) kim karşıladı? Siz mi yoksa aileler mi? sözde bu detaylara çok girilmiyor bizim evde oldu sözümüz 80 kişi vardı kıyafetimi +dağıtılacak ikramlarımızı biz kendimiz yaptık gelirken çikolatayı+çiçeği eşimler aldı getirdi.
nişanda iki taraf birbirine alıyor genelde
minik bir bohçamız oldu biz eşime onlar bana yaptık ( iç çamaşırı , çorap ,seccade , parfum , kuran , tesbih ,başörtü ) gibi şeyler vardı ama iki tarafta birbirine ne koyalım diye sormadı nişanda ailelerle gittik benim beğendiğim bana eşimin beğendiği ona alındı