SÖZ BİLEZİĞİ

neyil

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
14 Şubat 2014
69
10
98
Kızlar merhabaa ben de sizden bir konuda yardım isticem sözümüz için kayınvalidem söz bileziği takıcaklar seçmemi istedi. ama ben zaten hiç anlamıyorum bu takı işlerinden ne yapsam bilemiyorum. eltim var ona 50 gr lık düz bi bombeli bilezik yapmışlar hem her zaman takabilsin diye.. önümde bi örnek var yani anlaıcanız :) ona göre seçmem gerekio biraz.
ben böle süslü püslü ince bişi istemiyorum kendi ailem yaptı çnkü yatırım da olsun istiyorum. fikirleriniz benim için önemli nasıl bişi almalıyım ?

İşçiliği az olanı al sattığında para etsin ama asla satılmasını istemiyorsan düşük ayar al

şöyle ki düğünden hemen sonra eğer damadın otomobili yoksa hemen bunu alır buda ölü yatırım ben ev almanı tavsiye ederim , tabi altınlarıda kaynanaya kaptırma ,bazı manyak kaynanalar altını kızın elinden alıyor damatda buna rıza gösteriyor

işçiliği az olan düz bombeli modeller en iyisi bence hem satarkende değeri pek düşmüyo

canım bnce düz 2cm lik bilezikler ideal hem tek basına şık duruyor. 20 grama kadar gelenler var zaten duruma göre gram bakılır birde makine olduğu için yarın öbür gün sattığında zarar etmiyorsun. ben Altınbaştan aldım şimdi satmak istesem 3/1 i anca ediyor neymiş işçilik varmıs marka varmıs sende o hatayı yapma.. hayırlı olsun bu arada şimdiden iyi günlerde kullan

Yatırım içinse arkadşların dediğine katılıyorum 22 ayar işçiliksiz almalısın. Hem yatırım amaçlı hem de takmak istiyorsan işçiliği olan 22 ayara bakmalısın. 22 ayar altının işçiliğiyle, 18 yada 14 ayarınki aynı olmuyor. Mesela eşim bana 22 ayar zincir aldı, bozdurduğumuzda sadece 300 lira zarar edeceğiz. (Fiyatı yaklaşık 1800 lira), ancak 1000 liralık 14 ayar bilekliğe baktık yarısından çoğu zarar... Demem o ki, hatırası var çok zorda kalmadıkça bozdurmam diyorsan eğer, hemde düğünde dernekte takarım diyorsan 22 ayar 40 gram kelepçeler var. Kelepçelerinde işçilikleri farklı oluyor, mesela hasır bileziğinkiyle daha sade birşeyinki farklı oluyor. Bir kuyumcuya gidip araştırma yapabilirsin. Beğendiğin modele göre gram başı ne kadar işçilik ödeyeceğini hesapa. Ama aynı şeyi hem 22 ayar hem 14 ayar için yap, farkı göreceksin

2014 ün 20- 23 gr civarı gelen modelleridir. istediğiniz ağırlıkta mega boylarıda var piyasada. yada özel olarak talep edebilirsiniz.

Eklentiler

• 4.jpg
    4,6 KB · Görüntüleme: 1.299
  • 1.jpg
    6,8 KB · Görüntüleme: 555
  • 2.jpg
    6 KB · Görüntüleme: 889
  • 3.jpg
    6,6 KB · Görüntüleme: 1.284
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…