Mutfak Püf Noktaları Soyulmuş sarımsak

oyapapatya

Nirvana
Kayıtlı Üye
8 Kasım 2006
449
1
Arkadaşlar soyulmuş sarımsakları hangi yöntemlerle uzun süre saklıyorsunuz.Bilgilerinizi paylaşır mısınız lütfena.s.a.s.a.s.

ufak bir cam kavanoza yağ koyarak içinede sarımsakları koyarsan uzun süre dayanabilir arkadaşım...

canımbende buzluğa koyuyorum soyup tabi suyun altına koyduğunda anında eriyor hemen

Cam kavanoza bolca zeytinyağı döküp buzdolabında saklayabilirsin cnm

misram bolca zeytin yagi derken
üstünü kaplicak sekildemi?
sonrada normal istedigin gibi kullanabiliyosmusun

evt ,sarımsakları cam kavanoza koyup kavanozun yarsı kadar zeytinyağı koyuyorum ,

zaten donuyor sarımsaklarla bırlıkte yağ ,yemeklere de öylece atıyorum :)

bendende bir öneri; soyup havanda ezdiğin sarımsağı buzdolabı poşetine koyuyorsun ince kalıp şeklinde.yemeğe koyacağın zaman ucundan kırıp alıyorsun, yemeğin içinde hemen erir zaten. bu kadar :)

Bütün olarak buzluga koyabilirsiniz,ihtiyaciniz kadar dis ayirip hemen kullanabiliyorsunuz.Kuru oldugu icin katilasma olmuyor.

bendende bir öneri; soyup havanda ezdiğin sarımsağı buzdolabı poşetine koyuyorsun ince kalıp şeklinde.yemeğe koyacağın zaman ucundan kırıp alıyorsun, yemeğin içinde hemen erir zaten. bu kadar :)

aaa ewet zaten ezipte atıyoruz içine ince kalıp şeklinde olursa daha kolay teşekkürler canım opuyorumnanaktan

kabuklarını soyup 5-10 dak kağıt havlu üzerinde kurutup hiçbişey koymadan kavanozun kapağını kapatıp buzdolabının kaağında saklıyorum

bende buzlukta saklıyorum zeytinyagındada saklamıstım ama sarılasıodu rengi değişiodu artık buzlukta saklıyorum

kabuklarını soyup 5-10 dak kağıt havlu üzerinde kurutup hiçbişey koymadan kavanozun kapağını kapatıp buzdolabının kaağında saklıyorum

ben de aynen böyle yapıyorum. küçücük kavanoza koyuyorum.
önceden üzerine yağ döküyordum sarardığı için koymuyorum,sulu yemeklere iyi de yoğurtla karıştırmam gerektiğinde kullanamıyordum.
uzun süre dayanıyor hiç birşey olmuyor
.

patateslerimi de buzdolabında sebzelikte saklıyorum çoook uzun süre kalıyor.
konu açmayı bilmediğim için buraya yazdım.

bende çalışan bi biri olarak zoruma gider sarımsak soyup ezmek ezip buzluğa koymak iyi fikir pateteslerim yeşilleniyo hep bende dolapta saklıyorum

ben de aynen böyle yapıyorum. küçücük kavanoza koyuyorum.
önceden üzerine yağ döküyordum sarardığı için koymuyorum,sulu yemeklere iyi de yoğurtla karıştırmam gerektiğinde kullanamıyordum.
uzun süre dayanıyor hiç birşey olmuyor
.

bende cam kavonozun içine su birazda yağ ekleyip dolapta tutuyordum bir de sizin gibi deneyeceğim yerimseniben

soyleyenler olmuş bende zeytınyagı ıcınde kavanozda bekletırım elının altında olur buzlukta bekletende var

X