How to install the app on iOS

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.

Not: This feature may not be available in some browsers.

Sosyoloji mi 2 yıllık çocuk gelişimi mi?

CINMELEK

Guru
Kayıtlı Üye
12 Ağustos 2010
63
7
298
Bu yıl sosyoloji 2. sınıf oldum ben, bilenler biliyor.2. üniversite kapsamında girdim, aslında 3 sayılır.Önce dış ticaret, sonra iktisat...
Niyetim öğretmenlik inşallah.Ancak şimdi uzaktan eğitimde yeni bir bölüm açıldı, çocuk gelişimi ama 2 yıllık..Fakat iş imkanları çok diye biliyoruz.Anaokullarında yardımcı öğretmen, usta öğretici, kreşlerde öğretmen vs. olunabiliyor.Staj da var okurken istenilen yerde 1 ay. Şu sıralar kafam çok karışık eğitim konusunda.Düz lise mezunu arkadaşlar varsa aramızda ilgilensinler derim.Çünkü kız meslek lisesi çıkışlı olmayan alınmıyordu hiç bu bölüme.İnsanlar dışardan ikinci lise okuyordu.
Neyse, yani sosyolojiyi bırakıp bu alana yönelmek ne derece doğru olur kestiremiyorum.Eşim diyor ki, burada kal, ünvanını al.Sizler ne dersiniz?

Bu yıl sosyoloji 2. sınıf oldum ben, bilenler biliyor.2. üniversite kapsamında girdim, aslında 3 sayılır.Önce dış ticaret, sonra iktisat...
Niyetim öğretmenlik inşallah.Ancak şimdi uzaktan eğitimde yeni bir bölüm açıldı, çocuk gelişimi ama 2 yıllık..Fakat iş imkanları çok diye biliyoruz.Anaokullarında yardımcı öğretmen, usta öğretici, kreşlerde öğretmen vs. olunabiliyor.Staj da var okurken istenilen yerde 1 ay. Şu sıralar kafam çok karışık eğitim konusunda.Düz lise mezunu arkadaşlar varsa aramızda ilgilensinler derim.Çünkü kız meslek lisesi çıkışlı olmayan alınmıyordu hiç bu bölüme.İnsanlar dışardan ikinci lise okuyordu.
Neyse, yani sosyolojiyi bırakıp bu alana yönelmek ne derece doğru olur kestiremiyorum.Eşim diyor ki, burada kal, ünvanını al.Sizler ne dersiniz?

Merhaba cocuk gelişimi okumak için şartlar nedir dışardan mı okunuyor sınav vs varmı benım ark cocuk gelişimi mezunu cok kolay ıs bulmustu sımdı kuzenım için düşünüyorum

Merhaba,
Bahsettiğim okul Erzurum Atatürk Üniversitesi...ve YGS ile alıyor.Bir de ikinci üniversite isteyenler başvurabiliyor diye biliyorum.
Arkadaşınız ne olarak girdi acaba, yani ünvanı ne ve maaşı iyi mi?

Merhaba,
Bahsettiğim okul Erzurum Atatürk Üniversitesi...ve YGS ile alıyor.Bir de ikinci üniversite isteyenler başvurabiliyor diye biliyorum.
Arkadaşınız ne olarak girdi acaba, yani ünvanı ne ve maaşı iyi mi?

Kml okudu sonra marmaraya gecıs yaptı sene 2006 da falan mezun oldu cok degıl bır yıl sonra 1500 maas alıyor dıye duydum suan gorusmuyorum ama o yıllara gore ıyı bır paraydı sasırmıstık

merhaba çocuk gelişimi mezunuyum kml. özellerde alacagın maaş okuğun yıla göre değişiyor. en azından benim çalıştığım yerde öyleydi.
lise mezunu=800
2yıllık=1000
4yılıkta=1500dü patronumla bire bir görüşmüştüm bu konuyu ve iki yıllıklar genelde yardımcı öğretmen oluyorlar.. öğretmen ihtiyacı olan yerler seni normal öğretmen olarak da alabilir. meslek güzel bende çocuk gelişimi okuyup sosyoloji kazandım bu sene :)

merhaba çocuk gelişimi mezunuyum kml. özellerde alacagın maaş okuğun yıla göre değişiyor. en azından benim çalıştığım yerde öyleydi.
lise mezunu=800
2yıllık=1000
4yılıkta=1500dü patronumla bire bir görüşmüştüm bu konuyu ve iki yıllıklar genelde yardımcı öğretmen oluyorlar.. öğretmen ihtiyacı olan yerler seni normal öğretmen olarak da alabilir. meslek güzel bende çocuk gelişimi okuyup sosyoloji kazandım bu sene :)

Ne güzel, hayırlı olsun...
Peki neden devam etme ihtiyacı hissettiniz? Yani şu an herhangi bir okulda görevli değil misiniz?
Aslında sormak istediğim, sosyolojideki hedefiniz ne?
Benim mesela kısmetse öğretmenlik :13:

Çocuk gelişimini yaşim geçtikçe yapamayacağımı düşünüyorum. ağır bir meslek bence.
dışarıdan bakan insanlar 'aman 10çocuga iki şarkı ögretiyor işi bitiyor' şeklinde düşünüyor. ama bu meslek o kadar kolay değil insanlar orda size canını emanet ediyor ve bu mesleği hakkını vererek yapmak gerek gerçekten :)
çocuklarla olmayı seviyorsan çocuk gelişimi tavsiyemdir :)
(mesaj atarsan ayrıntılı da konuşabiliriz, sormak istediğin bir şey olursa)
sosyoloji okuyacagım aklımdan geçmiyordu hiç :) ama isteyerek yazdım :)
iki hedefim var ya öğretmen olmak ya da duymussundur sosyoloji okuyanların sağlık ocağında çalışma durumu var bi de onu düşünüyorum :)

Çocuk gelişimini yaşim geçtikçe yapamayacağımı düşünüyorum. ağır bir meslek bence.
dışarıdan bakan insanlar 'aman 10çocuga iki şarkı ögretiyor işi bitiyor' şeklinde düşünüyor. ama bu meslek o kadar kolay değil insanlar orda size canını emanet ediyor ve bu mesleği hakkını vererek yapmak gerek gerçekten :)
iki hedefim var ya öğretmen olmak ya da duymussundur sosyoloji okuyanların sağlık ocağında çalışma durumu var bi de onu düşünüyorum :)

kesınlıkle 2 yıllık çocuk gelısımı okumalısın tabi bu bnm fıkrım :)

kesınlıkle 2 yıllık çocuk gelısımı okumalısın tabi bu bnm fıkrım :)

evet onu da düşünüyorum ama şu da var lise diplomam çocuk gelişimi zaten istesem şu an bir işe de girebilirim :) güzel meslek ya işi bırakalı bir seneden fazla oldu ama çocuklardan hiçbiri aklımdan çıkmıyor :D

özel mesaj atamıyorum maalesef henüz :(
Sosyoloji güzel bölüm evet, çok zevkli dersler var ama bir o kadar ağır, aşırı detay var, ben bu yıl üstten ders alacağım belki, bu durumda hiç kalmazsam 3 yılda bitiyor okul inşallah.Formasyon niyetim var ama aile danışmanlığı da olabilir, zaman gösterecek..
Sormak istediklerimi buradan sorsam;
- Sen felsefe grubu öğretmenliği mi yoksa rehber öğretmenlik mi istiyrosun?
- Dersane/özel okul mu, KPSS ile devlet mi hayal ediyorsun?
- Lisans eğitimini bırakıp önlisansa yönelmek ne derece doğru olur? Pişman olur muyum?
- Yardımcı öğretmen olursam asıl öğretmenin yanında ezilir miyim psikolojik olarak?

özel mesaj atamıyorum maalesef henüz :(
Sosyoloji güzel bölüm evet, çok zevkli dersler var ama bir o kadar ağır, aşırı detay var, ben bu yıl üstten ders alacağım belki, bu durumda hiç kalmazsam 3 yılda bitiyor okul inşallah.Formasyon niyetim var ama aile danışmanlığı da olabilir, zaman gösterecek..
Sormak istediklerimi buradan sorsam;
- Sen felsefe grubu öğretmenliği mi yoksa rehber öğretmenlik mi istiyrosun?
- Dersane/özel okul mu, KPSS ile devlet mi hayal ediyorsun?
- Lisans eğitimini bırakıp önlisansa yönelmek ne derece doğru olur? Pişman olur muyum?
- Yardımcı öğretmen olursam asıl öğretmenin yanında ezilir miyim psikolojik olarak?

evet benim bir hocamda 'güzel ve zor bir bölüm' şeklinde yorum yapmıştı sosyoloji hakkında..

-iki öğretmenlikte olabilir ama rehber öğretmenliğinde daha rahat edebileceğimi düşünüyorum.
-bence devlet daha mantıklı ama bunu zaman gösterecek
-sosyolojiyi tamamen bitirdikten sonra çocuk gelişimine yönelmeni tavsiye ederim. veya sosyolojinin son senesinde çocuk gelişimine de başlayabilirsin.
-ezilip ezilmemek konusu da asıl öğretmenlere bağlı birazda. ama yine de ezilme ihtimalin büyük :S

evet benim bir hocamda 'güzel ve zor bir bölüm' şeklinde yorum yapmıştı sosyoloji hakkında..

-iki öğretmenlikte olabilir ama rehber öğretmenliğinde daha rahat edebileceğimi düşünüyorum.
-bence devlet daha mantıklı ama bunu zaman gösterecek
-sosyolojiyi tamamen bitirdikten sonra çocuk gelişimine yönelmeni tavsiye ederim. veya sosyolojinin son senesinde çocuk gelişimine de başlayabilirsin.
-ezilip ezilmemek konusu da asıl öğretmenlere bağlı birazda. ama yine de ezilme ihtimalin büyük :S

Hayırlısı olsun canım, inşallah ileride geldiğimiz noktayı da paylaşırız burada....
Tavsiyelerin için çok teşekkür ederim...
Başarılar :46:

Hayırlısı olsun canım, inşallah ileride geldiğimiz noktayı da paylaşırız burada....
Tavsiyelerin için çok teşekkür ederim...
Başarılar :46:

inşallah canım :)
rica ederim yardımım dokunduysa ne mutlu bana :)
sana da başarılar...

Peki bu sağlık ocağında çalışma dediğin aile danışmanlığı mı acaba?Kafama takıldı!

ben kızmeslek mezunuyum şuan üniv okuyorum hayalim çocuk gelişimi olduğu için tekrar sınava girecem bu yıl ama puanları çok yüksek:50: neyse soruma geçiyim yorumlarınızı okudum şu 2 yıllık çocuk gelişimini okuyup dikey geçiş sınavıyla 4 yıllığa tamamlasam normal 4 yıllık öocuk gelişimi bölümüyle aynı haklara sahip olurmuyum aslında çocuk gelişimi okuyan hastanelerde öocuk gelişimi uzmanı olarak çalışabiliyor o nu istiyorum bu olurmu açıktan okusam

benim tek hayalim okul öncesi öğretmenliğiydi üniversite sınavına 3 yıl hazırlandım ve her sene sosyoloji gelmesine rağmen yazmadım
artık son sene mecburen sosyoloji yazdım
pişman mıyım ? hayır..evet sosyolojide de çok yüksek alımlar yok ama iş imkanlarımız git gide iyileştiriliyor
şu anda 3. sınıfım, ve ben okula başladığımdan beri öğretmenliklerin önü kapandı
gelmediği için şükredecek konumdayım aslında..sosyoloji kendini geliştirmen açısından da muhteşem bir bölüm
hayata bakış açını değiştiriyor
çocuk gelişiminin 2 yıllık olanlarında iş imkanı nedir bilemiyorum..sonuçta artık herşey kpss den aldığın puana bakıyor
ama sosyolog,aile danışmanlığı,rehber öğretmenlik,alan öğretmenliği..ve özel sektörde çok fazla çalışma imkanımız var
ben aile danışmanlığına gözümü diktim
ama ben bitirene kadar neler olur Allah bilir..
umarım alacağın karar seni pişman etmez..

Peki bu sağlık ocağında çalışma dediğin aile danışmanlığı mı acaba?Kafama takıldı!

Arkadaşım ne yaptın bilmiyorum
eğer zamanında görmüş olsaydım bu forumu kesinlikle sosyoloji derdim.
Sosyolojinin iş imkanları artık çok değişti. Dünyanın değiştiği gibi.
Bir tek öğretmenlik sğlık ocağı çalışanı değil binlerce iş yapabilirsin.

Çalıştığım şirkette sosyoloji mezunu olup insan kaynaklarında çalışan var. Dediğim gibi her şey değişiyor artık, bir bölümden mezunsun diye o bölümün işini yapmıyorsun...

Umarım hakkında hayırlı karara varmışsındır.... :16::16::16::16:

Back