sosyoloji bölümü= ?

yenibirkadin

ssoossyyoolloogg
Kayıtlı Üye
3 Nisan 2012
190
5
68
İstanbul
merhaba arkadaşlar..
ben sosyoloji bölümü okuyorum ancak bolume dair umutları tukenmek uzere... iş bulamycam korkusu sardı ve bu beni cok tedirgin ediyor. bu gune kadar bir iş tecrubemde olmadı bu bir buyuk eksi daha kattı hayatıma..
kendimi geliştirebilecegim ve ya baska bi alana yonelebilirmiyim.. bu bana ne kadar faydalı olur... tecrubelerini varsa anlatabilirmisiniz.. neler yapabilirim nasıl daha iyi bir iş bulabilirim nolur yardım edin kafayı yiycem yoksa.. resmen 4 yılımın bosa gittigini dusunmeye baslycam..

Canım ales sınavlarına gir yüksek lisans yapmaya bak bizim ülkemizde üniversite mezunu da olsan iş bulmak zaten çok zor.Sizin hangi derslerden sorumlu olduğunuzu bilmiyorum ama bir araştır bak en uygun hangisiyse o bölüm üzerine yüksek lisans yapmaya bak üniversitede kalırsan rahatlarsın

Canim ben de Avrupada dogup buyudum, ve burda 2 sene hukuk okudum ama basaramadim, 1'inci seneyi iki kez yaptim, cunku 1 kez kaldim.. 2inci seneye geçemedim ((
ve sosyoloji okuyim mi diye dusunmeye basladim ???? nasil bir bolum guzel degil mi ? enteresan mi ?
Zor mu ??
yani becebilirmiyim bilmiyorum ???
yardimci olursan cok sevinirim yenibirkadin... :44:

aslında hiç düşünmüyordum ama sanırım yüksek lisans yapmak zorunda kalıcam..

hukuk çok iyiymiş ya.. ama geçememen cok kotu olmus gerckten..
sosyoloji bölümünü ben acıkcası cok rahat geciyorum.. tabi gecmek mesele deil bu bolumde.. herkes mutlaka geciyo ama iyi yorumlaman gerek.. gözlem ve analizinin cok iyi olması gerekiyor.. birde girişken olman tabiki.. bu sorunların yoksa eger bizim üniversitede sosyoloji bölümüne yatoloji diyolar.. gerisni sen tahmin et

Evet hukuk çok iyi , iyi olmasinada.... bir okadar da zor.. turkiyede nasil hukuk dersleri filan bilmiyorum ama,

bizim burda 6 hukuk dersi var sömestr basi, onlarin 6'sindada 10 almamiz gerekiyor, cunku puanlar 20 uzerine...yani tam ortalamasini, 9 alsak olmuyo yani...

ama her ders basida en az 70 -80 (bazen 90) sayfa bile ders notlari oluyo (bilgisayara yaziyoruz ders notlarini).... benimde zorlandigim bu oldu... cok ders notu olmasi... hepsini

ezberliyemedim (tabi temel, esansiyel seyler bilinmesi gerekiyordu ki ben onlari ezberlemeyi beceremedim...) ki genelde ezberim iyiydi.....ama olmadi neyse çk uzattim uzun yazdigim için

kusuruma bakma... senin konundan uzaklastim... :/ :26:

Ya Aslinda burda daha kolay, Turkiyede anladigim kadariyla bi sinavdan geçip, ne kadar puan alirsan ona gore bi ünv yazilabiliyosun, halbuki burda, lise (son)diplomani aldiktan sonra,

istedigin ünv yazilabiliyosun, ister tip , ister hukuk, ister sosyoloji, ister ne olursa olsun... yeterki basaralim...

turkiyede boyle olmamasi uzucu...!

Yatoloji mi ??? :))))) haha.... hmm anladim cnim sagol....

bizim bolumde 360 kisiden 70 'i geçiyo sadece Ikinci seneye...

bakalim hayirlisi olsun.... dusunuyorum ne yapicagimi gerçekten bilmiyorum ('((((

acaba herseyi biraksamda is mi aramaya baslasam.... ünv basaramiyorum

şahsen ben mezun olunca ne yapcaımı cok merak ediyorum.. hiç bi konuda bi tecrubem yok malesef... kendimi geliştirmek istiorum ama maddi imkanlarımdan yana sıkıntı cekiyorum.. buda beni o işten sogutuyo işte..
tecrube tecrube tecrube.. her iş verenin aradıgı özellik..

aile danışmanlık eğitimi veriyolarmıs.. normalde bizde bundan faydalanabiliyomusuz ama işte bu henuz resmi bi nitelik kazanmamıs.. bzim için guzel bi sertifika aslında ama hem kurs fiyatları fazla.. 1.250den baslıyo, hemde eger kurs sonunda sınavdan gecemezsen parnda yanıyo sertifikada alamıyosun.. neye elimizi atsak elimizde kalıyo sankii..

aynen yaaa tecrübe lazimmmm.... ama hiç bir is veren is vermeyince... nerden kazanicaz o tecrubeyi Allah askina yaa !!!! (((((((((

sosyoloji 2. sınıf öğrencisiyim açıkcası şu an bitirince ne olucam değil de ben bu okulu nasıl bitiricem diye düşünüyorum
çook zor dersler ve hocalar çok zorluyor belki de ben çok zorlanıyorum bana yardımcı olun bu dersleri nasıl zevkli hale getirip nasıl anlıcam ?
aslında seviyorum psikoloji olsun kır sosyolojisi olsun konular çok ilgimi çekiyor ama gelin görünki sınavlarım hep düşük
bu gidişle okulu uzatıcam

yurt dışında sosyoloji türkiyedeki doktorluk gibiymiş yani burada doktorluk nasıl önemliyse oradada sosyologlar önemliymiş
bende 1.sınıfım formasyonda yok benim başta değiştirmeyi düşündüm ama gün geçtikçe sevdim bölümü şuan devam etmeyi düşünüyorum
türkiyede aile yapısı başta olmak üzere kültürel değerlerden koptuğumuz için toplum çöküyor hocaların dediği ilerleyen yıllarda sosyologlara çok ihtiyaç olacağı
eğer araştırırsanız görürsünüz geçmişe oranla ivme kazanan bir bölüm günümüzde gelişmeye değer kazanmaya devam ediyor hızlıca artık her kurum alıyor sosyolog
bu ilerleyen yıllarda devam edecek artarak umutsuzluğa kapılmayın derim nasıl daha fazla geliştirebilirim de rakiplerimi elerim diye düşünün
zira işletme gibi bir bölüm olmuş kim daha çok geliştirirse bu bölümde kendini iş bulma konusunda daha şanslı oluyor artı yabancı dilde önemli bu bölümde

Sosyolojiye yatoloji diyen arkadaşım bu mantaliteyle gidersen sen daha çok iş ararsın. Türkiyenin en iyi üniverstelerinden birinde sosyoloji okuyorum ve her dersten bi 100 sayfa kadar not bi o kadar makale bir de hocanın önerdiği kitaplar oluyor onları okuyup sınava giriyoruz. YaZın bir tomar kitap ve makale okuyorum ayrıca ingilizcenin yanında fransızcaya merak saldım alanımla alakalı olduğundan. Eğer yatolojiye devam diyorsan akedemisyenliğide unut bence. Benim sosyoloji okumamın nedeni bir diploma sahibi olmak olmadı asla. Sosyolojide sürekli okumak zorundasın ayrıca buda yetmez sadece sahaya inmek zorundasın gözlemlemek dinlemek soru sormak zorundasın bunları göze almayanla sosyolojiyi tercih etmesinler yazık ederler kendilerine.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…