• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sosyal medyada makyaj yapan erkekler 😦 ben şokk

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Valla ben tesettürlü bir bayan olarak hakikaten banane diyebiliyorum.
Hakikaten banane.
Ne overim, ne de yererim.
Sok bile olmam.
Benim derdim kendi ailem.
Yaşam standartlarımi korumak, evladıma faydalı işler peşinde koşmak.
Korktuğum sakallı makyaj yapan erkekler değil.
Samuray kılıçlı gezen katiller.
Ya çocuğuma ve bana sırf kadınım diye musallat olurlarsa ?
Yolda giderken arkama bakmadan yürümekten korkar hale geldim yine.
İşte korktugum şeyler bunlar.
Ne diyorduk dolar olmuş 10 tl yaw dhahdbabv

Oha ben senin tesettürlü olduğunu bilmiyordum ben şok. Bak utandım şimdi kafamda tesettür = bağnazlık (bkz. bu üye) gibi kodladığım için.

Bir de makyaj yapan erkek yok hiç etrafımda.
Görsem görsem sadece sosyal medyada görüyorum.
Yaşadığım çevre gereği bu tip insanlar zaten bizimle yaşamazlar ki :)
Ama insan görünümlü katiller her yerde.
Belki kapı komşun.
Belki kocan.
Belki de evladın.
Bilemiyoruz.
Korkmamiz gereken daha başka şeyler var.
Bir de ekonomik darboğaz.
Şunları düşünmek aklımdan bile gecmiyor.
İşsizlik diyorum ben buna.
Eve götüreceğim ekmeğin derdindeyim.
Ha bir de birileri beni öldürmesin diye kendimi kollamak zorunda olmak.
Offf Avrupa'ya ozendim yine.

Hem rahatsız oluyorsunuz hem izliyorsunuz. Izleyen sayısı arttıkça daha çok para kazanıyorlar. Daha cok para kazandıkça da daha cok kisi bu videoları çekmeye başlıyor.

Dolar olmuş 10 TL varsin çivisi çıksın talan olsun bu dünya!kimse kimseye hiç bir konuda görüşünü soyleyemesin .Sonra bu anlayamadığımız durumlar çocuklarımızın gözünün içine içine sokulsun.. çocuğa aciklamamiz gerekirken gördüklerimizi nasıl açıklayacağız o da ayrı bir" tabi ki bize ne?????"konusu 🥴

Dünyaya katkımız yok ulan yok.
Bilimsel manada fasulyeye Fatiha dinletilerek büyümesini sağlayan nesile sahibiz aynı zamanda.
Ulan fasulyeyi pamuğa koysan içine de az su yine filizleniyor.
Suya ezan dinletilince kabak çiçeği gibi açılan bilmem ne molekülleri çan sesinde buzusmus bakın görün ey cemaati müslümin deyip kendimizi komik duruma düşüyoruyoruz.
Kitap kapağı açmaktan münezzeh milletiz, bizden iyi olanı beğenmiyoruz.
Bakın ben müslüman ve tesettürlü olarak yazıyorum bunları.
Evladımi yetiştirirken mesela kendimce doğru bulduğum bazı hususlar üzerinden yetiştirmeye gayret ediyorum.
Ama bu içinde olduğumuz içler acısı duruma bir izahat getirmiyor.
Kimseye faydamız yok.
Eleştirmek ve dedikodu bizim en iyi bildiğimiz şey.

Bize ne size ne...

Saklayamam, kalkıp bunun için konu açmam ama fikir beyan edebileceğim özgür bir platformda düşüncelerimi açıkça belirtmekten çekinmem. Hepimiz birbirimize görünmez zincirlerle bağlıyız ve hepimizin birbirimize karşı sorumluluğu var. He kendi dünyasında elbetteki kimin ne yaşadığı sadece kişinin kendisini ilgilendirir. Ama çoğunluğun, daha cinsel kimliğini kazanmamış çocukların! gözü önünde arafta kalmış insanları görmek hoşuma gitmiyo bu kadar basit. Selin Ciğerci'ye saygım var ama Kerimcan'a yok ok.

Konu sahibi mahalle baskısının ayaklı hali.

Kadınsı görünümlü kivirtarak yürüyenlere alıştık diyelim benim bu bahsettiklerim bildiğiniz sakallı erkek gibi erkek gorunumlu ama makyaj yapıyor, cilt bakımı ile haşır neşir. Bunları gördükçe hayattan iğreniyorum, yaşamak istemiyorum adeta. Erkeklerin fitratlari çok değişti kadınlardan daha çok belkide. Korkunç, iğrenç, tiksinçç buluyorum böyle erkekleri . Ya madem kadın gibi hissediyorsun git hormon tedavisi gör. Belki tipine bakıp aşık olacak bir kadın sana ama sonra içine bakacak ki aynı kendi gibi bir erkek !!! Sonra altına yorum yapan kadınlar beni daha çok şaşırttı. Sanki her şey normalmiş gibi, maskara sana çok yakıştı, cildin ışıl ışıl ne güzel gibi yorumlar bunlar. Zaman çok mu değişti , ben mi geride kaldım 😢😢 yaşım da çok değil 33 ama kendimi çok uzak görüyorum böyle şeylere .
İşsiz misiniz ? Size ne milletten ? Hayattan iğrenmek yaşamak istememek cidden bu kadar basitse yaşamayın yani derde bak aw keşke bu sitede derdini seveyim butonu falan olsa

Kadınsı görünümlü kivirtarak yürüyenlere alıştık diyelim benim bu bahsettiklerim bildiğiniz sakallı erkek gibi erkek gorunumlu ama makyaj yapıyor, cilt bakımı ile haşır neşir. Bunları gördükçe hayattan iğreniyorum, yaşamak istemiyorum adeta. Erkeklerin fitratlari çok değişti kadınlardan daha çok belkide. Korkunç, iğrenç, tiksinçç buluyorum böyle erkekleri . Ya madem kadın gibi hissediyorsun git hormon tedavisi gör. Belki tipine bakıp aşık olacak bir kadın sana ama sonra içine bakacak ki aynı kendi gibi bir erkek !!! Sonra altına yorum yapan kadınlar beni daha çok şaşırttı. Sanki her şey normalmiş gibi, maskara sana çok yakıştı, cildin ışıl ışıl ne güzel gibi yorumlar bunlar. Zaman çok mu değişti , ben mi geride kaldım 😢😢 yaşım da çok değil 33 ama kendimi çok uzak görüyorum böyle şeylere .
Kadin cinayetleri, cocuk istismarlari, fakirlesme, hastaliklar ve daha nicesi hayatlarimizi mahvediyorken bu konuyu kafaya takabilecek kadar dertsiz tasasiz olmaniza imrendim dogrusu😒

bu kafayı gec kimsenin hayatı kimseyi ilgilendirmez bizi kim yarattı allah peki sen allahın yaratııgını nasıl elestiriyorsun ona o icindeki hissi ben vermedim kendide olmadı öyle hissediyor cünkü asıl onun icin ne kadar zor düsün bi erkrk olarak topumda nelerle ugrasıyordur bu kafayı degistir 33 degil 3 yasında baslamalı egitim zihniyeti senin gibiler icin

Eski erkek arkadaşımın yakın arkadaşı ile (kendisi erkek) bir ara bizim ilişkimiz hakkında sürekli konuşuyorduk . Neyse biz ayrıldık bu sefer onun bir ilişkisi başladı . Bu arada istemsiz ve nasıl olduğunu anlayamadigim şekilde bu kişiye yakınlık hissetmeye başladım . Halbuki sadece Instagram'dan ve eski erkek arkadaşımın onu sürekli anlatmasiyla tanıyorum . Yüz yüze gorusmuslugumuz bile yok. Neyse bir ilişkisi başladı ve bu sefer onun ilişkisi kötüye gidince sürekli bana anlatmaya başladı onu. Evlenip bosandigini ama çocuğu için kocasıyla birlikte yaşamaya devam ettiklerini ve bu yüzden onu cok kıskandigini bana anlatıyordu. Evlenip onun yanına geleceğine söz vermiş ama şimdi yan ciziyormus. Bir de bunu rahatsız eden bir adam varmış kız bunu da anlatmış bizimkine . Hâlâ rahatsız ediyormuş ekran resmi göndermiş. Tabi bizimki boş durur mu o da anlatmış eski ilişkilerini . Neyse ben artık dayanamadım çünkü adama ilgi duyuyorum gece gündüz düşünmeye başladım. Çünkü bir ara bana da yeşil ışık yaktı bu. Çünkü bu aşık olduğu kadınla olmayacağını düşünüyor ama bir yandan bırakamıyor da . Gerçekten şunu anladım ki bir erkek kıskanınca bir kadına daha çok bağlanıyormuş. Siz de hak veriyor musunuz?

Bu konu sahibinin eski konusu;
Buradan okuyabilirsiniz ahlak abidesi hanımefendinin konusunu :)
Nerede ahlaktan bahseden biri var altından mutlaka birşey çıkıyor kakfksjdjajs.
Konu sahibi sen makyaj yapan erkekleri eleştireceğine 10 yıllık eski sevgilinin en yakın arkadaşına yeşil ışık yakmamayı öğren.
Makyaj yapmak ex sevgilinin yakın arkadaşına aşık olmaktan daha temiz :)
Like yetmedi sizi alkışlamak istiyorum 👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻

Eski erkek arkadaşımın yakın arkadaşı ile (kendisi erkek) bir ara bizim ilişkimiz hakkında sürekli konuşuyorduk . Neyse biz ayrıldık bu sefer onun bir ilişkisi başladı . Bu arada istemsiz ve nasıl olduğunu anlayamadigim şekilde bu kişiye yakınlık hissetmeye başladım . Halbuki sadece Instagram'dan ve eski erkek arkadaşımın onu sürekli anlatmasiyla tanıyorum . Yüz yüze gorusmuslugumuz bile yok. Neyse bir ilişkisi başladı ve bu sefer onun ilişkisi kötüye gidince sürekli bana anlatmaya başladı onu. Evlenip bosandigini ama çocuğu için kocasıyla birlikte yaşamaya devam ettiklerini ve bu yüzden onu cok kıskandigini bana anlatıyordu. Evlenip onun yanına geleceğine söz vermiş ama şimdi yan ciziyormus. Bir de bunu rahatsız eden bir adam varmış kız bunu da anlatmış bizimkine . Hâlâ rahatsız ediyormuş ekran resmi göndermiş. Tabi bizimki boş durur mu o da anlatmış eski ilişkilerini . Neyse ben artık dayanamadım çünkü adama ilgi duyuyorum gece gündüz düşünmeye başladım. Çünkü bir ara bana da yeşil ışık yaktı bu. Çünkü bu aşık olduğu kadınla olmayacağını düşünüyor ama bir yandan bırakamıyor da . Gerçekten şunu anladım ki bir erkek kıskanınca bir kadına daha çok bağlanıyormuş. Siz de hak veriyor musunuz?

Bu konu sahibinin eski konusu;
Buradan okuyabilirsiniz ahlak abidesi hanımefendinin konusunu :)
Nerede ahlaktan bahseden biri var altından mutlaka birşey çıkıyor kakfksjdjajs.
Konu sahibi sen makyaj yapan erkekleri eleştireceğine 10 yıllık eski sevgilinin en yakın arkadaşına yeşil ışık yakmamayı öğren.
Makyaj yapmak ex sevgilinin yakın arkadaşına aşık olmaktan daha temiz :)
Narcissa ne olur kanka olalım, liten litfen litfen! :KK68: :KK8: Harry Potter çok severim ben, bak bir ortak noktamız da var hem.
Adamın kız arkadaşı varken sokulmuş, fırsat kolluyor. Tabi canım, gördüğüm en etik davranış şekli bu.
Yav bir de bizim burada bir laf vardır. Her boyayı boyadık, fıstıki yeşil kaldı diye. Harbiden öyle. Her şey bitti de makyaj yapan erkekler mi dert kaldı? Ahlak deyince niye hep birilerinin yatak odası akıllarına geliyor bazılarının? Milletin cinsel hayatından başka dert edineceğiniz başka konu yok mu? O değil de niye hep cinsel hayat? Arada başka şeyler de düşünün, böyle yaşamak zor.

bu ülkede hırsızlık, yalan, dolan, kadın cinayetleri ve bir sürü daha ahlaksızlık diz boyu iken. sadece kendi bedenine boya sürdü diye mi bu kadar içerliyorsunuz.
sokakta rahat gezemiyoruz artık? daha dün 28 yaşında bir mimar bayan psikopat biri tarafından öldürüldü.
kimse bunlarla ilgilenmez ama erkek makyaj yaptı, kadın mini etek giydi, kadın başörtüsü takıyor, çarşaf giyiyor bilmem ne?
ya bırakın insanların bedenleri üzerinde söz hakkı olsun.
işte herşey ayıp dendiği için bizim ülkemizde o ayıpların ağa babası gizli gizli her ortam yapılıyor. ama gizli olduğu için kimse ses etmiyor. böyle ulu orta yapanlar linç ediliyor.
Televizyonda öyle manyakça sahneleri olan diziler var ki ! Ama oğullarının bunları izlemesinden rahatsız olmazlar, hatta "erkek değil mi, izlesin! " derler, işte o manyak erkekler o manyakça diziler sayesinde yetişir. Bu konu sahibi şiddet içerikli dizilerden rahatsız olduğuna dair konu açmamıştır eminim.Beni de bu kızdırıyor, bu ülkede çoğu aile oğullarının katil olmasının gay olmasından daha iyi olduğunu düşünür.

Buyrun kastım. Ben bunlara nasıl saygı duyayım? Bakımlı erkek değil mevzu ne olduğu belli olmayan bir insan türü türedi ve yineliyorum ben bu türe saygı duymuyorum. Burası çoğunluğunun Müslüman olduğu Türkiye Cumhuriyeti. Hangi peygamber, hangi lider bunlarla övünebilir? Hiçbir vasfı olmayan bu türün kime ne yararı dokunabilir zarardan başka? Modernlik bu değil. Buysa ben modern değilim, örümcek kafalıyım ok.

Ablacim bundan sanane banane? Hiç mi bir uğraşın yoğunluğun yok yav. Reels denen olayi ben daha dün gece çözdüm bir saat izledim ardi ardina sonra "ben napiyom ya çok sacma" diyip kapattim. Bu kadar sosyal medyada gezinirsen her turlu hayati gorursun. Tolerans duzeyin yuksek degilse ve kendi dusuncelerini savunacagin bir yanin yoksa iste din , millet, vatan falan diye kendinden buyuk gordugun argumanlarin arkasina saklanirsin. Ya salın artik milleti kim neye inaniyorsa inansin. Nasil yasiyorsa yasasin. Su dunyadaki asil elestirme kistasiniz tukettigimden cok uretiyor muyum? Yararim zararimi asiyor mu? Eger zarar yaziyorsaniz şu hayata kimseyi yargilamayip kendinize bakin. Ben oyle yapiyorum zira.

Fıtrata uygunluk üzerine argümanlar üretilmiş ama "fıtrat" yaratılış demek. Bu insanlar, yaratılıştan, doğuştan gelen özellikleri sebebi ile bu eğilimdeler. Yani sizin söyleminizle "fıtratlarına uygun" davranıyorlar.

Öte yandan günah-sevap bahsine girilmiş. İslam hukukunda "hünsa" diye bir kavram vardır. Yani hermafrodit Türkçesi çift cinsiyetli. Demek ki bunun bir hastalık ya da kötü örnek üzerinden edinilen bir durum değil, doğuştan geldiği eskiden beri kabul edilen birşey.

Her dönemin ve toplumun makyaj ve bakım algısı değişiktir. Peygamber döneminden hatta daha öncesinden beri Arap toplumlarında erkekler sürme çeker. Sürme olunca alkışlanıyor da kimyasal kozmetikte neden sorun oluyor?
Benim gözüm her ikisini de yadırgıyor. Ama bu insanların istedikleri şekilde bakım yapıp süslemelerine engel değil.

Dikkatimizi kendi hayatımıza yoğunlaştırırsak daha mutlu olabiliriz.

Toplumu hep bize ne size ne diyenlerle, ıyyyk iğrenç tiksinç berbat tez vurun kellesini diyen bu kesimler bozdu. Her iki kesimde öteleyici bence. Bana karışılmasın da kim ne yaparsa yapsın veya kınadığım sürece ben iyiyim tarafım belli. Peki çözüm nedir? Islah ediliyor mu böyle yapınca davranışlar? Bana göre her iki tarafta aynı yobazlıkta. Toplumun ahlakı bozuluyor mu bozuluyor elbet diğer taraftan cinayetlerle tecavüzlerle hırsızlıklarla. Ahlakın bu kısmına peki bu şekilde üst perdeden tepki veriyor musunuz? Samimiyet burda asıl.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X