Sosyal kaygi,ozguvensizlik,kendini engellemek:(

geldimsenimsonkez

Üye
Kayıtlı Üye
27 Şubat 2023
98
30
Merhaba. Uzun zamandır bir problemle baş etmeye çalışıyorum ve aslında bu konuda en iyi yapmam gereken şeyin terapiye başlamak olduğunu biliyorum. Ama terapi ücretleri çok fazla ve en azından belli bir süre malesef baslayamayacagim. Bu yüzden sizlerden, terapi haricinde bana iyi gelebilecek şeyler nelerdir fikirlerinizi paylaşmanızı istiyorum. Universite 2. sınıf öğrencisiyim ve yüksek bir puanla iyi bir bölüme yerleştim. Eskiden pek çok konuda girişken, ozguvenli ve neşeli birisiydim. Ama yniversiteye geçtiğimde istediğim alanda eğitim görmeme rağmen inanilmaz bir ozguven kaybı yaşadım. Edindiğim arkadasliklarda önce yarabandi olarak kullanildim,sonra yarabandi olarak kullanan kişiyi benle tanıştıran çok yakın ve sevdiğim bi arkadaşımla bu kişinin sonradan bi yakinlasmasini kendi itirafı ile öğrendim. Bunların haricinde yeni şehir, yoğun tempo ve başarı beklentisi derken kendimi küçücük görmeye başladım. Eskiden de çok melankolik takılan ve üzüldüğünde gercekten üzülen birisiydim ama mutlugumu da çok derinden yaşardım.Simdi artık bu melankolik durum ağır depresif hallere büründü sanki. Kendimi çok engelliyorum, başlamak 8stedigim pek çok güzel işte zaten yapamayacağım düşüncesi beynime aşılanmış gibi hatta bazı şeyleri çok istesem bile yapmıyorum. Başlasam da kendimi o kadar yetersiz hissediyorum ki ne çevremi olusturabildim ne de güzel uğraşlar edilebiliyorum. Aslinda iletişimi çok güzel, eğlenceli bulunan samimi bir arkadaşımdır. Ama kendi sosyal becerilerimi de kaybettiğimi hissediyorum bu depresif düşüncelerimle. Sizlerden isteğim, ozguven konusunda neler yapabilirim ve bu döngüyü nasıl kırabilirim bunu konuşmak. Okuduğunuz için tesekkur ederim.( Bu arada yarabandi ilişki konusunu benimle özel konuşabilecek ve bununla ilgili deneyim yaşamış birisi varsa içimi döküp paylaşmak istiyorum. Bu olayı atlatmama rağmen paylaşacak bir arkadaş bulamadığım ve çok yalnız birakildigim için o dönemde icimde bi ukte kaldi.)

Okulda farklı kulüplere başvurun, yeni bir çevre edinirsiniz. Bence sadece biraz yalnız kalmışsınız. Sosyal destek gördüğünüz zaman daha az kaygılı olursunuz.
Okulunuzda mutlaka psikolojik danışma birimi vardır mediko vb. Destek alın.

X