Çalışma Alanları:
Mezunlar, görev aldıkları kurumlarda yönetici, planlayıcı, araştırıcı ve uygulayıcı olarak çalışırlar. Sosyal Çalışmacı Sosyal Hizmet Uzmanı unvanı ile, korunmaya muhtaç çocuklar, yaşlılar, sakatlar, suçlular, yoksullar, hastalar, işsizler gibi grupların sorunlarının çözümü, bu sorunların toplumsal olarak engellenmesi ve çözülmesi için, kurumlar aracılığıyla ve toplum kaynaklarından yararlanarak çalışmalar yapar. Sosyal ve ekonomik yoksulluk içinde bulunan yaşlıların huzurevlerine yerleştirilmeleri ve bakımlarının sağlanması; kimsesiz çocukların koruyucu ailelere veya yetiştirme yurtlarına yönlendirilmeleri; yoksulluk içinde olup temel ihtiyaçlarını karşılayamayan kişi veya aileler ile gelişmede geri kalmış kırsal alanlarda ve gecekondu bölgelerindeki insanların ihtiyaçlarının saptanması ve giderilmesi için gerekli girişimlerde bulunulması ve bu hizmetlerin uygulanması için kaynak sağlanması konularında çalışırlar.
Mezunlar; Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumunda, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığında, SSKda, İş ve İşçi Bulma Kurumunda, DPTde, sosyal hizmet il müdürlüklerinde, rehberlik ve araştırma merkezlerinde, çocuk bakım yurtlarında, kreş ve gündüz bakımevlerinde, yetiştirme yurtlarında, hastanelerde, rehabilitasyon merkezlerinde, ruh sağlığı kurumlarında, huzurevi ve dinlenme yurtlarında, cezaevleri ve çocuk ıslahevlerinde, körler ve sağırlar okullarında, emniyet müdürlüklerinin çocuk bürolarında, nüfus planlaması ile ilgili kuruluşlarda çalışabilirler. Ayrıca mezunların özel kreş ve gündüz bakımevi, huzurevi açma hakları da vardır.
Mesleğin Gelecek 10 Yıldaki Durumu:
Dünyada yaşanan ekonomik ve sosyal sorunların her geçen gün artması, bu alanda çalışacak uzmanlara olan ihtiyacı da artıracaktır.
Mesleğin gerektirdiği özellikler:
Kişisel ve toplumsal sorunlara ilgi duyması
Düşüncelerini başkalarına açıkça anlatabilmesi ve ikna kabiliyetinin yüksek olması
Başkalarının duygularını anlayabilmesi
İnsanların refahına ilgi duyması ve insanlara yardım etmekten hoşlanması
Liderlik özelliklerine sahip olması gerekir.
ben okul öncesi okuyorum, sosyal hizmet çok güzel bir bölüm :) okul öncesinin ise önü kapanmak üzere gelmemesi bir yandan da iyi olmuş :)
Ben de sınava girdim bu yıl. Hedefim aylarca Hacettepe Sosyal Hizmet oldu. Dolayısıyla araştırmıştım bölümü. Şuan rahatça girebileceğim bir bölüm olmasına rağmen artık istemiyorum. Olumsuz bir görüşüm yok bölüm hakkında, yalnızca bana göre olmadığını anladım. Öncelikle sabır isteyen bir meslek, gerçi bu çalıştığın konuma göre de değişiklik gösterecek. Ama yine de çok farklı insanlarla tanışacak nice dünyalar tanıyacaksın, bu dünyalarda her şey olabilir dayanıklı bir ansan mısın, psikolojin bunu kaldıracak mı önce onu hesap et. Onun dışında evet iş alanı geniş ve ilerleyen yıllarda da artacağı söyleniyor çünkü toplum git gide bozuluyor bu tip uzmanlara olan ihtiyaç artıyor. Maaşı da araştırdığım kadarıyla 1,500 ile 2,500 lira civarında değişiyor. Dediğim gibi bana uygun diyorsan hiç durma yaz canım :)
Kesinlikle sabır istiyor. Aslında duygusal şeylere pek dayanıklı bir insan değilim, çoğu şeyi kaldıramam ama insanlara yardım etmek ve bunu meslek edinmek isterim açıkcası. :) Teşekkürler canım bilgilendirdiğin için.
heeey ben bu bölümdeyim ve çok sevdimm :) (eskişehir a.ö.f)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?