Sosyal Fobikler Buraya !!!

xxzzxx

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
6 Eylül 2012
550
137
103
Sosyal fobi; toplum içerisinde konuşurken, otururken, herhangi bir işle meşgul olurken sosyal aktivitelerde bulunurken durumlarda ortaya çıkan yoğun kaygı durumu olarak tanımlanmaktadır.

Sosyal Fobinin Belirtileri: Sosyal fobinin belirtilerini fiziksel, zihinsel ve davranışsal belirtiler olmak üzere üç kategoride inceleyebiliriz.

a)Fiziksel (Fizyolojik) belirtiler:

- Yüz kızarması

- Terleme

- Ağız kuruması

- Kalp çarpıntısı

- Nefes kesilmesi ve nefes darlığı

- Titreme

b)Zihinsel Belirtiler:

- Çirkinim, yetersizim ve beğenilmiyorum gibi düşünceler.

- Sevilmediğini ve güçsüz olduğunu ifade eden düşünceler.

- Mükemmel olmalı hata yapmamalıyım.

- Kaygılı olduğumu belli etmemeliyim

- Rahat davranmalıyım

- Herkes beni beğenmeli.

c)Davranışsal Belirtiler:

- Korkulan ortama girmeme ve ortamı terk etme

- Göz temasından kaçınma

- İlgisiz şeyler düşünme

- Hayallere dalma

- Konuyu değiştirme

- Alkol kullanma

Cocuklugumdan bu yana bu hastalık beni mahvetti resmen sizde bu özelliklere sahipseniz buraya toplanalım belki benim gibilerini görürsem en azından birazda olsun rahatlarım... cokuzgunummm

Son düzenleme:
bende de var malesef. özellikle sevmediğim insanların veya yabancı insanların bulunduğu ortamlarda kısmen böyle şeyler yaşıyorum

bende de var malesef. özellikle sevmediğim insanların veya yabancı insanların bulunduğu ortamlarda kısmen böyle şeyler yaşıyorum

aynen ya cok kasıyorum kendimi konusamıyorum cok kötü bişey herşeyin bi çözümü var bununda olmalı yaa

bencede olmalı çözümü.ben 1 yıl ilaç kullandım iyi gelmişti.bıraktım yine eskiye döndüm.ömür boyu ilaç mı kullanalım

bencede olmalı çözümü.ben 1 yıl ilaç kullandım iyi gelmişti.bıraktım yine eskiye döndüm.ömür boyu ilaç mı kullanalım

evet bende kullandım iyi geldi ama bırakınca gene aynı oldum cok kötü cokk offf cıldırmak uzereyım sosyal fobının verdıgı sınırle etrafımdakılere patlıyorum bogulcak gibi oulyorum bazen

Sosyal olarak çekingen olduğumu biliyordum ama yazdığınız 3 grubada dahilim.Hepsinden biraz yaşıyorum.Bunun bir çözümüde yok sanırsam.:/

Sosyal olarak çekingen olduğumu biliyordum ama yazdığınız 3 grubada dahilim.Hepsinden biraz yaşıyorum.Bunun bir çözümüde yok sanırsam.:/

cnm sosyal fobiye yönelik ilaçlar var çözüm olarak ben yeniden başladım kullanmaya ama bakalım busefer bırakmıcam devam edicem en az 6 diyolar

kızzlar sizleri çok iyi anlıyorum bende de bu durum var ama ben yüzde 90 rahatladım hem ilaçla hemde kendi kendimi tadavi etmemle öncelikle sizi rahatsız eden etmeni belirlemelisiniz örn. ben kızardığım için daha da utanıyordum konuşamıyordum bile bu durumu düzeltmeye çalıştım çok üstelemedim ve inanın zamanla azaldı siz de öncelikle sebebinizi bulun özelden mesaj atarsanız email adresimi vererk daha çok yardımcı olmaya çalışırım buradanda elimden geldiğince deneyimlerimi paylaşırım

canım ne kadar sürede iyileşme oldu sende ?

1 buçuk sene gibi ilaç + piskoterapi ile. hala oluyor bazen ama üstüne düşmeyip alaya aldığın zaman azalıyor bu durum en önemlisi kendine güveninizin gelmesi ben bu 1 yılda hiç yapmadığım şeyleri yaptım örn. tek başıma biyerlere gittim birileriyle kavga ettim girişken oldum böyle böyle azalıyor canım önceden beri yaşıyorum bu durumu ben çocukluğumdan beri ama artık nereye kadar dedim ve yüzde 90 ını hallettim dktorumunda sayesinde tabi. geçmeyen şeyler var mesela kavga ederken hakkımı savunurken özellikle kıpkırmızı oluyorum ama susmuyorum gene de bu konuşmamıza bir engel olmamalı beyaz tenimden kaynaklanıyor belki o da bilmyrm ama üstüne gitmemek en iyisi . size de pskyatr mutlaka öneriyorum canlarr

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…