- 21 Eylül 2009
- 214
- 22
- 36
-
- Konu Sahibi berfinbilgen
temelde özgüven ve özsevgi eksikliği olduğuna inanıyorum. kendini sevmeyen insan başkasını da sevemiyor maalesef. sosyal fobiklerin çok duyarlı ve farkındalıklarının yüksek olduğuna inanıyorum. mükemmelliyetçi yanları da çok güçlüdür maalesef. hem kendine güvenmez hem de enteresan bir kibiri vardır. kimseyi beğenmez. ah bende bu fobi olmasaydı ben hepinizi geçerdim durumu vardır. tüm bunlar hayatını zorlaştırıyor işte.
sosyal fobi çok bela bir illet. yani fare fobisi olsa fareli ortamlardan kaçarsın görmeyiverirsin olur biter. ama bu öyle birşey ki sosyal ortamlardan kaçınamazsın. kaçınmamalısın da aksi halde hayatı ıskalıyorsun (benim gibi). amaan noolcak biraz utangaçsın işte insan içine karış geçer diyen insanları kınamıyorum, ama yaşayan bilir diyorum onlara. sosyal fobi basit bir utangaçlık değildir. çok daha fazlasıdır. telefonda konuşamazsın, iş hayatında tüm donanımına rağmen bir türlü kendini ıspatlayamaz, yükselemez. hayat arkadaşı bulamaz. karşı cinsle rahat rahat konuşamaz. sosyal fobisi depresyona yol açar, depresyon sosyal fobiyi derinleştirir, bööyle sürer gider...çare var mı? bilmiyorum...
sorunlarımdan değil kaçmak sürekli düşünmekten yüzyüze olmaktan kafayı yicem. yıllardır böyleyim yıllardır hiç mutlu hissetmemişim sanki kendimi gibi geliyor. bir yandan da kızıyorum kendime bu ne karamsarlık diye, binlerce kere şükrediyorum ne dermansız dertler var, insanlar afetler depremler yaşıyor sen çok büyütüyorsun diyorum kendime. ama işte o his..o mutsuzluk ve ıskalamışlık hissi bi türlü gitmiyor..sis perdesi gittikçe kalınlaşıyor, zekamda bir sorun yok biliyorum yoksa üniversiteyi bitiremezdim sanırım, ama aklım azalıyor gibib geliyor, aptallaşıyorum yani, hiç bişeyi düşünemiyorum, yıllardır kitap okuyamıyorum çünkü konsantre olamıyorum, okuduklarımı anlamıyorum, sayfalar geçmişim ama aklım başka yerle uçmuş gitmiş okuduğumu anlamamışım. iki kere doktora gitmişliği var, çeşitli ilaçlar kullandım, ilkini hatırlamıyorum (!), ikinci tedaviyi de uzun iş seyahati nedeniyle kesmek zorunda kaldım. şimdi işsizim iş bulamıyorum, çünkü başvuru yapamıyorum, ödüm kopuyor görüşmeye çağıracaklar diye, sorumluluk alamıyorum, aldığım eğitime tecrübeye güvenemiyorum, hiç bişi bilmiyormuşum gibi geliyor. hiç bişeyden zevk almıyorum artık. bazı günler biraz iyi hissediyorum ama, manik depresifler gibi gelgitler oluyor.daha bi sürü yazacak şey var ama ...dessiris haklısın yazmak iyi geliyor, buraya yazmak bile iyi geldi biraz :)...herkese sevgiler
paylaşım için teşekkürler...gerçekten çok doğru bilgiler..benim de sosyal fobim vardı önceden psikyatr bu teşhisi koymuştu gerçekten de şimdi bakınca öyle olduğumu anlıyorum..eskiden bakkala bile gidemezdim,kapıyı açamazdım,telefonda asla konuşamazdım(daha yeni yeni atıyorum bunu üzerimden),insanların topluca bulundukları yerden mümkün olduğunca kaçardım,başımda biri dururken yazamaz,çizemezdim vs.. ama sonradan aştım bu durumu..bir arkadaşım beni alıp kalabalığın en fazla olduğu ortamlara soktu,reklam ve film çekimlerinde görev yaptım günden yüzlerce insanlarla muhattap olmak zorundaydım haliyle =))aynı zmnda tiyatro da yaptık beraber..ve insanlardan kaçmamayı öğrendim..artık çok daha rahat olduğum bir gerçek..en azından insanlar arasında kendime güvenerek dolaşıyorum ve mutluyum)