Sandviç - Kanepeler Sosisli sandvich nasıl yapsam?

Kadriye2183440

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
21 Mayıs 2020
81
25
38
26
Kokteyl sosis aldım. Dışarda yapılanlar salcali sostan sosisli oluyor ama evde hiç denemedim. Oylemi yapsam yoksa kizartipmi sandviç yapsam? Siz nasıl yapıyorsunuz?

Ben sosisleri halka halka doğrayıp az yağda tencerede biraz kızartıyorum sonra ayrı bir kasede biraz salça üstüne kekik karabiber istediğim baharatları koyuyorum biraz da su koyup bu karışımı sosislerin üstüne döküp ağzını kapatıyorum 10dakka da pişiyor sonra salçasına ekmeğini bana bana ye 🥰

Ben de sosisleri halka halka dograyip tereyaginda kizartiyorum pismeye yakin bir kasik salca biraz tuz ve karabiber koyup biraz da oyle kavuruyorum.salcanin kokusu cikinca goz karari su koyup bi tasim kaynatiyorum.biz kahvaltida yiyoruz boyle.disarda hic yemedim dediginiz sekilde.

Eski konu ama başlığa yazanlar sosisli sandviç dışında her sosis tarifini vermiş :) Eminim bu tarifler de lezzetlidir ama belki başlıktan yararlanmak isteyen olursa diye ben vereyim tarif.

Ben kasap sosisi kullanıyorum ama damak tadınıza göre her sosisle olabilir. Sosislerin üzerine bıçakla çentikler atın. Bir tencerede ayçiçek yağı ile 1 yemek kaşığı domates salçasını kavurun. İsteyen bu aşamada rendelenmiş sarımsak da ekleyebilir ben eklemiyorum. Tuzunu ayarlayın. Sonra üzerine kaynar su ekleyerek sosu biraz kıvamlı ama çok da sulu olmayacak hale getirin. Sosisleri bu sosun içine atın haşlayın bir güzel. Baget ekmeği ya da sandviç ekmeğini ortadan ikiye kesin. İçine bu salçalı sostan biraz dökün, haşladığınız sosisi koyun. İsterseniz Rus salatası, biraz kornişon turşu ekleyin. En son üzerine hardal ve mayonez sıkın, yemelere doyamazsınız. Ben salçalı sosta pişirdiğim için ketçap sıkmıyorum ama sevenler sıkabilir.

Back
X