Sorunum ne benim ?

kahverengili

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
27 Şubat 2011
192
1
0
İstanbul
ben bazen çok hızlı konuşuyorum. hatta nefesim kesiliyor konuşurken, insanlar ne konuştuğumu anlamıyor bazen. bazen de birşey konuşacağım zaman içime daral geliyor. sıkılıyorum heyecan basıyor. allak bullak oluyorum. birisi birşey sorunca (kimin sorduğu farketmiyor). aniden heyecanlanıyorum. dünyadan kopuyorum adeta. kelimeleri karıştırıyorum. beyaz diyeceğime siyah diyorum.

ve böyle durumlarda sürekli eee ııı gibi konuşuyorum. konuşurken takılma oluyor. acaba nedeni ne olabilir ?

çok hızlı konuşan insanların (-ki bazıları o kadar hızlı konuşuyor ki bazen kelimeleri yutuyorlar)aşırı zeki insanlar olduğunu,duymuştum.o kadar hızlı düşünüyorlarmış ki,ağız beyin koordinesi birbirine giriyormuş ve düşünceleri dile getirmek için adeta kendi kendilerinle yarışa giriyorlarmış...nerede okuduğumu hatırlamıyorum ne yazık ki veya bunun kimin yazdığını.bu yüzden iddiadan ileri gidemeyeceğim bu konuda.ama tanıdığım bi kaç kişi vardı sizin gibi olan,ve çitten boş insanlar değillerdi...
çabuk konuşan ünlülerden de bir örnek vermek gerekirse,rahmetli barış manço da öyleydi....

ama bu durum bende sürekli olmuyor. bazen birsi birşey sorduğu zaman heyecanlanıyorum. çok fena oluyorum sıkılıyorum bu d konuşmamı etkliliyor neden olabilir ?

Bilimsel bi qörüş öne süremeyeceğim bu konuda ama benim qörüşüm iki nedenden dolayı olabilir birincisi;
yukardaki arkadaşın dediği şekilde olabilir.biriken düşüncelerin seri bir şekilde dışa vurumu olabilir.
ikincisi de eğer utanqaç,çekinqen biriyseniz söylemek istediğinizi bi çırpıda söyleyip qözlerin üzerinizden çekilmesini istediğiniz için olabilir. Tabii bu benim qörüşüm aslında çok farklı bir sebebi olabilir..

aynen söylemek istediklerimi hemen çabucak söyleyip bitsin istiyorum. konuşmayı sevmiyorum çevremde de sessiz sakin bir insan olaarak tanınırım

Manik depresion hastalarda bu durum var

Ben de geçen sene anksiyete bozukluğu ağır bir depresyon ve panik atak teşhisi konmuştu akupunkturla tedavi oldum tedavim bitti ama şu 1 ay gibi bir zamandır tekrar dışarı çıkmaya üşenme kalabalık içine girememe içim sıkılma durup dururken yüzüm kızarma gibi şikayetler gene nüksetti. ne yapacağıma karar veremiyorum ne yapmalıyım sizce

Canım ruhsal sorunlar sık aralıklarla kendini tekrarlayabilir düzenli psikoloq yardımına başvurmalısın bence.Sorun hallolmuş qözükse bile herkesin konuşmaya ihityacı vardır en nihayetinde :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…