• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Lise Yorum ve Soruları sorumluluk sinavi

mutebessim

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
19 Ağustos 2014
392
235
73
Merhabalar, biliyosunuz bugun okullar acildi ben de okuldaydim arkadasimla konusurken kuran dersinden kaldigini ve sorumluluga girecegini soyledi bana ama uygulamali bi sinav bu ve cok strese giriyor ben ona son sinif oldugumuz icin zorlamadan gecirirler dedim ama pek emin degilim sizce ne olur aranizda ogretmen varsa bi yarfim edebilir mi

Merhabalar, biliyosunuz bugun okullar acildi ben de okuldaydim arkadasimla konusurken kuran dersinden kaldigini ve sorumluluga girecegini soyledi bana ama uygulamali bi sinav bu ve cok strese giriyor ben ona son sinif oldugumuz icin zorlamadan gecirirler dedim ama pek emin degilim sizce ne olur aranizda ogretmen varsa bi yarfim edebilir mi

tecvide dikkat etsin. kuranı hızlı okumak marifet degil. tecvide uygun okumak önemli. yoksa gecemez

Arkadaşını kolay geçirirler diye ümitlendirme,kardeşim bu yıl liseden mezun oldu ve birçok arkadaşı mezun olamadı zayıfları yüzünden,hiçte kolaylık tanımadılar ve tanımıyorlarda,keza benim lise dönemimde de yıllarca geçemeyen arkadaşlarım vardı mezun durumunda oldukları halde.

tecvide dikkat etsin. kuranı hızlı okumak marifet degil. tecvide uygun okumak önemli. yoksa gecemez
Okumak degil de ezberler verecek ya simdi neyi verecegini nasil verecegini bilmiyor bi de bizim okulda gecen sene mesela tum son siniflari gecirmislerdi o yuzden umutlaniyor

ö
işi olasıklıklara bırakıp koca yıl öyle mi böyle mi diye düşünüp kendinizi yiyeceğinize çalışsın arkadaşın. bence bu daha kolay düşünmekten.

İlk kural, doğru okumak, harfleri dogru cikarma. Ozellikle noktali heyi. Hocalar buna cok dikkat eder. Tecvide uyulacak. Son sene olduğu icin kekeleyerek de okumayacak.
Harflere evde tek tek dinleyerek calissin. Aynanin karsisina geçip calissin. Tecvidleri iyi bilsin ve uygulasin. Ezberlerini iyi yapsin.
Ayrica gecirirler diye bir sey yok canim, valla kalan kalıyor ki hangi ders olursa olsun tam hakkini vermeden gecirilmesine de karsiyim.

Herşey Sinavi yapacak öğretmene bagli. Biz de sorumluluk sinavlari yapiyoruz. Kimisi direk sorularin cevabini verir kimisi de hakediyosa calismissa zaten geçer der. Bunu kimse tahmin edemez.

Okumak degil de ezberler verecek ya simdi neyi verecegini nasil verecegini bilmiyor bi de bizim okulda gecen sene mesela tum son siniflari gecirmislerdi o yuzden umutlaniyor

Ezberleri siraliyorum. Yasin Suresi, Mülk Suresi, Fetih Sûresinin son 1.5 sayfasi Aşırdır ve muhakkak bir aşır ezberlemenizi isterler. Vakia suresini de ezberleyin. Zaten kısa sureleri ezberlemek mecburi onlari vermisseniz sormazlar. Ama Şems Suresi, Beled Suresi. Bunlari da sorarlar. Cok zor değil.
Yasin Suresini 1 sayfa 1 sayfa ezberleyip her gun bir sayfasini verirsiniz. Insan ezberledikce ezberliyesi geliyor. Simdiden baslayin.

Lisede her şey bu kadar zorlaştı mı?
Biz de çoğunu ezberlerdik ama tecvidli istemiyorlardı, bu ders de yoktu o zaman.
Gerçekten işleri zor, arkadaşının çalışması gerek.

Lisede her şey bu kadar zorlaştı mı?
Biz de çoğunu ezberlerdik ama tecvidli istemiyorlardı, bu ders de yoktu o zaman.
Gerçekten işleri zor, arkadaşının çalışması gerek.
Ya aslinda biraz da hocasindan kizcagiz verdi cogu ezberini ama tecvidi zayifti ondan birakti

Back