• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi sorum varrrrrr

• Konu Sahibi Konu Sahibi duygukaan
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
D

duygukaan

Ziyaretçi
çok soru sordum ama sizden yardım ıstıyorum.oğlumu hem emziriyorum hem mama takvıyesı yapıyorum 3.ayına gırdım malesef benı cok az emıyor.emdikten hemen sonra 120cc mama yapıyorum sizce normalmı?ve 3 saatte bir 120 cc verıyorum daha fazlamı vereyım yoksa 120 iyimi?bide 3 saatte bir zorunlumu hanı 2 saatte bir versek nolur bıraz karışık oldu ama anlarsınız umarım cvplarınızı beklıyorum acillllll......

normalde 3 aylik bebek 120-150 cc icmelidir.Eger bebegine verdigin miktari yetmiyorsa miktari artirmalisin.Bebek buyudukce sut miktari artirilir ve emzirme saatler azalir.Ilk bastan 1.5-2 saatte olunva zananla 2-3. 3-4 saatte olur.

her ay ihtiyaç katlanarak artar.ilk ay 30,2. ay 60, 3. ay 90,4. ay 120 diye gider.3 saatte bir alması gereken miktar bu ama bebek çok kusuyosa siz saat başı az azda besleyebilirsiniz.bence çok veriyomuşunuz.bide sizi emiyo.buda hem gaz sancısını arttırır hemde hazımsızlıktan bebekte sancı yapar.her bebek her emdiğinde acıkmış değildir.başka sıkıntılarını emerek azaltmaya çalışır.bence çok ama bi dr unuza danışın..

caycana katılıyorum hem sizi emmesi hem ardından 120 cc fazla bunu 2 saate düşürürseniz bebeğinizde ciddi hazım problemi olabilir diye düşünüyorum doktoru gelişimine göre söyler aslında nekadar içmesi gerektiğini

caycana katılıyorum hem sizi emmesi hem ardından 120 cc fazla bunu 2 saate düşürürseniz bebeğinizde ciddi hazım problemi olabilir diye düşünüyorum doktoru gelişimine göre söyler aslında nekadar içmesi gerektiğini

cnm benım benı emiyo derken 5 dk bıle surmuyor o yuzden 120cc yapıyorum allaha şükür hazımsızlıkla ılgılı bı problemımız olmadı

doymuyorsa artırabilirsin benim oglumda cok az emiyordu mama cc arttırdım

Canim bebegin emiyorsa sutunu artirmaya calis.Belki de sutun az ve zor akiyor onun icin bebegin az emiyor.Bol su meyve sular.Uzum.karpuz.seftali.kayisi.yesil fasuliye.marul.dereotu.rezene.corekotuyagi.beyaz dut.dut pekmezi/findik.antep fistigi.ceviz.hep sut artiricilar onlardan tukketmeye calis.Bebegini emzirdikten sonra pompayla sutunu sagarsan sutun artar.

canım bencede çok veriyosun gibi geliyor ama hazımsızlık problmi yok diyorsun..doktorum bana en az 20 dakika emzirceksin uyuyosa yanagına dokun uyandır ve devam et demişti sonra bırak 2 saat emzirme demişti.bence zorla biraz mamaya alışınca seni emmicek çünkü..

bebeğin biberonun hepsini bitiriyorsa demek ki ihtiyacı var. istersen 150lik ver dene. bebek ihtiyacı kadar içiyordur heralde. ama keşke seni emse daha çok. biberonun hızlı akıtıyorsa seni emmeye üşeniyodur bebiş. nasılsa arkasından mama gelcek curk curk o yüzden kendini yormuyordur. istersen biberon emziğini değiştir. ne kullanıyosun bilmiyorum ama dr browns bu iş için çok uygun.

bebeğin biberonun hepsini bitiriyorsa demek ki ihtiyacı var. istersen 150lik ver dene. bebek ihtiyacı kadar içiyordur heralde. ama keşke seni emse daha çok. biberonun hızlı akıtıyorsa seni emmeye üşeniyodur bebiş. nasılsa arkasından mama gelcek curk curk o yüzden kendini yormuyordur. istersen biberon emziğini değiştir. ne kullanıyosun bilmiyorum ama dr browns bu iş için çok uygun.

5 dk emdikten sonra 120 cc yapıyorum valla mamayı komple yıyor aç olmasa yemez dıye dusunuyorum.bazen bugun 150 yaptım onuda içti.sütüm cogalsın dıye neleryapmadımki:(((ben bebedor kullanıyorum agzı evet bıraz hızlı akıtıyo bende öyle dusunuyorum az geldıgı için emmıyor cekıyor dr brownsu denıyım bakayım sağol cnm

EVET DR BRAOWS dene benim bebegim ilk bastan wee biberonla beslemistim ve beni emmedi.daha sonra dr brownsun kullanmaya basladim ve 3e aylikken oylesine emzirmeye denedim ve emmeye basladi.ama bebegimden uzun zaman uzak kalmak zorundaydim ve tekrar emeye brakti.Ama demek istedimki dr brownsun senin durumunda uygundur.Bebegin 150 iciyorsa ve ondan sonra fazla kusmuyorsa demekki gercekten ihtiyaci vardir

5 dk emdikten sonra 120 cc yapıyorum valla mamayı komple yıyor aç olmasa yemez dıye dusunuyorum.bazen bugun 150 yaptım onuda içti.sütüm cogalsın dıye neleryapmadımki:(((ben bebedor kullanıyorum agzı evet bıraz hızlı akıtıyo bende öyle dusunuyorum az geldıgı için emmıyor cekıyor dr brownsu denıyım bakayım sağol cnm

işalla işe yarar canım

EVET DR BRAOWS dene benim bebegim ilk bastan wee biberonla beslemistim ve beni emmedi.daha sonra dr brownsun kullanmaya basladim ve 3e aylikken oylesine emzirmeye denedim ve emmeye basladi.ama bebegimden uzun zaman uzak kalmak zorundaydim ve tekrar emeye brakti.Ama demek istedimki dr brownsun senin durumunda uygundur.Bebegin 150 iciyorsa ve ondan sonra fazla kusmuyorsa demekki gercekten ihtiyaci vardir

alıcam hemen sağol

bugun aldım biberonu gerçekten süper ama mamanın tamamını içmıyo bu sefer zorlanıyo içerken:)bu sayede artık benım göğsümüde emıcek inşallah çok sağolun valla sizlerde olmasanız;)))

Merak etme canım senden daha cok emeye baslar.Hep bıberonu verdıgınde artık kolay olmayacak anlayınca senden de daha cok emeye baslayacak ve buyuk bır ıhtımalle tamamamen anne sutune gecersınız.Yalnız bır tavsıyem eger ımkanın varsa her emzırmeden sonra her gogusunu 15 er dk sagarsan sutun artar ve bebegın daha cabuk bıberondan vazgecer.Tansastan ayva meyve suyu alırda esım cok cok faydasını gordum sen de dene komposto taze ayva da olabılır.

Merak etme canım senden daha cok emeye baslar.Hep bıberonu verdıgınde artık kolay olmayacak anlayınca senden de daha cok emeye baslayacak ve buyuk bır ıhtımalle tamamamen anne sutune gecersınız.Yalnız bır tavsıyem eger ımkanın varsa her emzırmeden sonra her gogusunu 15 er dk sagarsan sutun artar ve bebegın daha cabuk bıberondan vazgecer.Tansastan ayva meyve suyu alırda esım cok cok faydasını gordum sen de dene komposto taze ayva da olabılır.

tamam cnm denıycem cok sağol gercekten

Back