Selam Arkadaslar,
Benim bi kac sorum olucakti..
Herkes diyorki dogumdan sonra emziren anne tığ gibi kalir..
Bu ne kadar dogru?
bünyeden bünyeye değişir canım.. ben mesela biraz tombik başladım ama bebeğim 6 ayını doldurduğunda ben de başladığım tombik kiloma dönmüştüm. yani belki 50 kilo başlasam 50 ye dönerdim:)
Gercekden dogdumdan sonra emzirerek Kilolar hemen atiliyor mu?
evet yardımcı olduğu kesin. vücut 1 ml süt için 7 kalori harcıyor. bebekler ilk 6 ay günde 750 ml kadar süt emiyor. hesapla bakalım:)
Peki Sezeryende nasil oluyor?
sezeryanın kilo açısından tek farkı, ameliyat olduğu için vücut geç toparlanıyor. ve ilk 6 ay özellikle karın egzersizi yapamadığından benim gibi eski göbekliysen karnın kalabilir. ama hamile kalmadan önce göbeğin yoksa ve fazla da yırtılmadıysan eski haline çabuk döner.
Emzirirken Diyet Yapmak dogrumu?
kesinlikle yanlış.. emzirirken özellikle kaliteli beslenmelisin. ama kalorili değil, kaliteli... eğer beslenmende kendi formun için kısıtlamaya gidersen sütünün kalitesi bozulur. yazık yavruna..zaten gelip geçici bir dönem, tadını çıkar..
Yapabilir miki bir emziren anne, cünkü herkes emzirenler cok acikir iştahı diyor..
evet iştahın açılıyor çünkü ihtiyacın artıyor canım...özellikle nasıl susadığına inanamayacaksın. abartıp nasılsa veriyorum diye şerbetli tatlılara hamur işine yüklenmezsen sorun olmaz. ha ben pek dikkat etmedim ama eski halime döndüm.. sadece fazla sarktım spor yapmadığım için.
Sütümüzün Kesilmemesi icin en cok önerdiginiz seyler nelerdir?
sadece bol sıvı.. sütü artırdığı kanıtlanmış hiç bir besin yok. zaten sütün ana maddesi su... sen günde 2,5 lt suyu -en az- garantile, üstüne abartmadan iç.. ille su değil, ayran, komposto, vb... önemli olan sıvıyı artırmak. ama ben rezene içtiğim gün sütümün artıttığını gözlemledim, aklında bulunsun.
Bebegimiz icin en iyi olan ne kadar ay yani süre emzirmektir?
dinde bebeğin 2 yaşına kadar emme hakkı var. ne kadar çok emerse o kadar iyi.. ama ilk 6 ay tabii önemli. çünkü ilk 6 ay sütün içinde bebeğe gereken her şey var. vitamini, mi,merali, demiri, vs... sadece d vitamini yok onu da güneş ışığı ve d vit damla tamamlıyor.
Cevaplarinizi bekliyorum Cok Tskler :)
inşallah yardımcı olabilmişimdir canım
Cok Tsk Ederim Cok Süpersin ya ALLAH razi olsun :)
estağfirullah canım. başka sorun varsa bildiğimce yardımcı olmaya çalışırım
Selam Arkadaslar,
Benim bi kac sorum olucakti..
Herkes diyorki dogumdan sonra emziren anne tığ gibi kalir..
Bu ne kadar dogru?
Gercekden dogdumdan sonra emzirerek Kilolar hemen atiliyor mu?
Peki Sezeryende nasil oluyor?
Emzirirken Diyet Yapmak dogrumu?
Yapabilir miki bir emziren anne, cünkü herkes emzirenler cok acikir iştahı diyor..
Sütümüzün Kesilmemesi icin en cok önerdiginiz seyler nelerdir?
Bebegimiz icin en iyi olan ne kadar ay yani süre emzirmektir?
Cevaplarinizi bekliyorum Cok Tskler :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?