Canım kilo meselesi bünyeyle alakalı,bir de şartlarınla.bak mesela benim doğumdan sonra sadece 4 kilo fazlam kalmıştı,ne olduysa emzirirken oldu,bir baktım o fark 14olmuş.sebebini sorarsan ben o emzirmenin zayıflatıcı etkisini asla görmedim,sanırım bu bünyeyle alakalı kısmı.ayrıca bütün gece emzirdiğim için sabahları açlıktan ellerim titrer vaziyette uyanırdım,çay koymak,sofra kurmak ne mümkün,kucağımda ağlayan veya emen bir çocukla,ayakta,mutfak tezgahının önünde kıtlıktan çıkmış gibi peynir ekmek meyve suyuyla kahvaltı ederdim,işte bu da şartlarla ilgili kısmı.benim oğlum zor bir çocuktu ve tek başımaydım,yemek pişirmek ne mümkün,hep bisküvilerle keklerle karın doyururdum,eşim işyerinde pişirir beni çağırırdı gel yemek ye diye.yani sağlıklı beslenirsen zayıflayabilirsin belki ama emzirmek inanılmaz acıktırıyor,mesela ben diyete kalkışsam ölürdüm eminim.
Gıdaların süt yapma meselesine gelince herkes başka bişey söylüyor,tamam bol sıvı,herkes bunda hemfikir de,tatlıyla sütün alakası yok diyenlere katılmıyorum,mesela ben özellikle irmik helvası yiyince sütüm oğlumun suratına fışkırırdı.
Normal doğum yapanlar belki kilo olarak daha çabuk normale dönüyor olabilirler,çünkü sezaryenlilerde genellikle sarkık bir göbek kalıyor,zayıflasan da kalıyor o.
Emzirme süresi ne olmalı demişsin,ben 2yaş iki aylık olana kadar emzirdim,iyi mi yaptım inan ki bilmiyorum.ilk 6ay su bile vermedim,ek gıdaya geçişimiz bir faciaydı,2yaşına kadar sadece emmek istiyordu,çok çok zayıf ve iştahsızdı,son gittiğim doktor kızmıştı bana,bu çocuk memeye güveniyor da yemiyor,eğer bir çocuk memeye güvenip yemez,bütün gece emmek ister,uyumaz,uyutmazsa emzirmenin anlamı yok,aslolan ilk 6aydır demişti.işte o an yanlış yaptığımı düşündüm,çünkü oğlum gerçekten de beni emzik gibi kullanıyordu,sabaha kadar emiyor,agzından çıksa uyanıyordu,perişandım.yani canım en ideal emzirme süresi herkese göre farklıdır,çünkü her çocuk farklıdır.sen artık kesmeliyim diye düşündüğünde ideal zaman odur.
Diyet denediğinde sütün birden çok çok azalabiir,kalitesi düşebilir,bence özellikle ilk 6ay,belki 8,9ay diyet düşünülmemeli,o süt o bebeğin hakkı,birdaha böyle bir şansı olmayacak ömür boyu,emzirme süreci bir kez yaşanıyor,o yüzden aman sütüm olsun diye abartmadan,bir anne elinden geldiğince sütünü,yumurtasını,meyvesini,etini,balığını yemeli.doktorum bana ilk bir yıl elevit kullandırdı ayrıca.
Bebeklerinizi saılıkla büyütün arkadaşlar,kilolara çok takılmayın,2ay diyet yaptım hepsi uçtu gitti