• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sorularim var Tecrübeli Annelere

Bebegimle

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
29 Mayıs 2012
1.269
121
113
Selam Arkadaslar,
Benim bi kac sorum olucakti..
Herkes diyorki dogumdan sonra emziren anne tığ gibi kalir..
Bu ne kadar dogru?
Gercekden dogdumdan sonra emzirerek Kilolar hemen atiliyor mu?
Peki Sezeryende nasil oluyor?
Emzirirken Diyet Yapmak dogrumu?
Yapabilir miki bir emziren anne, cünkü herkes emzirenler cok acikir iştahı diyor..
Sütümüzün Kesilmemesi icin en cok önerdiginiz seyler nelerdir?
Bebegimiz icin en iyi olan ne kadar ay yani süre emzirmektir?

Cevaplarinizi bekliyorum Cok Tskler :)

şuan emzimenin başında syılıım :) iştahı açtığı kesin :34: sütün kesilmemesi için moralin önemi çok diye biliyorum ... emzirmek minimum altı ay sürmeliymiş (umarım emzirebilirim 6ay da olsa)... çevreden duyduklarım ve kısmen yaşadıklarım :34: daha tecrübelilerden bende bu soruların cevabını öğrenmek isterim

Selam Arkadaslar,
Bu ne kadar dogru?

bünyeden bünyeye değişir canım.. ben mesela biraz tombik başladım ama bebeğim 6 ayını doldurduğunda ben de başladığım tombik kiloma dönmüştüm. yani belki 50 kilo başlasam 50 ye dönerdim:)

evet yardımcı olduğu kesin. vücut 1 ml süt için 7 kalori harcıyor. bebekler ilk 6 ay günde 750 ml kadar süt emiyor. hesapla bakalım:)

sezeryanın kilo açısından tek farkı, ameliyat olduğu için vücut geç toparlanıyor. ve ilk 6 ay özellikle karın egzersizi yapamadığından benim gibi eski göbekliysen karnın kalabilir. ama hamile kalmadan önce göbeğin yoksa ve fazla da yırtılmadıysan eski haline çabuk döner.

kesinlikle yanlış.. emzirirken özellikle kaliteli beslenmelisin. ama kalorili değil, kaliteli... eğer beslenmende kendi formun için kısıtlamaya gidersen sütünün kalitesi bozulur. yazık yavruna..zaten gelip geçici bir dönem, tadını çıkar..

Yapabilir miki bir emziren anne, cünkü herkes emzirenler cok acikir iştahı diyor..

evet iştahın açılıyor çünkü ihtiyacın artıyor canım...özellikle nasıl susadığına inanamayacaksın. abartıp nasılsa veriyorum diye şerbetli tatlılara hamur işine yüklenmezsen sorun olmaz. ha ben pek dikkat etmedim ama eski halime döndüm.. sadece fazla sarktım spor yapmadığım için.

sadece bol sıvı.. sütü artırdığı kanıtlanmış hiç bir besin yok. zaten sütün ana maddesi su... sen günde 2,5 lt suyu -en az- garantile, üstüne abartmadan iç.. ille su değil, ayran, komposto, vb... önemli olan sıvıyı artırmak. ama ben rezene içtiğim gün sütümün artıttığını gözlemledim, aklında bulunsun.

dinde bebeğin 2 yaşına kadar emme hakkı var. ne kadar çok emerse o kadar iyi.. ama ilk 6 ay tabii önemli. çünkü ilk 6 ay sütün içinde bebeğe gereken her şey var. vitamini, mi,merali, demiri, vs... sadece d vitamini yok onu da güneş ışığı ve d vit damla tamamlıyor.

inşallah yardımcı olabilmişimdir canım

3.5 ay önce normal doğum yaptım,boyum 1.60 , hamilelikte çok kilo almadım 11 kilo falan aldım,51-52 kg arası hamile kaldım 62 kg la doğuma gittim,doğumdan geldikten bir kaç gün sonra tartıldığımda 58 kg dım,sbir kaç hafta sonra 56 kg ma indim,yaklaşık 4-5 hafta 56 da takıldı kilom sonra 55 e indim,diyet vs hiç yapmadım,hatta emzirirken acıkıyorsun bile,abur cuburu çok abartmazsan,pasta börek ve ekmek yemeyi dozunda bırakırsan emzirmek gerçekten kilo verdiriyor bence,hiç diyet ve spor yapmadığım halde şu anda 53-54 kg arasında geziniyorum,bol su içiyorum,canımın istediğini yiyorum (çok abartmadan),ben emzirmenin kilo verdirdiğine inanıyorum,sezaryende durum ne olur bilmiyorum,sezaryen göbeği diye bi şey var diyorlar,göbek kalıyor diyorlar,burda sezaryen doğum yapan arkadaşlar yardımcı olurlar sanırım ,sütü en çok sıvı artırıyor,bolsu iç,psikolojik olarak sütüm yetmiyor deme,ben bebeğime gece sütüm yetmiyor diye günde 1 kez 60 cc mama veriyordum 1 ay önce falan,sonra dedim dur bakalım mama vermeden nasıl olcak,bir gece göğsümde süt yok gibi düşündüğüm halde emzirdim biraz,baktım bebeğim ağlamadı,dedim tam doymadıysa bile gece erken uyanır,o zamana kadar da süt olur zaten,ve o günden sonra gece yatma SAAtinde bile sütümün olduğunu gördüm,bana boş gibi gelen göğüslerim aslında doluymuş,mamayı tamamen kestim,bir de uyku güzel süt yapıyor,3-4 saat kesintisiz uyursan gece emzirmeye kalktığında göğüslerim dolmuş hatta sertleşmiş oluyor

Son düzenleme:
Bende 50 kiloyla hamile kalıp 60 kiloyla doğuma girdim.
sezeryan oldum.ilginçtir ki doğumdan önce hiç şişliğim olmamasına rağmen doğumdan çıkınca
her tarafım şişti.abartılacak kadar değil ama ayak bileklerimden farketmiştim.
sezeryandan kaynaklı olduğunu düşünüyorum.oğlum 3600 doğdu.eve geldiğimde 56 kiloydum.
gide gide 4 kilo gitmiş.zaten 3600 çocuk desen hiçbirşey gitmemiş neredeyse:))))
dediğim gibi şişliklerim inince ertesi gün birden 54 e düştüm.bütün pantolonlarım oluyordu.
tam 3 ay sonra bütün şişliklerim indi 52 kiloya düştüm.eğer sezeryan değilde nrmal doğum olsaydı
şişlik olmayacağı için belki daha erken kilo verebilirdim.6 aylık olmadan da bütün kilolar gitti.
sana tavsiyem herkesin de yazdığı gibi özellikle doğumdan sonra yediklerine çok dikkat et.
emzirirken birçok anne süt olsun diye abartıp,kilo alıyor.ve asıl doğumdan sonra aldığı kiloları veremiyor.
ben ne hamileliğimde nede doğumdan sonra eski kiloma inene kadar çocuğa yaramayan abur cubur,kola,
hamur işi pek yemedim.sütte yapmadığı için sana yarar.süt yapan belli başlı şeyle var en önemlisi tabiki su.
sonra hergün bir kase kadar tahin pekmez,tahinli katmer,tahin helva.dut,incir,malt içeceği(günde 6 şişe),bol bol çorba,yeşillik,
hergün yumurta(oğluma yarasın diye,süt yaptığından değil),bulgur,soğan,ayran,şekersiz komposto yada meyve örneğin elma
yiyip arkasından bol su içiyordum.etli yemekler...ve arkadaşın dediği gibi moral çok önemli.ne kadar sütüm yok dersen okadar azalır.
aklından olumsuz şeyleri çıkarman gerekiyor.zaten ilk dört ay süt genelde yetiyor.4.aydan sonra çocuk büyüdüğü için yetmemeye başlıyor.
ona göre beslenmeni biraz artırman gerkiyor.yada kilo alımı az ise doktor ek gıdaya geçiriyor.
ve hergün yukarıda yazdıklarımı yememe rağmen emzirdiğim için kilo almadım.emzirdiğin için kalori yakıyorsun.ve kesinlikle tavsiyem rejim yapma
sütün azalır.az az sık sık yiyebilirsin.yada imkanın varsa yürüyüş,hareket edebilirsin.ayrıca en az 6 ay ile 2 yaşına kadar emzirilmesi tavsiye ediliyor.

Selam Arkadaslar,
Bu ne kadar dogru?

doğum yapalı 2 ay oldu. 100 kiloyla doğuma gittim ertesi gün 96.3 le eve geri geldim. sezeryanla doğum yaptım. 1 hafta sonra 91 kiloydum. şuan 80.5 kiloyum. 2 ayda 20 kiloya yakın gitti yani. hala vermem gereken bir 10 kilom daha var. hamileliğimin 7. ayında sütüm geldi bu yüzden sütüm bol ve bol bol emziriyorum kızımı. spora bile gerek duymadan verdim bu kiloları ama yediklerime dikkat ediyorum tabi. sezeryan sonrası bağırsaklar yerine oturana kadar yemek yiyememiştim. öyleki sabah kahvaltısında ekmeyi çaya banıp ıslatır öyle yerdim. katı gıda bi süre alamadım, 2-3 hafta falan çorbayla yaşadım. sonrasında hiç iştahım artmadı, sadece tatlıya hayır diyemiyorum o kadar.

ben rezene aldım hergün demleyip içiyorum, humanada aldım günde 1 bardak içtim. ne olur ne olmaz diye. gece iyi emzirirsen ertesi güne bol sütün olur. sütünün kesilmemesi için morelini yüksek tut, lohusalıkta insanın ruh hali çok değişiyor, herşeye üzülmemeye çalış..

Canım kilo meselesi bünyeyle alakalı,bir de şartlarınla.bak mesela benim doğumdan sonra sadece 4 kilo fazlam kalmıştı,ne olduysa emzirirken oldu,bir baktım o fark 14olmuş.sebebini sorarsan ben o emzirmenin zayıflatıcı etkisini asla görmedim,sanırım bu bünyeyle alakalı kısmı.ayrıca bütün gece emzirdiğim için sabahları açlıktan ellerim titrer vaziyette uyanırdım,çay koymak,sofra kurmak ne mümkün,kucağımda ağlayan veya emen bir çocukla,ayakta,mutfak tezgahının önünde kıtlıktan çıkmış gibi peynir ekmek meyve suyuyla kahvaltı ederdim,işte bu da şartlarla ilgili kısmı.benim oğlum zor bir çocuktu ve tek başımaydım,yemek pişirmek ne mümkün,hep bisküvilerle keklerle karın doyururdum,eşim işyerinde pişirir beni çağırırdı gel yemek ye diye.yani sağlıklı beslenirsen zayıflayabilirsin belki ama emzirmek inanılmaz acıktırıyor,mesela ben diyete kalkışsam ölürdüm eminim.

Gıdaların süt yapma meselesine gelince herkes başka bişey söylüyor,tamam bol sıvı,herkes bunda hemfikir de,tatlıyla sütün alakası yok diyenlere katılmıyorum,mesela ben özellikle irmik helvası yiyince sütüm oğlumun suratına fışkırırdı.

Normal doğum yapanlar belki kilo olarak daha çabuk normale dönüyor olabilirler,çünkü sezaryenlilerde genellikle sarkık bir göbek kalıyor,zayıflasan da kalıyor o.

Emzirme süresi ne olmalı demişsin,ben 2yaş iki aylık olana kadar emzirdim,iyi mi yaptım inan ki bilmiyorum.ilk 6ay su bile vermedim,ek gıdaya geçişimiz bir faciaydı,2yaşına kadar sadece emmek istiyordu,çok çok zayıf ve iştahsızdı,son gittiğim doktor kızmıştı bana,bu çocuk memeye güveniyor da yemiyor,eğer bir çocuk memeye güvenip yemez,bütün gece emmek ister,uyumaz,uyutmazsa emzirmenin anlamı yok,aslolan ilk 6aydır demişti.işte o an yanlış yaptığımı düşündüm,çünkü oğlum gerçekten de beni emzik gibi kullanıyordu,sabaha kadar emiyor,agzından çıksa uyanıyordu,perişandım.yani canım en ideal emzirme süresi herkese göre farklıdır,çünkü her çocuk farklıdır.sen artık kesmeliyim diye düşündüğünde ideal zaman odur.
Diyet denediğinde sütün birden çok çok azalabiir,kalitesi düşebilir,bence özellikle ilk 6ay,belki 8,9ay diyet düşünülmemeli,o süt o bebeğin hakkı,birdaha böyle bir şansı olmayacak ömür boyu,emzirme süreci bir kez yaşanıyor,o yüzden aman sütüm olsun diye abartmadan,bir anne elinden geldiğince sütünü,yumurtasını,meyvesini,etini,balığını yemeli.doktorum bana ilk bir yıl elevit kullandırdı ayrıca.

Bebeklerinizi saılıkla büyütün arkadaşlar,kilolara çok takılmayın,2ay diyet yaptım hepsi uçtu gitti

Birde hamilelikte yediklerine dikkat et,aşırı kilo alma
doğumdan sonra psikoloji ister istemez bozuluyor

Ben hamleliğe 83 kilo başladım. Boyum uzun ama gene de fazla her neyse. Kusa kusa 6 kilo aldım doğurana kadar. 10 gün sonra tartıldım doğumdan 79 kiloydum. Emzirirken çok acayip acıkıyordum, hamilelikte de hiç yiyemediğimden yemeye çok özlemliydim.
Abartmıyorum yoğun emzirdiğim dönemlerde resmen küçük bir öküz gibi yedim. Buna rağmen şu an 83 kiloyum.yani doğuma başladığımla aynı.Ama benim o yediğimi normal bir insan yese 20 kilo alırdı şüphesiz. O yüzden emzirme acayip kilo verdiriyor diyebilirim.
Ama sarkıklığın üzerine gitmezsen kalıyor. Kilo değil ama sarkık.
Sana tavsiyem, sakın ha sakın rejim yapma ama karbonhidrata da yüklenme. Pasta börek katı yiyecekler ancak bağırsağını zorlar sana kilo yapar. Şehriyeli gendimeli çorbalar en büyük süt yardımcımdı. Tavuklu ya da kıymalı yaptım hep. suyunu da bol tuttum. İçine de sebzeni rendeledin mi hem lezzetli hem süt yapıcı güzel bir besin.
Bir de yumurta sütü arttırır mı bilemem ama kaliteyi arttırdığı kesin. 1 aydır abartmyı bırakıp yumurtayı azalttım, tereyağı rengindeki sütüm sulu süte döndü, belki yazla çocuğun su ihtiyacıyla alakalıdır ama yumurtanı da ihmal etme.

Kısacası benimkisi çok başarılı bir hamileleik dönemi artı kötü bir emzirme dönemi oldu. Şimdi normal yememe döndüm sayılır.

Hepinize cok tsk ederim cok yardimci oldunuz bana emzirmek cok acayip birsey herkes bunun ne kadar güzel ve faydali oldugunu söylüyor hem anne hemde bebek icin :)

Back