soru işaretleri

yasmingncc

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
21 Eylül 2016
234
208
53
28
Merhaba arkadaşlar..
Yaklaşık 6 aydır bir birlikteliğim var. İlişkiye başlarken ben çalışıyordum ve erkek arkadaşım okuyordu. Maddi sorunu nedeniyle telefon faturasını ödemeyediğini öğrendim. kendim ödemek istediğimi belirttim kabul etti. yaklaşık 6 aydırda faturasını ben ödüyorum. Ayrıyetten gittiğimiz bir yerde hesap ödetmiyorum.

okulu 3 ay önce bitti. Sektöründe iş aradığını söylüyor ve 3 aydır herhangi bir işe resmi başlamışlığı söz konusu değil, bunu dile getirdim ama sonuçlar değişmedi hala durumumu biliyorum mezun olduğum bölümden iş arıyorum neden böyle yapıyosun diyor. Okulunun son yılını ortalama haftada 1 gün okula giderek tamamladı, yani bence o süre zarfında bile iş bulma imkanı mevcuttu.

Haliyle bir kadın olarak ben çalışırken evde erkek arkadaşımın yattığına hergün şahit olmak onurumu kırıyor.

Sizce ilişkiye son vermelimiyim veya zaman mı tanımalıyım?

valla ben de üzülerek yaptım aynısını. aylarca değil yıllarca ödedim telefon faturasını ki 3 basamaklı rakamlar geliyordu. bir kere bile lafını etmedim. dışarıda her yerde çoğu zaman hesapları da ben ödedim. önemli değil, herşey para demek değil dedim. sonra evlendim. sorumsuzdu, o zaman fark edemdim. her 3 ayda bir iş değiştirir, arada aylarca işsiz kalırdı. tabi para veren ben olurdum. en sonunda bana mı güvendin diye işten çıktım, bi kaç ay sonra aileden biri hasta oldu, çok telefon konustum. telefon faturana dikkat et, 70 tl gelmiş dedi. dondum kaldım

tahmin edeceğin üzere çok uzun sürmedi. dayanamadım sorumsuzluklarına, ayrıldım. Hayatımda kendime yaptığım en büyük iyilik oldu. Bence rahatsız olmuyorsa ödemelerinden kendi vaktini harcama. hakikaten bulamıyorsa iş, çabalıyor da olmuyorsa biraz süre tanı. iş bulursa da bi süre ne kadar harcıyor dikkat et.

hakkında hayırlısı olsun.

Haklısın bencede bir süre beklemeliyim. Anlattıklarından sonra anladımki şuan kesinlikle ciddi bir adım atmamalıyım. Luan sevgilim sonuçta resmi bişey yok kafam eserse ayrılırım, o gençlik hatasını yapanlardan olmayacağım Geçmiş olsun caiçim kader ortağım çok üzüldüm adına

Cok sukur atlattim. Hatalarimdan da en buyuk dersi aldim. Ailem tahmin ediyordu zaten, yapamazsin da dediler. Bazi seyler basa gelmeden anlasilmiyor maalesef.
Ben yine paraya bagladim, hersey para degil degil. Oyle bir acindiriyordu ki kendini bana, sanki annesiyim. Karsimsaki kisiye kendimden fazla ihtiyaclarini onemsememin sonucu oldu.
Cok sukur, simdi mutluyum cok. Hayatta en onemli sey benim mutlulugummus onu ogrendim. Umarim sen dogru karari verirsin tum hayatin boyunca.

yıllar önce sevgilim ailesiyle kavga etmişti parasız pulsuz arkadaşının cafesinde yatmıştı günlerce. bende bütün paramı ona vermiştim yemek yesin, ihtiyaçlarını gidersin diye. sonradan öğrendimki benim verdiğim parayla başka kıza yemekler ısmarlamış şerefsiz, elini tutmuş sokaklarda gezmiş. erkeklere para vermeyin ben dersimi aldım :)

Ben olsam hemen ayrılmazdım ama şuan sorumluluklarını alamıyorsa ilerde de zorlanır gibi geliyor. Bu konuda sevgilimle bir tecrübem yok. Kendimi sizin yerinize koyduğumda başıma gelmiş olsaydı sert veya ciddi konuşmak yerine benim durumumda iyi olmadığını artık ödeyemeceğimi söylerdim biraz zaman tanırdım gelişmelere göre karar verirdim. Bir laf vardır " para anayı kızdan ayırır." Diye. İnşallah sorununuzu çözersiniz.

O konuda tartışmıştık daha önce, param olmasa seninle buralara gelmeye niye düşüniyim diyerek bir kaç kere hesap ödetmedi bana. ama daha sonra çalışmadığı için yapmamasının bana bırakmasının bi süre için daha iyi olacağını söyledim tamam dedi. Faturasını aylardır otomatik ödemedeymiş farketmememişim. Dün farkedince hemen çıkardım otomatikten. Zaten benim derdim hesap ödemek değil. Üstüme düşen işe girene kadar buysa öderim zaten. Aklıma takılan bu adam 6 aydır iş bulamadı, 6 aydırda sadece 3 iş görüşmesine gitti diye biliyorum. Böyle sonsuza kadar yatmayı düşünecekse, çalışmayacaksa yuva kurmayı hayal etmeyeceğim. Dolayısıylada yuva kurmayacağım biriyle zaman kaybetmeyeceğim.

Dün gece yine bunu söyleyerek kızgın bi biçimde kendimi ifade etmeye çalıştım bozuldu trip attı. İyi ama benim söylediğim zaten yaşadığımız şeyler. Son olarak 26 eylül pazartesi gününe kadar beklememi istedi. 6. Ayımız o gün. O gün kendini kanıtlamaya uğraşacakmış pazartesi günüde inanmazsan bırakabilirsin diyor.

Yine yazdım roman oldu.

Lütfen beni yanlış anlamayın ama sadece 6aylık bir ilişki için çok erken para konusu gündeme gelmiş. Tabiki hayat müşterek kızı erkeği yoktur ama paradan dolaylı bir sorumluluk alamaması bence çok daha sıkıntılı. Bu kadar sürede 3 görüşmeye gitmesi beni biraz düşündürürdü. Yinede biraz zamana yayın bence yeni gelişeb olaylarla soru işaretleriniz dahada şekillenir.

Bende zaman vermeyi düşündüm. Sorun kafamı meşgul ettiği için sanki beynimi tırmalıyor. çok zormuş ben günde 10 saat çalışırken sevdiğimin gezip keyif çatması öğlene kadar yatması.

daha en basından böyle yapıyorsa yürümez o iş canım benim bence sen en kısa yoldan kurtulmaya bak bu adamdan tamam parası olmaybilir ama karakteri de mi yok

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…