Soru....Duşakabindeki Silikonlarin Kararmasi

ozlemn

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
24 Mayıs 2007
112
6
43
Merhaba, arkadaslar duşakabinlerdeki silikonların zamanla kararmasını engelliyecek birşey biliyormusunuz? Çamaşırsuyu, kaynaksu cif ile fırçalayarak siliyorum bir türlü çıkmıyor sılıkonun üstü değil içi karardı sanki, bir arkadasım ıslak zeminlerde akvaryum yapımında kullanılar silikonlar kullanılıyormus dedı onlar suya dayanıklıymıs mantar olusmuyormus onlarda , şimdi yeni bir eve taşınıcaz yenı duşkabin yaptırcaz yaptırmadan önce öğrenip ona göre yaptırmak ıstıyorum...

ozlemm aynı dertten bende müzdaribim arkadaşım.benim duşakabindeki slikonlar şu anda simsiyah.
bilmeyen birisi ne kadar pis bu insanlar derler.utanıyorum artık.bıçakla kazımaya çalıştım.güya çıkartıp yeniden slikonlatacaktım .işe yaramadı.çıkmadılar ya.
nolur bilen birisi varsa şu derde bir çare söylesin.......

evet söküp tekrar yaptırmak lazımmış, akvaryum silikonu ile, aslınca çekince cıkıyor benımkiler, ciflerken falan koptular bazı yerlerı birde o acık yerlerden su gırıyor galıba teknenın altından sızıyor.. düş kabin işini yapanlar sökmeyi bilirler aslında belki ilacı falan vardır..

Sanırım çaresi yok..Çamasır suyu falan fayda etmiyor en iyisi tuz ruhu döküp kökten halletmekjeyyar.......

Mantarlasmadan dolayi olusuyor onlar,cözümü ise sökülüp yeniden silikonlamak.Baska türlü cikmiyor.Bu arada eger banyo iyi havalandirilmazsa tekrar olusur.banyo penceresini mümkün oldugunca acik tutun.

ben tuz ruhu kullandım.banamısın demiyor.çıkmıyor.
söküp yeniden yaptırmaya razıyım ama bi de sökebilsem..........

korku filmi gibi sinir oluyorum.sökmekten başka çaresi yok anladım ama nasıl??banyonun penceresi hep açık.kapıyıda kapatmıyorum iyice havalansın diye tııık yok.çözüm bulan haber versin lütfen:enbuyukkk:

bu paylaşımı okuduktan sonra araştırma yapmak için bornova'daki bir yapı markete gittim akvaryum silikonu ararken bir hanım o da müşteriydi küvet içinmi kararmaması içinmi diye sordu onlarda bundan endişe ediyorlarmış araştırmışlar bana bir ürün önerdi ürün ismi vermek yasak olabilir ama şifreli anlatayım:Roflol:amerikan öküzü var ya baş harfi b ile başlayan bir ürün onun bantları varmış kesin çözüm sağlıyormuş böylece eski silikonlarını sökemeyen arkadaşlarında sorunu hallolur sanırım
bizim bu sohbetimizi duyan bir bey tesisatçıymış kartını verdia.s oda aynı markanın silikonunu önerdi akvaryum silikonları da zamanla aynı sorunu yapıyormuş ben henüz iki ürünüde bulamadım özellikte izmirde bulan olursa yerini söylesinler biz de alalım küvetim yeni yapıldı o kötü görüntünün olmasını istemiyorum

bu paylaşımı okuduktan sonra araştırma yapmak için bornova'daki bir yapı markete gittim akvaryum silikonu ararken bir hanım o da müşteriydi küvet içinmi kararmaması içinmi diye sordu onlarda bundan endişe ediyorlarmış araştırmışlar bana bir ürün önerdi ürün ismi vermek yasak olabilir ama şifreli anlatayım:Roflol:amerikan öküzü var ya baş harfi b ile başlayan bir ürün onun bantları varmış kesin çözüm sağlıyormuş böylece eski silikonlarını sökemeyen arkadaşlarında sorunu hallolur sanırım
bizim bu sohbetimizi duyan bir bey tesisatçıymış kartını verdia.s oda aynı markanın silikonunu önerdi akvaryum silikonları da zamanla aynı sorunu yapıyormuş ben henüz iki ürünüde bulamadım özellikte izmirde bulan olursa yerini söylesinler biz de alalım küvetim yeni yapıldı o kötü görüntünün olmasını istemiyorum

anacım öküz derken hani şu filimlerdeki sürüyle koşanlarmıjeyyar:Roflol:ilahi.sen izmirde bulamadıysan ben hiiç bulamam buralardan.bulursan toptan alda ticaretini yap bari bize.hanımlar makyaj malzemesi satıyor ya günlerde öyle işte:Roflol::Roflol:

Arkadaslar Izmir de ki evimi gecen yil yapti esim.Ayni sorun olmustu.Önce silikonu söktü,altini iyice temizledi,sonra da Bornova da bir nalburcudan aldik ama tam adini hatirlamiyorum.Akvaryum silikonu olmaz dedi esimde,özel mantar durdurmaya yarayan bir silikonmus.Türkcesi olmadigi icin esim de tam söyleyemiyor adini.Sorarsaniz söylerler.

bende eşime söktürüyorum lastik gibi çıkıyo yerini temizleyip tektat silikonluyo silikonda baş belası bi yere bulaştımı çıkmıo silikon temizlemeyide bilen varsa onu da bi zahmet söyleyiversin

ya o silikon yerlerıne artık cıta yapıyorlar onları cıkarırsanız yada banyosunu yenı yaptıranlar varsa oraya cıta yaptırsın bıldıgımız duşakabnın camlarının yanında olan cıtalar varya ona benzer şeyler silıkon degılde araya onu koyuyorlar temizligide cok kolay oluyor ondan yaptırmanızı tavsiye ederım

arkadaşlar benim çalıştğım firmada duşakabin satıyoruz,bi müşterimiz geçen gün bu kararmadan dolayı bize telefon etti, ama bütün silikonlarda bu sorun oluyor zamanla,kesin çözüm söküp tekrar silikonlamak olabilir.

Kararma olduktan sonra yapicak birsey yok silikonlari cikartip tekrar yaptirmak lazim.:kahve:

Ama önlemek icin en önemlisi islak kalmamsidir, yani dustan sonra dusu ve fayanslari kurulamak ve banyoyu cok güzel havalandirmak lazim...şakkıdı

O kararma asla açılmıyor diye bişey yok
Ben kararma oluştuğu zaman tam silikonların üzerien domestos döküyorum
Öylece bekletiyorum ve bembeyaz açılıyorlar
Sanki yesyeni gibi oluyor
Normal beyaz sikilkonlardan üstelik suya dayanıklı denen şeffaflardan flnda değil

Benim eşim çok titiz olduğu için uzun uzun araştırdıkdan sonra almıştı 3 yıldır ne kararma ne bozulma taş gibim Maşallah
Yapı marketlerine sorarak bilgi alın kızlar

kızlar bu konuyu açan olaraktan, sonunda üşenmedim bütün silikonları söktüm.. falçatayla önce o çıtanın altından üstünden keserek çıtayı çıkardım. çıta temiz çıkıyor slikon yok ustunde, sonra cıtanın altındakileri falcatayla kazıyarak çıkardım fayanslardakılerıde, ellerim acıdı valla, saç kurutma makınası ile bir güzel kuruttuk, sonra yeni aldığımız anti bakteriyel silikonu önce çıtanın yerıne sonra bırde cıtanın üctüne ve alt kısmına sürerek bir güzel yapıstırdık kızlar.. tertemiz oldu.. :)hihoyyyt

evet camasır suyu ıyı çözum, onu dökup bekletın
olmazsa skun kazıyın yenıden alın sıkın sılıkonu mecbur cunku hep kararıyor hep pis gorunuyor

arkadaşlar ben bunun çözümünü buldum porçözü sulandırıpfısfıslı şişeye koydum onların üsüne sıkıp fırçalıyorum teremiz oluyooo

X