Soru çözemeyen öğretmen

Çalışan herkim olursa olsun, kendini geliştirecek, artık her alanda işini iyi yapan insanlara ihtiyacımız var.. değişmeyen tek şey değişimdir arkadaşlar.. herkese iyi geceler...

Her kim ayrı yazılacak.İyi geceler
Tüm gece söyleyebildiğiniz tek doğru...

En azından benim tek sizin ise bir hiç maalesef

Ben de şunları merak ettim. Eğitimle ilgili, öğretmenlikle ilgili, pedagojik formasyonla ilgili,eğitim bilimleriyle ilgili,okul-sınıf kültürü ve atmosferiyle ilgili bir bilgi birikiminiz, donanımınız var mı? Lisans ve yüksek lisans eğitiminizi eğitim fakültelerinde mi yaptınız?

Benzer şeyler ben de yaşamıştım vaktiyle . Şimdi size moralini bozma, işine güvenle devam et vs gibi teselli vermek geçici çözüm. Çünkü özelde çalıştığınız müddetçe bu hep başınıza gelecek. Devleti zorlamaktan başka çare yok. Oradaki müdür de özel sektör mağduru aslında. Öğrencinin velinin malesef bir nevi kölesi olarak görülüyor özel sektör eğitimcileri

Her daim kendini beğendirme çabası içinde olmak zorundasınız devlete atanmadığınız sürece

Ne yazık ki özelde her kurum yapıyor bunu.O kadar aşağılayıcı bir durum ki.Yüzüne gülüp kağıda neler yazıyorlar.İdare de bunlara bakıp sana ayar çekmeye çalışıyor.İşin tuhafı dersi dinlemeyen adamların yorumlarıyla öğretmeni yargılıyorlar.

Çünkü özel sektörde bunu suistimal ediyorlar.Yaaa fizik hocası bana kızmıştı şimdi elime düştün hocaaa diyip kağıda neler neler yazan öğrencileri gördü bu gözler.Maaşlar bile bu anketlere göre belirleniyor.Bilinçli öğrenci o kadar az ki.İdare de öğretmenin arkasında değil.Müşteri odaklı zihniyetleri var.40 yorumdan 5i kötü diyelim hemen kötü öğretmen yaftası yersin.İyiler göze çarpmaz.

Canım ben seni çok iyi anlıyorum.5 yıldır özel sektördeyim.O lanet anket dönemleri o kadar gıcık ki.Kesinlikle adil değil.Ya hu ders yapmayıp goygoy yapan adamın anketleri yüksek gelirdi ben ders işliyorum diye neler neler yazarlardı.Ya da adam dersi dinlemiyor zerre kadar sayısalcıyım ben Türkçeye gerek yok diye.Adam yazıyor kağıda hoca anlatamıyor.Bilinçli öğrenci o kadar az ki.Beni de çağırmışlardı mesela çat çat onlar dersi dinlemiyor kameradan bakın dedim.Dinleyenlere sorun ben dedim sorduk hocam sıkıntı yokmuş dedi eee dedim neden beni çağırıyorsunuz o zaman dedim.Kendileri de görüyor emeğini ama öğrencinin ağzına bakıyorlar.

Aynen öyle.Ben teneffüslerimi feda edip soru çözümünden inmezdim yine de değer bilinmedi:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…