Soru-cevap/ Çamaşırlar kac derece / tersten - yüzden / pantolon paçadan - belden

Sevgili Ablalarım teşekkür ederim bir sürü şey öğrendim
Ama bu beyazları aceye koyma işi hoşuma gitmedi o kokuyu sevmiyorum yıkandıktan sonra o koku kalıyor mu?

ne ablası evladım

ace koyanı okumadım camasır suyudan kastı domestostur ben oyle anladımda

ace,domestos,hipo,çamaşır suyu.hepsi aynı.
biz hipo deriz.
ben domestos kullanırım beyaz olanı.

1) nasil beyaz olduguna bagli..mesela ben atletleri ve beyaz t-shirtleri 90 dereceye on yikamali olarak atiyorum. ama sadece bunlari diger beyazlarin cogunu 40 derecede on yikamali olarak yikiyorum.
2)evet on yikamalida.
3)karistirilabilir bana kalirsa...dedigim gibi atletleri 90 dereceye attigim icin beyaz havlularda karistirilabilir.
4)bence fazla degil, ben biraz deterjani fazla koyuyorum. buarada beyazlarima toz deterjan renklilerime sivi deterjan kullaniyorum
5)hic spor ayakkabi yikatmadim. eger yikatsaydim herhalde 30-40 dereceye kisa programa atardim.
6)tersten, kaldiki ben butun camasirlarin tersini cevirip atarim makinaya.
7)ben tersten asiyorum disariya asiyorsam...zaten ters attigim icin makinaya o sekilde cikiyor. iceriye asiyorsam farketmez.
8)ben pantolonlari pacalardan asiyorum.
9)nevresimin rengine bagli aslinda...benim nevresimler karisik kurusuk renkli genelde...40 dereceye uzun programa atiyorum genelde. ama cok acik renkse beyaza yakin renkler yani krem vs gibi o zaman 60 dereceyede atilabilir.
10) canim benim tullerim cok narin...kisa bir programi var makinanin ona atiyorum mis gibi oluyor.
11) beyazlar icin camasir suyu kullanabilirsin, ya da makinaya attin diyelim camasirlari...makinanin yikama esnasinda o kaynar suyu aldiginda ve deterjanli bir sekilde makinayi durduracaksin ve bir kac saat bekleteceksin. aksam yapiyorsan sabaha kadar beklet tekrar calistir mesela..o ilacli su cok guzel beyazlatiyor.

buarada ben camasirlari makinadan cikarirken katlayarak legenime koyarim. bazen 1 gece bekletip oyle asarim, fazla kirisiklik olusmaz.
umarim yardimci olabilmisimdir

Son düzenleme:
ayy cnm iyiki acmıssın bu konuyuuu Allah razı olsun :))

beyazlar konusundaki derdim hç hiç bitmiyor benimde ya:26:

buarada iyi kandiller titiz hanımlar

böyle konuları seviyorum:))

soru sırasını hatırlamıyorum öyle aklıma geldiği gibi yazacağım.

beyazları 70 derecede yıkıyorum,ön yıkamalı.3 saate yakın sürüyor(makinem arçelik)

renklileri ve nevresimleri 40 derecede yıkıyorum,1,5 saat sürüyor.

havluları genelde 60 dereceye atarım,bazen duruma göre nevresimlerle attığuım olur,o zaman da orta yolu bulup 50 de yıkarım

deterjanı 1 su bardağı kadar koyuyorum ben,çay bardağı çok az geldi bana bilemiyorum.ben genelde dolu dolu çalıştırırım makineyi.

pantolonları paçadan asarım ama mandalı orta yerinden takmam,kenarlarından ,hatta biraz boşluk bırakarak takarım iz olmasın diye.

birkaç kez spor ayakkabısı yıkadım.30 derecede 30 dklık bir program var onu kullandım hep.

bir de neyi kaç derecede yıkatırsam yıkatayım mutlaka bittikten sonra ek durulama yaparım,deterjan kalıntısı olmasın diye.

yumuşatıcıyı sadece havlu ve nevresimler için kullanırım,o da evde varsa.diğer çamaşırlara asla katmam

1. Beyazları 90 derecede yıkıyorum ben
  2. Ön yıkaman varsa kullan evet
  3. Ben birlikte atıyorum sonuçta hepsi beyaz :)
  4. Spor ayakkabı yıkamadım hiç
  5. Genelde paçasından asarım ama isteğe göre değişir.
  6. Nevresimler için 40 idealdir
  7. Tüller için 30/40 ikiside olur. Tülleri hafif nemli çıkarırsan kendi ağırlığı ile kurur kırışıklık kalmaz ( ütüyle uğraşmak istemezsen)
  8. Beyazları ilk önce çamaşır suyuyla ön yıkama yapıp beklet sonra normal yıka daha beyaz ve hijyenik olur

1.60 yada 90 derecede..

2.Beyaz olsun renkli olsun muhakkk ön yıkamalıda yıkarım...

3.Havlular atletlerle yıkanır.

4.Bir çay bardağı çok az miktar olarak.Şimdi kabımı ölçtüm 2çay bardağına tekabül ediyor 1ölçek...

5.Sporları 30yada 40ta yıkarım ben.

6.Farketmez ister ters ister düz.(Siyahlar için perwoll yada woolite öneririm.Toz deterjan solduruyor çünkü..ama
toz deterjan kullanıyorsan siyahları tersine çevirmeni öneririm.)

7.Aşırı güneşli havalarda renklileri siyahları terstten asarım.Güneş ışıı renklerini açıyor çünkü.
Beyazları yaz-kış düzden asarım.

8.Belden asarım ben.

9.Nevresimler 40ta yıkıyorum.

10.Benim makinede perde ayarı var ona basıyorum.30derecede yıkanıyor.
Fazla kırıştırmıyor.Sıkmasını 500devire getiriyorum.

11.Beyazlara herzaman bir çay bardak domestos koyarım.
Renk sorunu yaşamadım hiç çok şükür.Bembeyaz oluyorlar.
Yumuşatıcısına da bol koyuyorum.

Buarada ben çoraplar hariç her yıkananı ütülüyorum...

1- 60 Derecede, ara sırada yoğun programında yıkıyorum.
2- Evet ön yıkamalıda.
3- Havlularla atletleri karıştırıyorum.
4- Bende 1 çaybardağı kullanıyorum, ama kısa programlarda 1 çay bardağından az kullanıyorum, çünkü arınması zor oluyor.
5- Spor ayakkabılarını, wc ve banyo terliklerini artı ev terliklerini 30 derecede yıkıyorum.
6- Ben hep düzden yıkıyorum, ters çevirmek, sonra tekrar düz çevirmek zoruma gidiyor.
7- Makinadan çıktığı şekilde asıyorum.
8- Paçasından asıyorum.
9- 40 derecede yıkıyorum.
10- Perdelerimi özel 40 derece perde programım var onda yıkıyorum, zaten sadece yatak odası perdem yıkanıyor, diğerleri zebra.
11- Ara ara domestosla yıkıyorum, deterjan olarak Ariel kullanıyorum.

Bu arada yumuşatıcı kullanmadan asla makina çalıştırmam, yumuşatıcı olarak ta dalin kullanıyorum, uzun süre misler gibi kokuyor çamaşırlar.

Benim gibi birinin daha olması beni acayip mutlu etti.

Çünkü arkadaşlarım sen deli misin atlet, külott, banyo havlusu da ütülenir mi diyorlardı.

Ama aramızda bir fark var ben çorapları da ütülüyorum. :26:

yumuşatıcı olayını abartmayın arkadaşlar.

durulanmayan deterjan tende hassasiyete sebep olabilir.

tonla kimyasal içeriyor sonuçta.

hele hele beyazlarda katiyyen kullanmayın derim,vücuda doğrudan temas ediyor.

ben diken gibi olmasın diye mecburen havlu ve nevresimlerde kullanıyorum,ama onu da çok nadir.

sağlığımızn kıymetini bilelim

bırak beyazları renklileri hayatımda hiç makina çalıştırmadım daha dün akşam annem söyleniyordu elin adamı kapıya koyuverir mazallah diye aman koyarsa koysun bana başka kocamı yok dedim o yüzden bu konu iyi oldu benim için :)))

Yok bekletmem zaten...

Birde ben asarken titizlenirim. Muntazam asarım her yeri güzelce kurusun. Çorapları ayrı bir yerde asarım. Mandal da 3 çeşittir. Kazaklar kumaşı kalın çamaşırlar için iri mandallar kullanırım. Paçalardaki ve tişörtlerdeki mandal izini sevmediğimden ötürü onlara silikonlu mandal kullanırım. Diğerleri içinde pazardan aldığımız bilindik plastik mandallardan kullanırım. Mandal sepetinde bir saat mandal ararım asarken...

mmmmm şeyyy ben de çorapları ütülüyorum.
mutfak havlularınıda,işin en zor kısmı dantelli donlarım ütülerken sadece ağ kısmına buhar tutmaya çalışıyorum elim kayıncada dantelli donlarım hep delik oluyor

İyi aklına geliyo şekerim böyle konular
1- Beyazları en iyi 90 yıkar ama ben 60'da yıkıyorum genelde
2- Beyazlar tabii ki en temiz olması gereken tür..O yüzden önyıkama bence gerekli
3- Yüksek derecede yıkanıyo sonuçta bence havlu atlet beyaz hepsi bir atılabilir
4- Ben deterjanı az olmasın diye pimpirikleniyorum ve sanırım çay bardağını fazla fazla aşıyor ölçüm..Yani karar veremedim bu konuya
5- Spor ayakkabılar olabildiğince yüksek derecede olmalı çünkü dışarının pisliğini temizlemesi gerek..
6- Ben düzden yıkıyorum ama tersten solmaz dediler ben ikileme düştüm şimdi:44:
7- Ben düzden asarım katlarken kolay olsun diye..
8- Bence paçadan asılmalı..
9- Nevresime 40 yeter şekerim
10-Tüllere çamaşır sodası al canım güzel beyazlatıyo deniyor kk da okumuştum...
11-Canım ben 2 aydır a...l kapsül deterjan kullanıyorum ve beyazları bembeyaz çıkartıyor...Önyıkama ve yumuşatıcı gerekmiyor hem de..Bi de olabildiğince uzun yıkıyorum ben siyah ve beyazları yani bi 2 buçuk saat sürüyo..Yukarda birinin dediği gibi bekletilebilir bi gece...

Yok artık bırakın donlarınızı rahat aaaaaa

Her çamaşırı ütülemek bana da saçma geliyo valla
İşin sırrı iyi asmakta ki düzgün kurusun...
Ama mikrop öldürücü etkisi varmış diyorlar...
Çarşaf falan da ütüleyemem yani israf bence

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…