Sorgulamalar..

Loresima89

Dağlı bir kabiledir aşk..
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
28 Kasım 2014
334
227
43
36
Selam olsun Tanrı ile beyin fırtınası edenlere..Çocukluğum şuan Türkiye'de herkesce takdir gören ismi lazım olmayan bir din tüccarının vaazlarını dinlemekle geçti..7 yaşında çocuğa Allah'ı tanıtmadan ateşini anlatırsanız onu sevdiği için değil ateşinden korktuğu için
ibadet edecekti nitekim öyleydi..Nur topu gibi bir münafık olmuştum..Çocukluğumun cumartesi günleri, hiç tanımadığım Tanrı'nın bilmediğim,sorumlu bile tutulmadığım buyruklarını yerine getirmediğim için nasıl azap tadacağımı dinlemekle geçti..Çıkışta boy boy karikatürler satılırdı namaz kılmayanı sıkan yılan..kabir azabıyla kömür olmuş adam..Filmi başa sararsak..Yedi odalı bir evimiz içinde cıvıl cıvıl her daim taze gelin çiçek gibi bi annem vardı..7 yaşından sonra onu bir daha renkli görmedim..Bir tarikatın efendisinin dilediği tarzda biçilen bir siyah kumaş parçası içinde annemi kaybettim..Annem nefes alıyordu ama yaşamıyordu..Ben doğmuştum ama büyümüyordum..Herşey siyah ve beyazdı..Tıpkı psikologumun dediği gibi..Hayatında siyah ve beyazdan başka bişey yok..

Biz Cumartesileri o kalabalık sıkıcı ürkütücü yere gidip geldikçe annem solmaya başladı,eski neşesi gitti,fotoğraf albümlerimiz yakıldı,pantolonlarım yırtıldı,televizyon satıldı,kahkaha atılmadı,denize girilmedi..Akşam çökünce,yaşım kadar odası olan hayalet evde tek başıma duvarlara bakarken,ya burdan Azrail gelirse annemi alır götürürse diye mahallenin bi ucundaki sese duyarlı vaziyette,gözlerim karanlığı daha iyi görmek için sonuna kadar açık,Azrail'i kovmak için uyanık bekliyordum...Ölüm azap şeytan allah kabir cehennem..Annem seccadenin üzerinde gözleri kapalı başı kalbine eğik vaziyette duruyordu..duruyordu..Anneme bunu yapan Allahı hiç sevmiyordum..Zaten o sözleri denen şeyleri ezberlerken hiç bişey anlamıyor çokça sıkılıyordum..Büyüdükçe bedenimi keşfetmeye başladım ve bi keresinde yakalandım..Biraz daha büyüdüm ve artık çoğu şey günah oldu..
Baskılar içimdeki isyankarın besini oldu..Ve zaten olmayan inancımı yuttu..Ben dımdızlak kaldım..Ne sokaktaki insanlara yarar oldum,ne anneme..Ne mini etek giyerek mutlu oluyordum,ne annemin istediği kıyafetle..Ne tam anlamıyla günah yolunu seçmiştim,ki bari hakkıyla yanayım,ne Allah'a yarardım..
Sonradan öğrendiğime göre Rab biz insana yolu gösterdik ister isyan yolunu seçsin..diyerek dünyayı tercih edenlere de fırsat verdiğini söylüyor..
Lisede örtündüm..Ve radikal bi değişim yaşadım..Uçta yaşayan biri olarak radikalliğin de dik alasını yaşadım..Yolda gördüğüm herkesi bir emare ile kafir ilan eder böylece Tanrı'ma daha iyi bir kul olurdum..Tek tek tüm tarikat ve cemaatleri gezdim..Sonunda anladım ki herkes kendinde olanla övünüyor ve kendine çağırıyor..Cemaatlerin bilmem ne katliamı sebebiyle düzenlediği mitingler ise kız ve erkek bekarların bakışma ortamları oluyordu..ki kendi Kitaplarına göre bakış bile haramdır..
Zamanla dinciliğin kendi içindeki çelişkiler sorgulamama sebep oldu..En basiti sahih olmayan hadislere hem inanırlar hem de uygulamazlar..Bu tahrif olmuş dinin benim dinim olmadığına karar verdim ve sadece Allah'ın tek olduğuna inanma yolunu seçtim..
Çünki Tanrı'nın yellendiği için kulunun ibadetini geçersiz sayacağı iftirasının hesabını soracağını düşünüyorum..Bu,yarattığı şu mükemmel akla da ihanettir..

Mezkur meseleden ötürü psikiyatrik sorunları olan biri olarak,çocuğunuza sadece okumayı öğretin ve bırakın gerisi beyin yıkamaktır diyorum..Sırf müslüman mahallesinde doğdu diye çocuk müslüman olmaz..Sonra yahudi vaadedilmiş toprağı için savaştığında neden zulmediyor kardeşimize diye ağlamayınız..çünkü o yahudi mahallesinde doğdu ve babasından o ilmihali öğrendi..Sevgiler..

Kendileri de anlayamamis olduklarindan size de ogretememis gosterememisler islamin guzelligini, insana verdigi huzuru, en onemlisi de hayata kattigi anlami.
Ne yazik...

Not: dini anlayamamis olmak sizde psikolojik sorunlara yol actigi icin yazik dedim bu arada, yoksa deist olmak sizin seciminiz tabiki

Son düzenleme:
Konu din temelli,ne yazik ki kapatilacak. Yazdiklarinizdan oturu degil belki ama bu baslik altinda cikacak veya cikmasi potansiyel tartismalardan oturu.
Kisisel yorumuma gelince kendini ifade edis tarzin cok guzel.ebeveynlerin cocuklarina yaraticilarini sevdirememeleri ama nasilsa korkutup sogutmayi basabilmelerini saskinlikla izliyorum.senin hayatin guzel bir emsal buna

Yazılması,söylenmesi gereken çok şey var bu konuda ama söylenemiyor işte...Yaşadıklarınız nedeniyle hiçbir şekilde seçtiğiniz inancınız için kimse sizi yargılayamaz.
"Sadece okumayı öğretin" demekte bu konuda vermen gereken mesajı vermişsin diyeceğim başka bir şey demeyeceğim.

çocuğunuza sadece okumayı öğretin ve bırakın gerisi beyin yıkamaktır diyorum..Sırf müslüman mahallesinde doğdu diye çocuk müslüman olmaz..

Benim inancima laf soylenmedigi müddetçe herkesin inancına saygılıyim sana da. Ama pardon da Çocuk benim, din benim, fikir senin. Ne alaka. Yani diyorum ki SANA NE. Gelip kamu spotu konuşmaları, herkes işine.

Muhakkak izlemişsinizdir PeeKay adlı filmi. Sizin bu yaşadığınız çıkmazı bir çok farklı din üzerinden çok güzel anlatıyor..

Din ile insana istenilen her şey yaptırılabilir. Öyle bir noktaya geldik ki dünyada, bize dini anlatan herkes kendinden bir şeyler katarak anlatıyor. Bu kadar çok sorgulayınca, her şey dev bir maketmiş gibi geliyor. Neyse söylemek istediğim çok şey var, ama uzar.

Ne demek istediğinizi çok iyi anladım; ama siz bombardımana hazır olun. Zira tek doğru benim bildiğim ve inandığım insanı çok var burada..

Siz dininizi yaşıyamamışsınızki.
Yazık arkadaşım üzüldüm size din bu değilki siz ve aileniz dininizi yaşamak için araya hep bir aracı koymaya calışmışsınız.
Allahla aranıza ibadetlerinizi yapmak için bi kişi bi tarikat bi cemaat sokmanız ailenizin size yaptığı en büyük yanlış olmuş.
Dinini ne şekilde olursa olsun yaşıyana saygım var ama kusura bakmayın size acımaktan öteye gidemedim...

Sen dinini ogrenmemissin ki. Simdi de dinle ilgili atip duruyorsun. Muslumanlik bu degil. Neden dinini kendi kendine yasamiyorsun da tarikat tarikat gezitorsun anlamadim. Aslinda cok yorum atabilirim ama sen almayacaksin.

İşin ozeti, herkesin dini kendine. Ben cocuguma okumayi ogretirim sorun degil. Ama Rabbimi de ogretirim. Kotu birşey yaptiginda ateslerde yanarsin hic demedim. Allah seni sevmez oglum, boyle yapma dedim. Senin yasadigin muslumanlik ogretileri baska, muslumanlik baska.

Neyse...... yazmıyım daha.

Yani 7 yaşında bir çocuğun ne işi var her hafta her hafta olarca kadının olduğu, sessiz olunması gereken bir yerde?

Ben de giderdim annemle, Çocukluğumun en sıkıcı hatıraları.
Gerçi bizi oynayalım diye başka odaya alırlardı da o kadar yabancı çocuğa alışamazdım bir anda.

Okuyun konu sahibi.
Sorularımızın cevabı o kadar karmaşık değil çoğu zaman.

Ayrıca iman okumadan olabilecek bir şey değil zaten.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…