- 5 Mayıs 2024
- 8
- 5
- 30
- Konu Sahibi eskipelinotu
Merhabalar . Uzun zamandır kilolu bir hayat yaşayan biri olarak sonunda karar verip tüp mide ameliyatı oldum. Bununla ilgili bilgi kirliliği ve psikolojik baskının çok fazla olduğunu gördüğüm için süreci paylaşacağım bir alanım olsun istedim. Tüp mide ameliyatlarının yapıldığı bir merkezde çalışan bir hemşireyim . Ameliyatın tüm sürecini yıllardır görüyorum ve sonunda bende cesaret gösterdim. Hayatım boyunca hep biraz kilolu biriydim ve ömrüm diyet yaparak geçti. 128 kilo ile ameliyat oldum. Zamanla verdiğim kiloları ve midemin durumunu sizlerle paylaşacağım. laparaskopik ameliyat olduğu için ilk gün şiddetli gaz ağrısı vardı ama ameliyatın 4. Saati yürüyüşe kalktım. Yürüdükçe daha iyi hissettim. İkinci gün mide pasajı( kaçak testi) yapıldı ve su içmeye başladım. Dün ilk kez laktozsuz süt ve tavuk suyu denedim. Yarım bardakta midem şişti Yarım bardağı 20 dakikada içmek tuhaftı. Açlık yok ama psikolojik Açlık hissi var. Sevdiğin bir yiyeceği gördüğünde anlık canın istiyor. Ama birkaç saniyede geçiyor su içmek bile korkutucu. Yeni mideme zarar vermekten korkuyorum . Yenilenmiş hissediyorum. Sanki Allah bana yeniden yaşama hakkı vermiş ve tombiş doğmuşum gibi ilerleyen süreçte yazmaya devam edeceğim. Cesaretinizi kimsenin yok etmesine izin vermeyin kızlar.