Ya arkadaşlar hamiş olup göbeğinde çizgi oluşan oldumu?
Herkese merhaba:))
Bugün ilk defa kalp sesini duyduk bebegimizin,esimin gozleri doldu klasik:)) ben asiri heyecanlandimm dakikada 142bpm atıyor doktor normal olduğunu herseyin yolunda olduğunu söyledi,çok şükür icim biraz olsun daha rahatladı..gelelim soylediklerinee;
1-hamilelikte kilo çok önemli ilk 3ay hamur isleri seker vs uzak durmaya bak hamileliginide ideal olarak 12-15 kilo alarak tamamlamaya bakmalıyız dedi.kola sigara alkol zaten yasak,bol meyva ,su ,sebze, meyva suyu(portakal suyu hariç) ve et önerdi bide bol tahılli ekmek, bunun dısında Ogün atlamamak gerekliymis.
2-Denize girmenin bı zararı yok fakat hoplamak ziplamak yok,saat 11-2 günesinden uzak dur ve karnına full koruma kullan dedi(güneş bazen dogum lekesi yapabilirmiş)
3- 12. Haftadan sonra sac boyatabilirsin organik olabilir , ucaksa 8.haftadan sonra dedi.
4-moral coook önemli tabikii pozitif ol,kendine dikkat et ve dinlenme ihtiyacın oldugunda dinlen dedi..
5-benim midem bulantım var sabahları ,onun için zencefil cayı vermişti cokta iyi geldi..
Kızlar sizde doktorunuzun söylediklerini yada deneyimlerinizi paylaşırsanız çok sevinrimm:))
canım çizgiden kastın göbekten aşağıya doğru bi çizgi demi bende adetimden önce oluyo ama ben şimdi hamile değilim tabi sadece nerde olduğunu öğrenmek için yazdım
Herkese merhaba:))
Bugün ilk defa kalp sesini duyduk bebegimizin,esimin gozleri doldu klasik:)) ben asiri heyecanlandimm dakikada 142bpm atıyor doktor normal olduğunu herseyin yolunda olduğunu söyledi,çok şükür icim biraz olsun daha rahatladı..gelelim soylediklerinee;
1-hamilelikte kilo çok önemli ilk 3ay hamur isleri seker vs uzak durmaya bak hamileliginide ideal olarak 12-15 kilo alarak tamamlamaya bakmalıyız dedi.kola sigara alkol zaten yasak,bol meyva ,su ,sebze, meyva suyu(portakal suyu hariç) ve et önerdi bide bol tahılli ekmek, bunun dısında Ogün atlamamak gerekliymis.
2-Denize girmenin bı zararı yok fakat hoplamak ziplamak yok,saat 11-2 günesinden uzak dur ve karnına full koruma kullan dedi(güneş bazen dogum lekesi yapabilirmiş)
3- 12. Haftadan sonra sac boyatabilirsin organik olabilir , ucaksa 8.haftadan sonra dedi.
4-moral coook önemli tabikii pozitif ol,kendine dikkat et ve dinlenme ihtiyacın oldugunda dinlen dedi..
5-benim midem bulantım var sabahları ,onun için zencefil cayı vermişti cokta iyi geldi..
Kızlar sizde doktorunuzun söylediklerini yada deneyimlerinizi paylaşırsanız çok sevinrimm:))
Senin adına çok sevindim canım Rabbim sağ salim kucağınızada almak nasip eder İnşaAllah. Bizlerede tabi AMİN
ne kadarlık hamilesin?
Göbekte başlayp aşağı doğru inen. Ben yeni fark ettim daha önce yoktu bende.
canım çok güzel bi duygudur herhalde allahım tamamına erdirsin inşallah
bende dış gebeliğimde fark etmiştim ama hala adet olucam zaman koyulaşıyo bide göğsümde kahverengi bölgede küçük küçük topaklar oluyo adet olunca geçiyo adetten sonra yine çıkıyo bunuda dış gebeliğimde fark ettim canım sen hamişmisin
Daha Betahcg yaptırmadım ama 2 idrar testide pozitif
o zaman hamişsin sen canım allah hayırlı etsin inşallah gözün aydın bence geçiktirmeden baktırsan kan değerine iyi olur canım önemli çünki kendimden biliyorum
Daha Betahcg yaptırmadım ama 2 idrar testide pozitif
hamisler hepinize rabbim hayirli eli ayagi duzgun saglikli sihhatli evlatlar ve kolay dogumlar nasip eylesin rabbim.
butun bebek isteyenlere de rabbim tez zamanlarda en hayirlisindan versin insallah.
bende hamisim 4,5 aylik benim bebisim sizin bebisinizin ya abisi yada ablasi(cinsiyeti belli degil daha )
merhaba ALLAH tamamına erdirsin sağlıkla bebeğini kucağına almayı nasip etsin inş. sorunsuz bi gebelik geçirirsin darısı bizim gibi isteyenlerin başına hayırlısıylaSevgili Kadınlar Klubu Arkadaşlarım :)
Şuan ki mutlulugumu kelimelere dokmek imkansız sanırım,Daha onceki konularımdan bilen biliyo inanılmaz zor ve stresli bir donemin ardından çok sukur suanda 6 haftalık hamileyim ve bunu daha 2 gun once ogrendım..
hem de predictor testinde ilkinde negatif,ikincisinde "cok silik" çizgi gormeme rağmen(adet gecikmesinden tam 6 gun sonra bile) allahıma sukurler olsunkı kan testi sayesinde bu cuma ogrendim mutlu haberi:)
ilk ders su oldu ki adet gecikmesinde muhakkak en az bi 5 gun beklemek gerekiyo ve silik dahi olsa en ufak suphede kan testi yaptırmak gerekmiş..
bunun dışında pozitif dusuncenin çok etkili oldugunu dusunuyorum cunku negatif cıktıktan sonra 2 gunluk bir karalar bağlama evresi geçirdikten sonra rahat olmak zorunda oldugumu kendime tekrar edip durdum bu ay olmadıysa oteki ay olucak illaki olucak sonucta diyip durdum ve kendime soz verdim zırt pırt hamilelik testi yapmıycam takıntı yapmıycam bu konuyu vs diye ve adetim geciktikten tam 10 gun sonra kan teestini yaptırdım..inanın iyiki de bu şekilde yapmışım ,oteki turlu psikopata bağlıyo insan!
Herkesin hamileliginde farklıymıs ama bende bulantılar ve kasık ağrıları var biraz ki normalmiş olurmuş yeni yeni öğreniyorum tabi bunları,8. haftaya kadarda yogun surermiş ama sonrasında geçiyomus genelde..tabi dediğim gibi herkesin deneyimi ve hamileliği farklı tabiki..
İnanın bana hergun dua ediyorum burdaki isteyen herkesin anne olabilmesi için..Hepimiz için hayırlı evlatlat, guzel hamilelik gunleri olsun inşallah..
Paylaşımlarınızı 4 gozle bekliyorum :)))
Amin canım benim:)) bizimki daha sadece 7haftalikk,çok ufakk.4bucuk ay,yolun yarısını bitirmissiniz ne guzel:) cinsiyetler buaralar belli olur heralde,normal sezeryan ne dusunuyosunuz?bide benim daha çok yeni olmasına rağmen sabah bulantım oluyo şişerse oldumu ve suanda durum ne? :)
caniim cok dikkat et kendine ilk 3 ay cok dikkat edin kendinize.cok agir kaldirmayin kendinizi zorlamayin.
bulantilar zaten bu zamanalrda basliyor.benim 4 aya kadar surdu ama ne surdu.hic bise yiyemiyordum herseyden tiksinmistim.cok sukur bu aralar iyiiym ama .
bu ayin sonunda randevum var insallah sagliklidir ve de cinsiyeti belli olur merak ediyorum cok.ben yurtdisindayim burda bir tehlike yoksa eger sezeryan yapmiyorlar.bakalim artik bizi neler bekliyor.hayirlisi allahtan.
simdi daha kucuk ya size zaman gecmiyor gibi gelecek ama inanin cok cabuk geciyor.
Çok tesekkurler canim:) çok doğru gözlem,zaman çok uzun gibi geliyo fakat biliyorumki ilerleyen aylarda bay hızlı ilerlemeler olucak:)) bulantı konusunu zencefilli çayla halletmeye çalışıyorum ama sabahları bı süre devam ediyor..bende bı ara yurtdışında dogumu düşünüyodum ama normal doguma cesaret edemediğim için vazgeçtim.. tebrik ederim seni ,inşallah 1avazda kurtulursun:)
canım ben 3 ay önce dış gebelik geçirdim benim kan değerlerim çok za yükseliyordu ilk kan verdiğimde 205 di ertesi gün 257 idi iki günde iki katı artması gerekiyor demişti doktorum senin kan değerin maşallah epey yüksek çıkmış istersen başka doktora git bide için rahatlasın inşallah normal gebeliktir içini ferak tut allahım hayırlısından nasip etsin ve inşallah sende kucağına alırsın bebeğini vanım