• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

SONUNDA DOĞUM YAPTIM AMA BURNUMDAN GELDİ

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Nastasya flipovna

Guru
Kayıtlı Üye
20 Ağustos 2014
3.387
9.296
358
İki hafta önce sezeryanla üçüncü bebeğimi doğurdum.Üçüncü sezeryan riskli olduğu için özel hastane ayarlamıştık ama son hafta eşim ayağını kırıp durumlar zora girince maalesef sabahın altısında suyum gelmesi nedeniyle ambulansla tek başıma devlet hastanesine doğuma gittim.Ameliyatın riskli olması bir yana yanımda kimse olmadan gitmekte epey canımı yaktı.neyse öyle ya da böyle bir şekilde bebek ve ben sağ salim çıktık hastaneden.ameliyata girerken ağır faranjit geçiriyordum çıktığımda tahmin edersiniz hem ameliyat hem hastalık harabe hale gelmiştim.

Eşim ister istemez kayınvalidemi çağırmış ben hastanedeyken.21 aylık bebeğimde var bu arada hem ayağı kırık eşimle hemde bebeğimle ilgilenir birkaç gün diye düşünüp sevinmiştim bende.kendim bir şekilde hastanede idare ettim zaten tek başıma.İki gece sonra hastaneden kalkıp bebekle eve getirdi kayınvalidem ve olay ondan sonra başladı.bebeğin beşiğinin yanına yaptığım yatağıma kuruldu bir dahada yerinden kalkmadı.

eşim kanepeyi almış kırık ayakla orada yatıyor, kayınvalidem diğer odaya yatmayı reddediyor bebeğin beşiğinin yanındaki yatağımda yatıyor, oda zaten küçük ben kaldım halının üzerinde ameliyatlı halimle.yere yatayım minderlerin üzerine bari diye düşündüm baktım dört minderide başının altına koymuş uyuma numarası yapıyor.bir tanesini alıyorum minderin geri döndüğümde uyuyor kadın.tekrar uyan demeye ben utanıyorum kızım sen nerede yatacaksın demiyor.İki dakika durmadan sürekli bir cümle etsem laf sokmak için kafasını kaldırıyor.

21 aylık bebeğim hasta bir yandan onunla ilgilenmeye çalışıyorum.akşam oldu yatacak yerim, küçük bebeğimin altını değiştirecek sıcak noktam yok.kadın banamısın demedi.hiç istifini bozmadan bıyık altından gülüp benim çaresizliğimi izledi.cümle kurmaya korkar durumda kaldım evde.inadına yapar gibi iki günlük ameliyatlı insana eğil şunu al, şu dolabı çek altına bir şey kaçtı, yok şunu getir şunu götür sürekli emrediyor.ertesi günde bir hastalık modu çıkardı.ah vah diye diye yattı.eşim arkasında dolanıyor "anneciğim iyimisin?" diye arada da komşuları gezdi.bir çay dahi içemedim evimde iki dakika tezgaha bardağımı bıraksam şunu yıkamamışsın diye bağırmasından korkuma ağzıma sıcak bir şey dahi koymadım.sürekli nasıl korunmamız gerektiğinden bahsedip durdu.Kocamda sadece uzaktan olanları izledi.En son mutfakta eşime benim hakkımda bir sürü laf söylerken duydum.

çekmediğim eziyet kalmadı.ben hariç herkes hasta ve bakıma muhtaç oldu evin içinde.Nasıl bir doğum yaşadım inanın bilmiyorum kızlar.şimdi bu olanlardan dolayı ve annesine sınır koyamadığı için eşimlede küstük.annesinin evine gitti orada konaklıyor.ben istedim aslında gitmesini açıkçası.çünkü beni bu kadar ezdirmesi çok ağırıma gidiyor artık.iki gündür orada hiç aramadık birbirimizi.şimdi onun aramasını mı beklemeliyim.nasıl davranmam lazım?

Boyle kaygisiz bir ese 3. cocuk neden?
Kayinvalidenizin korunma yonteminden bahsetmekten baska mantikli bir dusuncesi yada cumlesi yok.
Esiniz arkanizda olmadigi icin isiniz hayli zor.
Biraz daha duzelmeyi bekleyip kaynananizi evine yollucaksiniz.
Afedersiniz son paragraf gozumden kacmis esiniz yeni dogum yapms karisini birakip anasina kus gitmis.
Dicek bir tavsiye bulamadim.

Rabbim kolaylık versin. Eşinize sert bir ültimatom verin diyecekt,m ayağı sağlam olsa. Ama değil. Gelsede bir işe yaramaz. 3 gün sonra mesajla /hangi yüzle eve geleceğini / sorun. Cevaba göre düşünürsünüz. Rabbim evlatlarınızı hayırlı etsin. Çoook güzel günler görün inşallah.

İki hafta önce sezeryanla üçüncü bebeğimi doğurdum.Üçüncü sezeryan riskli olduğu için özel hastane ayarlamıştık ama son hafta eşim ayağını kırıp durumlar zora girince maalesef sabahın altısında suyum gelmesi nedeniyle ambulansla tek başıma devlet hastanesine doğuma gittim.Ameliyatın riskli olması bir yana yanımda kimse olmadan gitmekte epey canımı yaktı.neyse öyle ya da böyle bir şekilde bebek ve ben sağ salim çıktık hastaneden.ameliyata girerken ağır faranjit geçiriyordum çıktığımda tahmin edersiniz hem ameliyat hem hastalık harabe hale gelmiştim.

Eşim ister istemez kayınvalidemi çağırmış ben hastanedeyken.21 aylık bebeğimde var bu arada hem ayağı kırık eşimle hemde bebeğimle ilgilenir birkaç gün diye düşünüp sevinmiştim bende.kendim bir şekilde hastanede idare ettim zaten tek başıma.İki gece sonra hastaneden kalkıp bebekle eve getirdi kayınvalidem ve olay ondan sonra başladı.bebeğin beşiğinin yanına yaptığım yatağıma kuruldu bir dahada yerinden kalkmadı.

eşim kanepeyi almış kırık ayakla orada yatıyor, kayınvalidem diğer odaya yatmayı reddediyor bebeğin beşiğinin yanındaki yatağımda yatıyor, oda zaten küçük ben kaldım halının üzerinde ameliyatlı halimle.yere yatayım minderlerin üzerine bari diye düşündüm baktım dört minderide başının altına koymuş uyuma numarası yapıyor.bir tanesini alıyorum minderin geri döndüğümde uyuyor kadın.tekrar uyan demeye ben utanıyorum kızım sen nerede yatacaksın demiyor.İki dakika durmadan sürekli bir cümle etsem laf sokmak için kafasını kaldırıyor.

21 aylık bebeğim hasta bir yandan onunla ilgilenmeye çalışıyorum.akşam oldu yatacak yerim, küçük bebeğimin altını değiştirecek sıcak noktam yok.kadın banamısın demedi.hiç istifini bozmadan bıyık altından gülüp benim çaresizliğimi izledi.cümle kurmaya korkar durumda kaldım evde.inadına yapar gibi iki günlük ameliyatlı insana eğil şunu al, şu dolabı çek altına bir şey kaçtı, yok şunu getir şunu götür sürekli emrediyor.ertesi günde bir hastalık modu çıkardı.ah vah diye diye yattı.eşim arkasında dolanıyor "anneciğim iyimisin?" diye arada da komşuları gezdi.bir çay dahi içemedim evimde iki dakika tezgaha bardağımı bıraksam şunu yıkamamışsın diye bağırmasından korkuma ağzıma sıcak bir şey dahi koymadım.sürekli nasıl korunmamız gerektiğinden bahsedip durdu.Kocamda sadece uzaktan olanları izledi.En son mutfakta eşime benim hakkımda bir sürü laf söylerken duydum.

çekmediğim eziyet kalmadı.ben hariç herkes hasta ve bakıma muhtaç oldu evin içinde.Nasıl bir doğum yaşadım inanın bilmiyorum kızlar.şimdi bu olanlardan dolayı ve annesine sınır koyamadığı için eşimlede küstük.annesinin evine gitti orada konaklıyor.ben istedim aslında gitmesini açıkçası.çünkü beni bu kadar ezdirmesi çok ağırıma gidiyor artık.iki gündür orada hiç aramadık birbirimizi.şimdi onun aramasını mı beklemeliyim.nasıl davranmam lazım?

Bir şey soracagım ailenizden kimse yok muydu yardımcı olacak ? gercekten vijdansız mış kaynananzı ayıp gunah

Kızlar ne zaman doğum yapsam üzerime böyle bir pasiflik geliyor.daha anlattıklarım devede kulak.eşime durumu anlatmaya çalışıyorum.annem iyi niyetinden yapıyor, ama o çok hasta bak, bilmeden yapmıştır, duymazlıktan geliver diyor.eğer çok sıkışır annesinin tamamen hatalı olduğunu görürse bu seferde annem çok iyi bir insan sen bir şey yapmışsındır mutlaka o da bu yüzden böyle davranıyor diyor. annesi beni yatırıp kıtır kıtır kesse genede senin yüzünden diyecek.hayır ne zaman doğum yapsam kadın normalde davrandığından kat kat kötü şekilde davranmaya başlıyor.neden yapıyor bunu bilmiyorum.hastaneden geldiğim gece eşim bir kavga çıkarıp annesine beni şikayet etti.ikisi birlikte bana söylenmeye başladılar.nasıl insanlar bunlar bilmiyorum.insan yavrulamış hayvana içinden gelip yapmaz yaptıklarını.ben kendim gönderdim eşimi en son artık.çünkü yüzünü görmeye tahammül edemiyorum.o da her şeyi abartıyorsun deyip gitti.

Merak ettigim sizin tarafinizdan kimse yok mu size yardima gelecek? Çünkü uc cocukla cok zor.. esinize ve kv. Diyecek sozum dahi yok. Insan musvetteleri..

Kusura bakma ama hata sende 'bebeği de veriyim mi bari yanına?' diyerek o kadını oradan neden kaldırmadın?
Önce sen kendi hakkına sahip çıkman lazım. Ne vicdansız kv ne de onun oğlu. Önce sen.
Kendi evinde çay içtiğin bardağın hesabını neden veresin ki?
çok pişman oldum kaldırmadığıma inanın.dört gün boyunca kadın o yataktan sadece komşulara gitmek için kalktı ve hata bende haklısınız.küçücük bebeğin beşiğinin üstüne doğru kalkıp kalkıp öksürdü.torunu neden kötülüğünü istesin diyorum ama çıldırmış gibiydi aklıma kötü niyetten başka bir şey gelmiyor artık.

canim kardesim nasil da korkutmuslar seni bu insan görünümündeki canlilar. Yaziklar olsun onlara ki sen burada sitem bile edemeyecek kadar ezilmissin. Ne demek karisini birakip gider kocan, ayagi kiriksa da sizden kötü olamaz ya.
Sezeryan zordur bilirim yine de halinize sasirdim nasil hemen ayaklanabildiniz diye.
Kocaniz olacak o adama oturdugum yerden inanilmaz öfkeliyim su an.
Kayinvalidenize diyecegim zaten birsey yok. Allah herseyi görendir, bilendir. Sen sabirli ol kendine dikkat et.
Yasadiklarina inan cok üzüldüm.
Baskalarini düsünme, ne bardak yikamasi, ne dolap itmesi kakmasi yaa.
Yeni sezeryan olmus birisin sen, ona göre davran.
Baskalari seni düsünmüyorsa sen düsüneceksin.
Cahil de olmamalisin, ücüncü cocugun dogmus. Benim bir cocugum var gercekten insan tecrubesizlikle cok yalnis yapiyor. Ama simdi hamile kalsam inan sadece ve sadece kendimi düsünürüm cocugumla.
Gercekten cok üzüldüm bu insanlik karsisinda.
Komsun olup yardima gelmek isterdim gönülden söylüyorum. Ama bebegin altini degistirmek icin sicak bir yer bulamamana bile sasirdim. O evdeki en önemli sey bebek ve sensin su an.
Gercekten cok sinirlendim.

Merak ettigim sizin tarafinizdan kimse yok mu size yardima gelecek? Çünkü uc cocukla cok zor.. esinize ve kv. Diyecek sozum dahi yok. Insan musvetteleri..
benim ailem olmadığı için kimse gelemedi maalesef.onlar eziyet etmese ben bir şekilde idare ediyorum aslında.en sonunda dayanamayıp eşimi yolladım annesinin yanına.madem çok düşkünler birbirlerine kalsınlar birlikte madem.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X