• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sonunda bu da oldu! İstanbul'un nefes alan yüzü Polonezköy imara açıldı!

katikula

Guru
Kayıtlı Üye
15 Eylül 2008
34.740
12.323
298
İstanbul
Polonezköy Tabiat Parkı’nı yapılaşmaya açacak imar planları Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından onaylanarak askıya çıktı. Plan ile Polonezköy Tabiat Parkı sınırı içinde kalan köy alanına, “seyrek yoğunluklu konut, düşük yoğunluklu konut ve turizm konaklama alanı” fonksiyonu getirildi. Beykoz Polonezköy Köy Yerleşik Alanı 1/5 bin ve 1/1000 ölçekli koruma amaçlı nazım imar planları bakanlık tarafından 22 Kasım 2013 tarihinde onaylandı. İstanbul Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nde 26 Aralık 2013’te askıya çıkan planlara bir ay boyunca itiraz edilebilecek. Planlar 24 Ocak günü askıdan inecek. Polonezköy Tabiat Parkı sınırı içinde kalan köy alanını kapsayan yeni plan yürürlüğe girdikten sonra alana ilişkin tüm imar planı ve plan değişiklikleri geçersiz kalacak.
Arkadaşlar lütfen imza atalım! 1 ayımız var sadece!
:kkk::kkk::kkk:
http://www.change.org/tr/kampanyalar/polonezköy-tabiat-parkı-imar-planı-iptal-edilsin
polonezk%C3%B6y.jpg

İtiraz için 1 ayımız var rica ediyorum imzalarımız ile bütünlük içine girelim.
Bu kadarı fazla. Polonezköy'e kimse dokunamaz! :20::20::20:

Çocukluğumda babam bu hafta sonu Polonezköye gidiyoruz dediğinde bende ki mutluluğu tarif edemem . Değişti mi hala aynı otantik havası var mı bilmiyorum ama geçen gün haberi yapılmıştı bu imar planın , orada izledim ve çok üzüldüm .

24 Ocak son gün , bir ay değil sadece 2 gün var .

Çocukluğumda babam bu hafta sonu Polonezköye gidiyoruz dediğinde bende ki mutluluğu tarif edemem . Değişti mi hala aynı otantik havası var mı bilmiyorum ama geçen gün haberi yapılmıştı bu imar planın , orada izledim ve çok üzüldüm .

24 Ocak son gün , bir ay değil sadece 2 gün var .

Düzeltmen için teşekkür ederim. :31:

İstanbul da ağaç bırakmayacaklar az kaldı.
Polonezköy bir tabiat parkıdır ve özel koruma statüsündedir,siz o parkı yoğunluğu 0,1 den de imara açsanız betonlaşmanın önünü alamazsınız.
Bildiğim kadarıyla TMMOB şehir plancıları odası bu plana itirazlarını yaptı zaten,ama ''biz yaptık oldu'' ya getirmemeleri için hepimizin bu konuyu takip etmesi ,bu imzayı atması halkın kolay sinmeyeceğini bilmeleri için gerekli.
Paylaşım için teşekkürler Hayyal.

İstanbul da ağaç bırakmayacaklar az kaldı.
Polonezköy bir tabiat parkıdır ve özel koruma statüsündedir,siz o parkı yoğunluğu 0,1 den de imara açsanız betonlaşmanın önünü alamazsınız.
Bildiğim kadarıyla TMMOB şehir plancıları odası bu plana itirazlarını yaptı zaten,ama ''biz yaptık oldu'' ya getirmemeleri için hepimizin bu konuyu takip etmesi ,bu imzayı atması halkın kolay sinmeyeceğini bilmeleri için gerekli.
Paylaşım için teşekkürler Hayyal.

Ben teşekkür ederim duyarlılığınız için parkon.
İmzalarınızı ve desteklerinizi bekliyorum. :34::34::34:

Adamların sevdiği tek yeşil doların yeşili :ssz: diğer bütün yeşillere özellikle ağaçlara düşmanlar..

hemen imzaladım,tweetledim..

Yuh artik diyorum. Rant icin bunu da yaptilar sonunda.. Ormanlari tek tek imara aciyorlar. Eeee, ekonomi super duzeldi diye gostermek icin satacak baska ne kaldi ki? Evden esya sata sata ekonomimiz kalkinmisti ya, yolun sonuna gelmisiz demek ki... Kampanyaya katildim, butun arkadaslarima da maille gonderdim. Kanuntanimaz bir iktidara sahip oldugumuz icin buna hukumetin gulup gececegini ve gene bildiklerini yapacagimdan emin bile olsam gonderdim. Elimden bu kadari geliyor, ne yapayim..
Bu arada change.org sitesinde birinin yaptigi yorum cok hosuma gitti, buraya kopyaliyorum:

"Bu çılgın projeleriniz canımı çok sıkıyor.. Proje İsminin saçmalığına bakın ; "Tabiat Parkı İmar Planı" Aptallık da bi yere kadar.. ":53::53:

kesinlikle imzalıyorum burada açıp konuyu haber verdiğin için sağol

Artik yeter , nedir bu doga dusmanligi !! Beton sevdasi !!
Imzaladim ve arkadaslarim da imzalasin diye paylastim.

Vardır bir bildikleri. Yoksa onlar çevrecinin daniskası! Hem 2.5 milyar ağaç diktiler, istediklerini de sökerler!!

İmzaladım ve çevremdeki herkesede yaydım.
Nefes alacak yer kalmayacak yakında :) teşekkürler bu duyarlı paylaşım için :D

Doğayı korumayanın, böyle linç edenin, doğada yaşamaya hakkı yoktur diyeceğim, ama biz tepemizde yaşatıyoruz maşallah bu zihniyeti.

Acaba kimlerin çıkarı olacak bu işte.
Ne istiyorsunuz doğanın akcigerlerinden ??
Ama vardır bir bildikleri değil mi ??Her zamanki gibi vardır.
Yeni bir #direngezi yolda sanırım.

Back