• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gebeliğe Hazırlık Sonuçlarımı yorumlar mısınız?

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.

2PrensesAnnesi53

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
30 Ekim 2016
1.415
496
123
Merhaba kızlar
Gebelik düşündüğüm için hormon testi sonuçlarıma bakar mısınız?
Tsh:2.11
Estradiol: 11.80
Lh: 4
Prolaktin: 19
Fsh: 7
Amh: 2

Bu hormon yumurtlamaya mi yarıyor canım . Kaç olması gerekiyor ki
Östrojen diye bildiğimiz hormon bu çok görevi var biri de bu. Mesela bu hormon düşük olduğunda ergenlikte geç adet olmak memelerin büyümemesi hatta bazılarında kilo alamama gibi belirtiler görülür. Kolay yükselen bi hormon ama

Bu hormon yumurtlamaya mi yarıyor canım . Kaç olması gerekiyor ki
50-70 arası olması gerekiyor en ideali. Biraz daha düşük yüksekken de hamilelik olabilir tabi. Ama çok düşük olduğunda konu sahibi gibi benim hamile kalmadan önceki halim gibi o zaman yumurta yeterince gelişmiyor çatlamıyor uzun adet siklusu ve kısa adet kanamasına sebep olabiliyor. Çok yüksek olduğunda da yumurta gereğinden fazla geliştiği için çatlıyor ama sağlıklı bi yumurta olmadığından ya döllenmiyor ya kimyasal gebelik oluşuyor

50-70 arası olması gerekiyor en ideali. Biraz daha düşük yüksekken de hamilelik olabilir tabi. Ama çok düşük olduğunda konu sahibi gibi benim hamile kalmadan önceki halim gibi o zaman yumurta yeterince gelişmiyor çatlamıyor uzun adet siklusu ve kısa adet kanamasına sebep olabiliyor. Çok yüksek olduğunda da yumurta gereğinden fazla geliştiği için çatlıyor ama sağlıklı bi yumurta olmadığından ya döllenmiyor ya kimyasal gebelik oluşuyor
Anladım canım benim değerlerim 2 yıldır 45 ile 50 arası çıkıyor hep o zaman yine düşük oluyor galiba

Bugün aradım doktorumu herşeyin normal olduğunu söyledi
Ben her ay yumurtlama oluyor ovulasyon testiyle takip ediyorum çatlıyorda 3 aydır takip ediyorum yumurtlama gerçekleşiyor ve catlıyor

Bugün aradım doktorumu herşeyin normal olduğunu söyledi
Ben her ay yumurtlama oluyor ovulasyon testiyle takip ediyorum çatlıyorda 3 aydır takip ediyorum yumurtlama gerçekleşiyor ve catlıyor
O zaman deneyin olur inşallah

Ne güzel açıkladınız. Benim de 34 çıktı geçen hafta. Neredeyse 2 ayda bir adet olabiliyorum. Erken menapoz belirtisiymiş. En temel kadınlık hormonlarındanmış. Doktorum düşük olduğunu söyledi klomen tedavisine başladık şimdi gebelik istiyorum. Bakalım şartlar nasıl gelişecek

Back