sonuçlarım berbat ruhen hastalandım

ladylena

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
2 Temmuz 2019
1.470
1.487
Arkadaşlar merhaba çok uzatmadan direkt derdimi paylaşmak istiyorum lütfen bilgisi olan varsa bana yardımcı olsun. Ben sosyoloji okumayı çok istiyorum. Hem severek okuyacağım hemde severek yapacagım bi meslek. Ama sonuçlarım berbat artık düşünmekten ağlamaktan hasta oldum nefes alamaz haldeyim astımımda var gözlerim kıpkırmızı. Karamsarlıga baglamak istemiyorum. En kötü 2 yıllık bi bölüm okuyup dgs ile sosyolojiye geçmek istiyorum. Hangi 2 yıllık bölümlerden sosyolojiye geçiş yapabilirim lütfen aydınlatın beni. Seneye tekrar girmek istemiyorum daha oncede sene kaybı yaşadım cunku... adına cok önemli bu benim icin *Nolur bana sosyolojiye geçilebilen 2 yıllık bölümleri yazarsanız cok sevinirim...

*Bu arada ilk sınava girdiğim sene ygs ve lys ye girdim. O sonuclarım daha iyiydi. Fakat ygs puanımla 2 yıllık bi bölüme yerleştim. ama lys puanımı kullanmadım. Lys puanımı şimdi kullanabilir miyim..

Son düzenleme:
Hayırlısı olsun , üzmeyin kendinizi.. yolun başındasınız..
İstanbul üniversitesi’nin uzaktan eğitim programında sosyoloji var. Orayı düşünmez misiniz?

Aslında rehber hocan bunların cevabını verebilir sana. Dershaneye gitmiyor musun?

Arkadaşlar merhaba çok uzatmadan direkt derdimi paylaşmak istiyorum lütfen bilgisi olan varsa bana yardımcı olsun. Ben sosyoloji okumayı çok istiyorum. Hem severek okuyacağım hemde severek yapacagım bi meslek. Ama sonuçlarım berbat artık düşünmekten ağlamaktan hasta oldum nefes alamaz haldeyim astımımda var gözlerim kıpkırmızı. Karamsarlıga baglamak istemiyorum. En kötü 2 yıllık bi bölüm okuyup dgs ile sosyolojiye geçmek istiyorum. Hangi 2 yıllık bölümlerden sosyolojiye geçiş yapabilirim lütfen aydınlatın beni. Seneye tekrar girmek istemiyorum daha oncede sene kaybı yaşadım cunku... adına cok önemli bu benim icin *Nolur bana sosyolojiye geçilebilen 2 yıllık bölümleri yazarsanız cok sevinirim...

*Bu arada ilk sınava girdiğim sene ygs ve lys ye girdim. O sonuclarım daha iyiydi. Fakat ygs puanımla 2 yıllık bi bölüme yerleştim. ama lys puanımı kullanmadım. Lys puanımı şimdi kullanabilir miyim..
Çocuk gelişimi okuduğunuz takdirde açık öğretim fakültesi ile 4 yıl sosyal hizmetlere tamamlayabiliyorsunuz diye biiliyorum ama ben çok oldu mezun olalı ülkede de eğitim sistemi o kadar hızlı değişiyor ki emin değilim ama bir araştırın isterseniz.

Açıköğretim okuyun.

Yada örgün bir başka bölüme kayıt yaptırıp;
Uzaktan eğitim istanbul üniversitesi sosyoloji falan okuyun..
Niye karalar bağladınız hasta olacak kadar; dünyanın sonu değil.

Kendinizi geliştirmek istiyorsanız her şekilde yürür gidersiniz merak etmeyin..
Bir blog, bir Instagram hesabi, okuduğunuz kitapların çözümlemeleri, şehrinizde kitap kulüpleri, yazar söyleşileri, üniversitelerde konferanslar..
Daha 20 yaşında, yolun başındasınız.

allah askina sirf universite okumak icin okumayin.ben en guzel bolumlerden birinden mezun oldum ama 3 yil atanmayi bekledim.simdi bi sevincle universite okumak istiyosunuz ama bunun mezun olduktan sonrasi var.bi yil daha calisin guzel bi bolume gidin

neden sosyoloji okumak istiyorsun? önce bunun cevabını verebildiğinden emin ol.
çünkü x kişi y bölümü okudu diye hedef koyan ergenlerimiz çok.
hiç sosyoloji mezunu arkadaşın tanıdığın var mı?
iş bulabilmişler mi?
iş bulmayı geçtim gerçekten sosyoloji mezunları ne yapıyor biliyor musun?

Ben örgün eğitime devam etmek istiyorum liseyi örgünden açığa geçerek bitirdim eğitim hayatım çok zorlu geçti. Derslerim cok iyiydi yaşadıgım olaylar yuzunden anadolu lisesinden açığa geçtim okula gitmeden sadece sınava girip cıktım. Bu senede calısamadım sınava onceki girdigim senede. Bıktım evde takılmaktan. Ve örgün eğitimi özledim. evde değil okulda olmak bana daha iyi gelecek. O yüzden açık öretim yerine örgün olmasını cok istiyorum. Sosyolojiye dgs dısında bir sonuçla zaten geçmem mumkun değil ayt eşit ağırlık puanım hesaplanmamış bile. Cunku sadece sözel yaptım. Sosyolojide EA dan kabul ediyor. O yüzden sözelden alan 2 yıllık sosyolojinin dgs ile kabul edebilceği bi bölüme kayıt olmam lazım...

neden sosyoloji okumak istiyorsun? önce bunun cevabını verebildiğinden emin ol.
çünkü x kişi y bölümü okudu diye hedef koyan ergenlerimiz çok.
hiç sosyoloji mezunu arkadaşın tanıdığın var mı?
iş bulabilmişler mi?
iş bulmayı geçtim gerçekten sosyoloji mezunları ne yapıyor biliyor musun?

Bilmem gereken her şeyi biliyorum çünkü çok istekli olduğum içinde çok araştırdım. Ama sizle bunları tartışacak halde ve modda değilim. sadece sandığınız gibi bir durum içerisinde değilim diyebilirim.

allah askina sirf universite okumak icin okumayin.ben en guzel bolumlerden birinden mezun oldum ama 3 yil atanmayi bekledim.simdi bi sevincle universite okumak istiyosunuz ama bunun mezun olduktan sonrasi var.bi yil daha calisin guzel bi bolume gidin

Okumuş olmak için okusam niye dertleneyimki bir sürü bölüme yetiyor puanım. ileride çok para kazanayım diye bi hedefimde yok benim için önemli olan hem okurken hemde mesleğimi icra ederken zevk alabilmem

Hiçbir sosyoloji bölümü tutmuyor mu yoksa şehir içinde kalmak istediğiniz için mi kısıtlısınız? Bazı üniversitelerde yatay geçiş hakları oluyor, ortalamayı yüksek tutarak başka bir bölüme geçiş yapabiliyorsunuz. Onları bir araştırabilirsiniz.

Arkadaşların dedigine katılıyorum. Sosyoloji açıktan da okuyabilirsiniz. Kendiniz üzmeyin.bende iki yillik sosyal hizmetler okudum seneye sosyolojiye baslayacan dgs ile. Bende severim sosyolog kulaga hos geliyo ama gek gor ki atanmasi zor bölümlerden. İstiyorsanız simdiden kpsa ye hazirlanin en yüksek puani almaya bakin derim çünkü atanmasi cok zor

açıktan okunan ve iş imkanı bu kadar sınırlı olan bir bölüm için kendinizi bu kadar üzmeyin.

okuma gozlem ve araştırma yapmayi çok sevdiğiniz için mi sosyoloji istiyosunuz

dgs tercih kılavuzunu indirin ordan sosyolojiye geçiş yapabilen bölümler yaziyodur. tek tek bakın hangi bölüm size uygun olarak alim yapıyo.

ben üniversiteden mezun olali 6 sene oldu. herşey cok değişti. o yüzden yardımcı olamıyorum

ÖSYM nin DGS klavuzlari içinde hangi bölümden hangi bölüme geçiş yapıldığını gosteren bir dosya var. Oradan arama kısmına sosyoloji yazıp hangi bölümden alındığına bakabilirsiniz. Ama DGS sinavida son 3-4 yıldır olcukca zor bir sınav. Yapabipeceginizden eminseniz devam edin. Başarılar.
Not: sınavların hayatın sonu degil, hayatın belki yüzde 3. Asla kendinizi sikmayin. Strese gitmeyin. Üretken olmak, yeni şeyler ogrenmek ve efektif düşünmek önemlidir. Bu alanlarda kendinizi geliştirmeyi daha çok onemseyin.

X