• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

sonradan vajinismus olunurmu?

yamukprenses

Guru
Kayıtlı Üye
15 Aralık 2009
9.220
14.625
498
merhaba arkadaşlar,eşimle 3senelik evliyiz ve 2sene boyunca hiçbir şekilde problemimiz yoktu,ancak son 1 senedir ıslanma problemi çekiyorum ve sanki acıycakmış gibi korkuyorum,ama sonrasında herşey normale dönüyor,fakat eskisi gibi içimde istek yok ve önsevişme sırasında ıslanmam olmuyor,tam eşimle birlikte olacakkende kasılıyorum ve çok acıycakmış gibi geliyor,bacaklarımı sıkıyorum resmen,neden böyle oluyor anlamıyorum,1 sene önce vajinamda yara vardı tedavi süresinde aşırı vajinal kuruluk yaşamıştım,psikolojikmi acaba,bu yüzdenmi böyle oluyor ve bu yaşadığım vajinismu yoksa başka birşeymi?

Son düzenleme:
öncelikle sen vajinismus degilsin canım
vajinismus çok daha farklı allah kimseye vermesin
kuruluktan dolayı bi korku yaşıyorsun ve bu seni psikolojik olarakta kasıyor bu çok normal
sende kurulugu engelleyici jel kullanabilirsin

öncelikle sen vajinismus degilsin canım
vajinismus çok daha farklı allah kimseye vermesin
kuruluktan dolayı bi korku yaşıyorsun ve bu seni psikolojik olarakta kasıyor bu çok normal
sende kurulugu engelleyici jel kullanabilirsin

çocuk istediğimiz için jel kullanmıyorum sanırım hamile kalmayı zorlaştırıyormuş,ayrıca tam o sırada dur ben bir jel süreyim diyemem ve jel kullansam bile nereye kadar bu böyle devam edecek,eşime aşığım onu istiyorum ama ya içimde istek yok bu yüzden ıslanamıyorum yada ıslanamadığım için acıycak korkusuyla isteksizleştim bunu hala çözemedim.

Canım vajinismus sonradan da ortaya çıkabilir ama sen vajinismus değilsin...
Çünkü vajinismus hiçbir şekilde ilişkinin gerçekleşmemesidir...
Bence dediğin gibi psikolojik olabilir. Ön sevişme sırasında konsantre olmalısın. Acıyacak düşüncesinş kafandan at ıslanacaksın...

canım öncelikle bildiğim kadarıyla vajinismusda hiç birleşme olmuyor... senin sorunun bence psikolojik canım... bebek istiyoruz demişsin acaba sadece bebek düşüncesiyle eşinle birlikte mi oluyorsun.... kusura bakma acık yazıcam bu hem zevk almanı hem zevk vermeni hem de bebek olmasını engeller biliyorsun.... jel kullanmaman isabet olmuş çünkü jel spermleri öldürüyor dediler...ön sevişmeyi biraz daha uzun tutabilirsin canım... eşine hoşladığın şeyleri yapmasını falan söyle ve kesinlikle eşinle birlikteylen o andan başka hiçbirşey düşünme... iyice konsantre olursan emin ol ıslanırsın....

Yazılanların tamamını okuyamadım ama vajinismus olmadıgınız kesin bu psikolojik ve ön sevişmeye cok önem verin ıslaklıgı kesinlikle saglayın kafanıza bunu takmayın dönem döne olabilir isteksizlik fakat uzun sürmeyecektir emin olun.Sadece beyine bu durum böyle hissiyatı olusturmayın.Gecmiş olsun

Back