öncelikle olabilir, benzeri başıma gelmişti
sokaktaki kedileri falan öpen seven dokunan ben, seneler sonra kedi sahiplenince alerji oldum
göz kızarması, kaşınması, hapşırık ve korkunç burun tıkanıklığı sonucu dayanamayıp doktora gittim
ben 15 günde mahvoldum, geceleri tıkanıklıktan uyuyamama seviyesine geldim
artık yaşamıma devam edemiyordum
hikayemin devamında doktor bana alerjik rinit olduğumu söyledi
kedimle ilgili durumu anlattım, kediden mi oldu acaba dedim. ve kediyi evden yollamam gerekir mi diye de sordum özellikle
o da bana, astım hastaları haricinde alerji durumlarında kediyi yollamaya gerek olmadığını, ilaçlarla vs tedavi edilebildiğini söyledi
ama astımlılar için durum daha farklıymış
bana burun spreyi ve hap verdi.
sprey o zamanlar da eczanelerde zor bulunan, pahalı bir spreydi. şimdilerde yine stoklarda yokmuş galiba
bu sprey öyle piyasada yaygın satılan ve 5 günden fazla kullanınca bağımlılık yapan spreyden değil
bir de hap verdi alerjim için, hapın kutusu bittiğinde düzelmiş olmazsan gelirsin tekrar bakarım dedi
hap biraz değişik bi hap, gece uyumadan kısa süre önce içiyorsun
kabus gördürme gibi tuhaf yan etkileri var, ben pek yaşamadım kabus görmedim ama onu kullandığım dönem çok rüya gördüm
velhasıl beni bu iki ilaç 3-4 gün gibi kısa bi sürede iyileştirdi ve bi daha asla tekrarlamadı bu durum
ha ara sıra gözüm kızarıyor falan kaşırsam kötü oluyor vs
ben de kendimle uyuyan bir insanım bu arada
kesinlikle en kısa zamanda bir alerji doktoruna gözük, zaman kaybetme
ilaç adı veremiyorum tabii ki ama benim kullandığım ilaçlar da reçetesiz satılmıyorlar zaten