SONAR’ın seçim anketine göre, hangi parti yüzde kaç oy alacak?

Bu pazar bir seçim yapılsa kime oy verirsiniz ?

• Anadolu Partisi

• AKP

• CHP

• HDP-BDP

• MHP

• Oy Kullanmayacağım !

• BBP - Büyük Birlik Partisi

• Vatan Partisi

• HEPAR-Hak ve Eşitlik Partisi

Oylama sonuçları oy kullanıldıktan sonra görülebilir.
Hakan Bayrakci'nin carsamba yayinladigi ankete gore
Hdp baraji gecemiyor gibi gorunuyor.

SONAR ARAŞTIRMA SONUÇLARI

AKP.......43.0
CHP.......26.1
MHP......17.2
HDP........9.6
SP...........1.8
VATAN....1.6
Diğer.......0.7

Yaa beynim dönüyorrrr
Hdp ve chp arasında gidip geliyorum
Hdp ye oy vermek ihanet gibi geliyor bana, amaçları belli.
Ama bir yanımda off işte bilemiyorummm.

7 Haziran genel seçimleri için geri sayım devam ederken, anket şirketleri de araştırmalarına hız verdi. ORC'nin 7 farklı bölgede yer alan İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Hatay, Diyarbakır, Trabzon, Erzurum, Zonguldak, Afyon, Adıyaman ve Nevşehir'i kapsayan araştırmasından çarpıcı sonuçlar çıktı.

12 İLİN 10'UNDA AK PARTİ BİRİNCİ

Araştırmada vatandaşa "7 Haziran'da oy vermeyi düşündüğünüz parti hangisidir?" sorusu yöneltildi. 12 ilde toplam 18 bin 750 kişiyle yapılan araştırmanın sonuçlarına göre AK Parti 10 şehirde birinci, CHP ve HDP de 1'er şehirde birinci parti oldu. MHP ise Trabzon, Erzurum, Afyon ve Nevşehir'de ikinci parti oldu.

HDP İSTANBUL'DA 6,5 SEVİYESİNDE

ORC'nin anketine göre İstanbul'da AK Parti yüzde 48,2'yle birinci, CHP yüzde 32'yle ikinci, MHP yüzde 8,7'yle üçüncü oldu. Seçim stratejisini Batı'daki oylarını artırmaya yönelik olarak belirleyen HDP ise İstanbul'da 6,5'lik kesimin desteğini aldı.

http://www.haberler.com/orc-nin-anketinde-12-ilin-10-unda-ak-parti-7277208-haberi/

oy vermemekte kişisel bir hak, oy vermeyen kişilere laf edilmişte :)
Mevcut secim sisteminde oy vermemek ve bu sekilde sorumluluktan kacmak diye birsey yok. Kullanmadiginiz oy bile size milletvekilinizi sectiriyor.

Verilmeyen veya gecersiz oylar, ya da % 10 barajina takilip meclise giremeyenlere atilan oylarin getirecegi milletvekillikleri o secim bolgesindeki partilerden meclise girenler arasinda aldiklari oy oraninda paylastiriliyor. Gecersiz ve kullanilmayan oylar gene milletvekili olarak size geri donuyor. Tek fark siz kararsiz oldugunuz icin veya oyunuzu kullanmadiginiz icin kimi kendinize vekil yapacaginiza sizin yerinize YSK karar veriyor. Tahmini oy oranlarina bakilirsa da kullanmadiginiz oyunuz genellikle AKP milletvekillerine yariyor. Yani oy vermemek/gecersiz oy atmak/baraji gecemeyen bir partiye oy atmak ile oyunuzu AKPye atmak arasinda pek fazla bir fark yok.

Zaten 4-5 senede bir fikrinizi soruyorlar. O zaman da kalkip "ne cikarsa bahtima, benim yerime baskalari karar versin" diyorsaniz 4-5 sene hakkiniza razi olup susacaksiniz. Elini tasin altina koymayanin ve en ufak katkiyi bile baskalarindan bekleyenlerin sizlanmaya da sikayet etmeye de hakki yoktur.

Ben belki şuan ki iktidardan memnunum? siz neden sorguluyorsunuz ki? ben size bana uymayan birine neden oy veriyorsunuz diyor muyum? bana gelmiş vermediğiniz oy AKP'ye yarıyor diyorsunuz.
Düşünülmeden cevap verilmemeli.
Sonuç: oy vermeyeceğim

Memnunsan ver, kimse sana neden bana uymayan birine oy veriyorsun diye sormadi. Oy vermemek kisisel haktir filan gibi bir laf ettin, onu acikladim. Oy vermemek kisisel bir hak filan da degildir ayrica, oy vermek herkesin vatandaslik gorevidir. Vatandaslik gorevini yapmamanin adi ne zaman kisisel hak oldu? Neyse, ister ver ister verme oyun kiymetli AKPnindir gene uzulme..

özellikle siyasi bölümde amacınız gayet polemik yaratmak ''kıymetli akp'' diyerek ne gibi bir imada bulunduğunuz açık. oy vermeme şıkkı yukarıda var ise veririm vermem bu beni ilgilendirir. siz kendi görüşlerinizi düşünün başka kişilere ''ima'' ile yermeye çalışmak yerine..
hayırlı seçimler :)

Memnun olduguna gore senin icin kiymetlidir diye dusunmustum... Yarasi olan gocunur canim..

Memnun olduguna gore senin icin kiymetlidir diye dusunmustum... Yarasi olan gocunur canim..
''yarası olur gocunur'' lafı saygısızlıktır ve tahrik etmektir. sizi kibledim.
ben sizin ''canınız'' değilim. sen'li konuşamazsınız.
Yorumlarınızı saygı çerçevesi içerisinde yapınız, olgunlukla.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…