SONAR’ın seçim anketine göre, hangi parti yüzde kaç oy alacak?

Bu pazar bir seçim yapılsa kime oy verirsiniz ?

• Anadolu Partisi

• AKP

• CHP

• HDP-BDP

• MHP

• Oy Kullanmayacağım !

• BBP - Büyük Birlik Partisi

• Vatan Partisi

• HEPAR-Hak ve Eşitlik Partisi

Oylama sonuçları oy kullanıldıktan sonra görülebilir.
12 senedir oldugu gibi oranlar bile hemen hemen aynı kalacaktır.
Artık değişeceğini sanmıyorum.
Adam cıkıp dese ki ben çaldım doğrudur. Yine aynı oyu alırlar.

Hala kararsizim, bi oyle diyorum bi boyle. Sandiga elim titreyerek gidicem o kesin.

Oyum Hdp' ye...
Bunu paylaşmıştım. Alıntılayarak buraya da ekleyeyim.

7 Haziran 2015 seçimleri yaklaşırken partilerin sonoy oranları ile ilgilianket firmaları farklı sonuçlara ulaştı. Mart ayında ORC, Sonar, Mak Danışmanlık ve Gezici araştırma şirketleri birbirinden farklı anketler açıkladı. İşteanket firmalarının son 2015 seçim sonuçları

Son dönemde iyice alevlenen siyasi tartışmalar eşliğinde yaklaştığımız 7 Haziran 2015 Genel Seçimleri'ne artık çok kısa bir süre kaldı. Mart 2015'te ise Seçim Anketi firmaları, daha önceki aylara göre oldukça oldukça kısır bir performans sergilediler. Artık Mart ayının sonlarına yaklaşmamıza rağmen şu ana kadar Mart 2015 Seçim Anketi çalışmasını açıklayan sadece 4 firma bulunuyor.

ORC'YE GÖRE AK PARTİ REKOR KIRIYOR

MAK DANIŞMANLIK "FAVORİ AK PARTİ" DEDİAk Parti'yi Mart 2015 için favori gösteren bir diğer araştırma kuruluşu ise MAK Araştırma oldu. MAK Araştırma'ya göre Mart ayı baz alındığında Ak Parti'nin oy oranı %47,7'yi buluyor. Ankete göre CHP'nin oyu ise %25,3 oranında. MHP'nin %14,2 olarak gösterildiği ankette HDP ise %9,1 olarak açıklandı. Son dönemde MHP ile ittifak iddiaları ile gündeme gelen Saadet Partisi ve BBP'ninoy oranları ise %1,1 olarak açıklandı.

Mart ayının ilk kamuoyu araştırması ORC Araştırma'dan geldi. ORC Araştırma açıkladığıanket çalışmasında Ak Parti'yi %50 olarak gösterirken, CHP'yi %23,2, MHP'yi %13,5, HDP'yi ise %8,4 olarak açıkladı. Bu sonuçlarla birlikte Ak Parti ORC'nin açıkladığı 2015 Seçim Anketleri çalışmalarında en yüksek orana ulaşmış oldu. ORC'nin anketinde CHP ve MHP ise son yerel seçimlerdeki oy oranlarının oldukça gerisinde olduğu gözlenirken, anketten HDP'ye de kötü haber geldi. Seçim barajını aşma uğraşı veren HDP'nin oy oranı ORC'ye göre %8,4 oranında.

SONAR: "AK PARTİ TEK BAŞINA İKTİDAR OLAMIYOR"

Mart ayında çok konuşulan bir diğeranket sonucu ise başkanlığını Hakan Bayrakçı'nın yürüttüğü SONAR Araştırma'dan geldi. Sonar Araştırma'nın Mart 2015 için açıkladığı seçim anketine göre Ak Parti aldığı oy oranı ve mecliste kazandığı milletvekili sayısına göre tek başına iktidar olamıyor. Ak Parti'nin %40 olarak açıklandığı ankette CHP %27,1, MHP %18, HDP ise %10,1 olarak açıklandı. Anketin sonuçlarına göre yapılan simülasyonda ise ise Ak Parti'nin vekil sayısı Sonar'a göre 243 sayısında kalıyor. Bu da Ak Parti'nin tek başına iktidar olması için gereken 276 sayısına ulaşamaması ve bir koalisyon hükümetinin kurulabileceği anlamına geliyor
GEZİCİ'DEN CHP'YE GÜZEL HABERGezici Araştırma'nın Mart ayı için gerçekleştirdiği ankette ise oldukça ilginç sonuçlar ortaya çıktı. Gezici2ye göre Ak Parti %39,9 oranında oy ve 229 vekil sayısı ile tek başına iktidar olamıyor. Ankette CHP ise son yılların en yüksek oy oranına yaklaştığı belirtilirken, MHP ise %17,7 oranında gösterildi. Anketin bir diğer çarpıcı sonuçları ise HDP ile ilgili. Gezici'nin Seçim Anketi çalışmasına göre HDP seçim barajını rahatlıkla aşarak %11,4 oranına ulaşmış vaziyette.

http://www.internethaber.com/2015-son-secim-anketi-sonuclari-ne-diyor-776084h.htm?interstitial=true

Bu topic niye böyle sönük kaldı? :)

ee ben kime oy vereceğim şimdi. kaldıkmı öyle:)

kullanmayacağımı işaretledim. giderim hepsine birer mühür vururum. yada. böylece geçersiz olur

kullanmayacağımı işaretledim. giderim hepsine birer mühür vururum. yada. böylece geçersiz olur
Senelerdir biz kararsızları bir türlü kazanamadılar, bende hepsine mühür basanlardanım, ayıp olmasın diye gidince herbirine evet diyorum onlar KARDEŞ Olmayı başaramadılar, bari ben KARDEŞ payı yapayım diyorum

mhp başında bahçeli, chp de kılıçtaroğlu, onlarda da bu koltuk sevdası olduktan sonra akp daha çok seçim kazanır...
ayrıca bir tespitim de akpye verilen oylar(heer ne kadar ben severek versem de) hepsi gönülden değil kötünün iyisi olarak veriliyor....

Cumhuriyet gazetesi yazarı Doğan Satmış, 2015 genel seçim son anketlerini köşesinde değerlendirdi. Satmış, 2015 genel seçim son anketlerini toplayıp bir ortalama alma denenirse "AK Parti: 43.2, CHP: 26.1, MHP: 16.6, HDP: 9.6" sonucuna ulaşılacağını belirtti.

Doğan Satmış HDP'ye ilişkin olarak da, "10 anketin ortalamasına göre HDP henüz barajı aşmış değil. Barajı aşmak için birkaç yüz binlik oy daha gerekiyor" notunu düştü

Doğan Satmış'ın "Seçime 50 Gün Kala 10 Anketin Sonucu" başlıklı bugünkü yazısı şöyle:

PARA KİMDEN ALINIYORSA O PARTİ KAYIRILIR

7 Haziran seçimlerine 50 gün kaldı. Anket şirketi yöneticileri, seçmen davranışının iki ay, üç ay gibi kısa dönemlerde pek fazla değişmediğini söylerler. Gerçekten de, uzun süreli periyodik anketlere bakınca, istisnalar hariç, parti oylarının keskin artış ve inişler göstermediğini görürsünüz.

Anket şirketleri genelde parasını aldıkları kuruluşlara hoş görünecek sonuçları ortaya çıkarmak için çaba harcarlar. Yani eğer parayı AKP'den alıyorsa, hata payında AKP'yi yüksek göstermek, CHP ile çalışıyorsa onu kayırmak anlamına gelir bu. Ancak etik olan, bu kayırmanın hata payı da içinde olacak biçimde yapılmasıdır. Tabii ki, kayırmanın büyüklüğünü çoğu zaman bilemeyiz. Haziran seçimine yönelik trendleri görmek için son iki ayda yapılmış anketleri araştırdım. Bunları bir tablo olarak da yanda göreceksiniz.

AK PARTİ'NİN OY ORANI

Son iki ayda 10 ayrı anket yapıldı. Aslında AKP'yi hep yüzde 50 civarında gösteren ORC şirketi, 7 Mart'ta bir anket daha yapmış, yine yüzde 50 çıkarmıştı. (Listede aynı şirketten 3 tahmin olmasın diye, 7 Mart tarihli bu anketi liste dışında tuttum.) Ancak ORC şirketi bile AKP'nin oylarının düştüğünü kabul etti ve 13 Nisan tarihli son anketinde yüzde 48.3'e çekti. Yani AKP'de trend, oyların düşüşü yönünde. 7 ankette AKP yüzde 40-50 arasında, öteki üç ankette ise AKP yüzde 40 bandının altında çıktı.

HDP BARAJI AŞMIŞ DEĞİL

CHP yüzde 23-30 arasında kaldı. MHP sadece bir ankette yüzde 20'yi aştı, genelde 13 ile 19 arasında oynadı. HDP ise 5 ankete göre, barajı aşıyor. 5 ankete göre de barajın altında kalıyor. Anketleri toplayıp bir ortalama almayı denersek sonuç şu: AKP: 43.2, CHP: 26.1, MHP: 16.6, HDP: 9.6

10 anketin ortalamasına göre HDP henüz barajı aşmış değil. Barajı aşmak için birkaç yüz binlik oy daha gerekiyor. Seçim sonunda, bu 10 anketin ortalamasını sonuçlarla karşılaştırıp ne kadarı doğruymuş değerlendiririz.

http://www.haberler.com/son-secim-anketleri-surpriz-sonuc-7209359-haberi/

Hdp'nin seçim şarkısı çok tatlı olmamış mı ya? ^_^

Fikir güzel ama ben şarkıyı çok beğenmedim. Daha iyisi yapılabilirdi diye düşünüyorum. Ha imece usulu anca bu kadar oluyor da olabilir tabi. Baştaki selo başganın bağlama solosu hoş olmuş. Oyum bu kez hdp' ye gidecek...

sırf akp tekbaşına iktidar olmasın diye hdp ye oy vereceksiniz bu oyuna kanmayın nolur hdp barajı aşacak ve akp ile 400 mv ne ulaşacakk sonuç başkanık sistemi yani özerk kürdistan

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…