• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

SONAR’ın seçim anketine göre, hangi parti yüzde kaç oy alacak?

Bu pazar bir seçim yapılsa kime oy verirsiniz ?

• Anadolu Partisi

• AKP

• CHP

• HDP-BDP

• MHP

• Oy Kullanmayacağım !

• BBP - Büyük Birlik Partisi

• Vatan Partisi

• HEPAR-Hak ve Eşitlik Partisi

Oylama sonuçları oy kullanıldıktan sonra görülebilir.

Kazen

Yönetim
Administrator
En iyi cevaplar
2
Emoji Skoru
69.474
Puanlar
1.623
Ankete göre, AKP oyları azalıyor, HDP barajı geçemiyor !

2011 seçimlerinde başarılı tahminler veren SONAR’ın yeni anketine göre, AKP'nin oy oranları düşerken, muhalefet partilerinin oyları artıyor. Araştırmaya göre toplumun yüzde 60,3'ü başkanlık sistemine geçilmesine karşı çıkıyor, yüzde 23,5'i ise destekliyor.

Muhalefet yükselişte

2015genelsecimleri.jpg

SONAR, 7 Haziran 2015’te yapılacak genel seçimler öncesinde, Türkiye genelinde 26 ilde, 3 bin kişi ile yüz yüze görüştü.

Bu pazar bir seçim yapılsa kime oy verirsiniz?” sorusuna vatandaşların yanıtları değerlendirildiğinde ortaya şöyle bir tablo çıktı: AKP 38.1, CHP 27.8, MHP 17.6, HDP-BDP 8.2, Anadolu Partisi 3.9…

SONAR Başkanı Hakan Bayrakçı, sonuçlarla ilgili olarak “Partilerin oy oranları geçen ay olduğu gibi yine ciddi sinyaller veriyor. Bu oranlar çıkacak olursa AKP 276 milletvekilliği kazanamaz. 6 aydır üzerinde durduğum hususu yine vurgulamak isterim. AKP’nin tek başına iktidara gelememesinin en garanti yolu, üçüncü bir muhalif parti veya partiler ittifakının yüzde 10 barajını geçerek milletvekili çıkarmasıdır. Anadolu Partisi ve İşçi Parti ile diğer bazı partilerde bu potansiyel var” yorumunu yaptı.

Bayrakçı, şöyle devam etti: “Toplumun yüzde 83’ü orduya güvendiğini söylüyor. Geçtiğimiz yıllarda bu oran yüzde 65’lere kadar inmişti. Cumhurbaşkanı’nın yüzde 51 ile altıncı sırada yer aldı. Halkın başkanlık sistemini istemeyişi yine çok net ve çarpıcı bir sonuç… Özellikle Cumhurbaşkanı ve AKP’nin, son 5 yıldır toplumu bu yönde yönlendirme gayretlerine rağmen, başından beri halk yüzde 60 ila 67 arasında değişen oranlarla başkanlık sistemini kararlılıkla istemiyor. 5 yıldır bu konuda yapılan tüm anketler aynı sonucu veriyor.”

Anadolu Partisi ne? Ilk defa duydum.

Himmm.. Emine Tarhanin kurdugu parti imis..

ekran-resmi-2014-11-26-11.15.15.png

Bu da diğer araştırmalar. valla koca 4 sene nasıl da geçiverdi :)

Çok şaşırtıcı sonuçlar.
Ben AKP nin daha çok oy alacağını,CHP nin de daha az alacağını düşünüyorum.
Ama sonar genelde doğru verileri tutturan bir araştırma şirketi bildiğim kadarıyla,umarım bu şekilde çıkar seçim sonuçları ve AKP biraz silkelenip ''ben yaptım,oldu.herşekilde iktidarım'' zihniyetinden çıkar.

Akp oy kaybediyor muhalefet çıkışta:KK64:
Şaşırdım :eek:

tablodaki partiler bizim kurtuluşumuz olamaz,diğer tabiki

benim yıllardır anket sonuçları ile ilgili düşündüğüm ama kimsenin aklına gelmeyen bir şey var ;

akp'ye oy verenlerin yaklaşık %20 lik bir kısmı akp'ye oy verdiğini gizliyor , e bu da anket sonuçlarını yanıltıyor.. umarım anketler bu kez yanılmaz ama bu ülkede hala eliyle verdiği oyu ağzıyla söyleyemeyenler var !!

Bu tablodaki hiç bir parti iç açıcı değil fakat oy kullanmayacağım diyenler iyi düşünmeli.

Bu yüzden seçim sonuçları çok etkileniyor ,istemediğimiz parti başa gelmemesi için kullanmalıyız.

bende diğer seçeneğini işaretledim.oy vermeyi düşündüğüm parti burada yok.önceki seçimlerde chp ye oy verdim istediğim parti nasılsa barajı geçemeyecek diye ama bu sefer öyle yapmayacağım.

Her seçimde olduğu gibi istemediğim parti kazanamasın diye en yakın rakibine tabiki.
Umutla yola devam. :KK55:

Ben fikirlerini, stratejisini benimsediğim bi parti olmadığı için hiç oy kullanmadım kullanmam da

Bu tablodaki hiç bir parti iç açıcı değil fakat oy kullanmayacağım diyenler iyi düşünmeli.

Bu yüzden seçim sonuçları çok etkileniyor ,istemediğimiz parti başa gelmemesi için kullanmalıyız.
Ya hiçbirini istemiyorsak :KK43:

Akpyi istemedigim icin oyumu chpye vermistim. Ama bu kez oy verecegim parti chp olmayacak. Diger diyorum. Oy verecegim parti siklarda yok.

Back