• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Son zamanlarda eve hücum eden haşereler:((

ipeekk_

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Sahte Profil
Kayıtlı Üye
17 Ağustos 2018
122
36
18
32
Son zamanlara kadar hiç böyle bir sorun olmamasına rağmen son bir haftada 3-4 çeşit börtü böcek ile karşılaştım..Ve üstelik kocaman kocamanlar!! Bu durum baya tedirgin ediyor beni:(( Aynı durumda olanlar ya da geçmişte yaşayanlar var mı ? Ve hoşlanmasam da biraz duygusalım sanırım, eve giren haşerelere insaflı davranabiliyor musunuz ? Onları nasıl kontrol altına alıyorsunuz? ( Bu arada bulunduğum site de düzenli olarak ilaçlanır)

Olan depremlerle ilgili olabilir mi acaba toprak altında yaşayan yada yuvalarından cıkan böcekler etrafa dağılmış olup sizin eve girmişlerdir sürekli görüyorsanız evi ilaçlatmanız gerekiyor böceklerin türünü bilmiyorum ama evi sardılar mı çok zor oluyor kurtulması.

Bu mevsimde nasıl bir böcek olabilir ki ya bilemedim.. genelde kışın çıkmazlar bildiğim.
İnanın ben de şaşkınım..Şu ana kadar yaz-kış hiç görmedim evimde,neden olduğu konusunda da bir fikrim yok

Olan depremlerle ilgili olabilir mi acaba toprak altında yaşayan yada yuvalarından cıkan böcekler etrafa dağılmış olup sizin eve girmişlerdir sürekli görüyorsanız evi ilaçlatmanız gerekiyor böceklerin türünü bilmiyorum ama evi sardılar mı çok zor oluyor kurtulması.
Son depremden etkilenen bir yerde yaşamıyorum ama bu dediğinizle kesinlikle alakalı olabilir..Marmara depreminde de uzak-yakın birçok bölgede benzer durum yaşanmıştı hatta börtü-böceği geçtim yılanlar bile şehirlere inmişti..Farklı zamanlarda gördüm bahsettiklerimi ama umarım çoğalmazlar..İkisi hamam böceğiydi bir diğeri ne olduğunu bilmediğim yine bir büyük koyu renkli bir böcek

Ben çok iyi davranamıyorum malesef evdeki hasereye :( çünkü aşırı huylaniyorum, uyuyamiyorum, açıkta unutulan temiz de olsa bardak, surahideki su, yemek vs hiç yiyemem. Günlerce kasindigimi bilirim evi karınca basinca, hele büyük böcek beni deli eder sanırım. İyi bir ilaçla halletmeye çalışın derim.

Ben çok iyi davranamıyorum malesef evdeki hasereye :KK43: çünkü aşırı huylaniyorum, uyuyamiyorum, açıkta unutulan temiz de olsa bardak, surahideki su, yemek vs hiç yiyemem. Günlerce kasindigimi bilirim evi karınca basinca, hele büyük böcek beni deli eder sanırım. İyi bir ilaçla halletmeye çalışın derim.
Aslında çevre ilaçlamasına varana kadar yapılıyor ve bu zamana kadar yıllardır hiç görmemiştim..Bir anda olmasının mutlaka bir nedeni var ama henüz çözemedim maalesef! Daha önce denk geldiniz mi peki evinizde hamam böceği vs gibi böceklere..Bu böceekler sanırım bağışıklık kazanmış..Arkadaşım yanımda böcek ilacı çıktı bir tanesine hayvan tınlamadı bile resmen gazlayıp gitti!!

Hamam böceği öyle çevre ilaçlamasıyla filan yok olmaz ki çünkü daha çok giderlerden geliyorlar. Onun için bir çözüm bulmalı. Yani hamam böcekleriyle mücade işi diğer börtü böcekten daha farklı bir olay. Yazarken bile kaşınıyorum

Hamam böceği öyle çevre ilaçlamasıyla filan yok olmaz ki çünkü daha çok giderlerden geliyorlar. Onun için bir çözüm bulmalı. Yani hamam böcekleriyle mücade işi diğer börtü böcekten daha farklı bir olay. Yazarken bile kaşınıyorum
Yani rahatsızlık vermek istemem ama benim de ilk kez yaşadığım bir olay olduğu için ne yapmam gerektiğini çok fazla bilmiyorum..Balkon civarlarında görünüyorlar genelde..Sanırım ilaca bağışıklık kazanmışlar çünkü üstlerine sıkılan ilacı bile pek tınlamıyorlar açıkçası!

Son zamanlara kadar hiç böyle bir sorun olmamasına rağmen son bir haftada 3-4 çeşit börtü böcek ile karşılaştım..Ve üstelik kocaman kocamanlar!! Bu durum baya tedirgin ediyor beni:(( Aynı durumda olanlar ya da geçmişte yaşayanlar var mı ? Ve hoşlanmasam da biraz duygusalım sanırım, eve giren haşerelere insaflı davranabiliyor musunuz ? Onları nasıl kontrol altına alıyorsunuz? ( Bu arada bulunduğum site de düzenli olarak ilaçlanır)
Ay gecee ins bende çok tiksinirim 😑
Evinizi sirkeyle temizleyin yer suyuna katabilirsiniz. Ve domestos kullanin arada yerlere. Tozlu bırakmamaya çalışın evi ve havalandırın soğukta olsa.
Ayrıca bir delik flan varsa silikon sıkın

Ay gecee ins bende çok tiksinirim 😑
Evinizi sirkeyle temizleyin yer suyuna katabilirsiniz. Ve domestos kullanin arada yerlere. Tozlu bırakmamaya çalışın evi ve havalandırın soğukta olsa.
Ayrıca bir delik flan varsa silikon sıkın
İnanın temizlik taviz vereceğim bir nokta değil..Yardım da alıyorum bu konuda zaten..Göze çarpan bir açıklık da yok ama bir anda öyle olmasının da mutlaka bir sebebi var

İnanın temizlik taviz vereceğim bir nokta değil..Yardım da alıyorum bu konuda zaten..Göze çarpan bir açıklık da yok ama bir anda öyle olmasının da mutlaka bir sebebi var
Bnde bir çeşit hasara görüyorum evimde gördüğüm an kötü oluyorum ama peçeteye atıyorum artık cesidini de bilmiyorum sebebi de ışığı sevmeyen bise

Bnde bir çeşit hasara görüyorum evimde gördüğüm an kötü oluyorum ama peçeteye atıyorum artık cesidini de bilmiyorum sebebi de ışığı sevmeyen bise
Evet zor bir durum anlayabiliyorum umarım kısa zamanda hallolur..Genel olarak zaten ışıklar kapanınca ortaya çıkıyorlar

Aslında çevre ilaçlamasına varana kadar yapılıyor ve bu zamana kadar yıllardır hiç görmemiştim..Bir anda olmasının mutlaka bir nedeni var ama henüz çözemedim maalesef! Daha önce denk geldiniz mi peki evinizde hamam böceği vs gibi böceklere..Bu böceekler sanırım bağışıklık kazanmış..Arkadaşım yanımda böcek ilacı çıktı bir tanesine hayvan tınlamadı bile resmen gazlayıp gitti!!
Hamam böcekleri en dayanıklı böcekler. Hatta radyasyonun bile etkilemediği bir canlı denir. Onlar örnek alınarak yapılan bir çok koruyucu ekipman varmış. Çok ilginç bir canli. Neslini hayatta tutma adına da oldukça başarılı. Yok edemezsiniz ama belki sizden uzak tutabilirsiniz. Etkili ilaçlar var ama dönemlik. Sonra yine çıkarlar. Acaba komşulardan ciddi anlamda kirli olan bir ev var mı? Annemlerin binada çok çok kirli bir daire var malesef temizleme alışkanlıkları da yok. O tarz yerlerde daha rahat üretip cogaliyorlar. Çok geçmiş olsun.

Benim eski evimde yaz kis surekli cikarlardi.Ayagimi yere asla uzatamzdim tam bi iskenceydi. Cok sukur bitti.Canim marketler hamam bocekelrinin icine girip ciktiginda zehri vucutlarina tasiyip yuvada hepsini olduren tabletler satiliyor yine en iyisi o

Ziraat fakültelerinde bir ilaçtan bahsetti kuaförüm. Kulak misafiri oldum. Çok zararlıymış. Araştırsanız. Sıkıp birkaç gün eve girmeseniz. Yaşamadım, inşallah yaşamam. Hiçbirimiz yaşamayalım.

Bayerin k-otherine diye bir ilacı var eczanelerde bulabilirsiniz onu suyla karıştırıp pervazlar dolap altları duvar köşelerine vs sıkarsanız çözüm olacaktır ve 15 gün ıslak temizlik yapmamanızı öneririm ilaç etkisini kaybetmesin diye inşallah yardımı olur :)

Back