Son zamanlarda çok kötü hissediyorum

benimgunum

Üye
Kayıtlı Üye
8 Kasım 2023
7
2
6
22
Anksiyete, kaygı, depresyon vs. gibi sebeplerden dolayı bir süredim antidepresan kullanıyordum fakat kendi kararımca bırakmak istedim çünkü yan etkilerine dayanamıyordum fakat şu an daha kötü hissediyorum. Psikoloğa gitmeyi düşündüm fakat ona da maddi durumlar el vermiyor. Ne yapacağımı bilmiyorum. Acaba benimle aynı durumu yaşayan, antidepresan kullanan veya bu durumları atlatmış kişiler bana da fikirlerini görüşlerini önerilerini söyleyebilir mi?

Anksiyete bende de var. Kapalı alanda terleme sıcak basma. Bir misafir biri geldiğinde yabancı alanda elim ayağım titriyor. Nefesim daralıyordu. Eşimin desteği çok oldu. Misafir geldiğinde çayları o koyardı bana hep yardım ederdi. Kalabalık ortama girdiğimde falan basım dönerdi. Sonra bu bana iyi gelmeyen başımı döndüren ya da bana sıcak bastıran fenalık getiren her şeyin üzerine daha fazla gitmeye başladım. Kalabalığa girdim ve o kalanalıkla baş etmeyi öğrendim artık olmuyor mesela. Misafir geldiğinde eve çay nasıl taşırım diye düşünmüyorum. Eşim yapmasa bile tepsi ile getiriyorum. Ve sürekli eve misafie çağırarak korkumu yendim. Tabi D vitamini ve balık yağına başlayarak kendimce takviye aldım. D vitamini eksikliğiminde bunu tetiklediğini eminim

Arkadaş çevreniz var mı?
hayır çok az arkadaşım var
fikriniz için teşekkürler. en son kan testi verdiğimde hepsi sınırda çıkmıştı ve doktorum sadece d vitamini vermişti kullandım fakat etkisi olduğunu pek sanmıyorum çünkü ben de ek vitaminler alıyorum balık yağı vs

Benim d vitaminim çok düşüktü. 9 çıkmıştı. Bende balık yağı ve d vitamini takviyesi aldım. O yüzden ben bana gerçekten etkisi olduğunu düşünüyorum. Ama korkuların kaygıların üzerine gittikçe azaldığını hissettim

evet çok uzun süredir kullanıyorum ve bir faydasını görmüyorum ve sürekli yan etkilere maruz kalmaktan bıktım. doğru bir karar değil biliyorum, randevu alıp tekrar doktorla görüşeceğim
İlaç değişikliği, doz değişikliği yapar doktorunuz bence. Ama aniden bırakmak kötü olmuş. Allah şifa versin. Çok bildiğim konular değil yardımcı olamıyorum o yüzden.

Merhaba nasılsınız bana da depresyon tanısı konuldu ilaç kullaniyormusunuz etki etti mi

Bir psikolog olarak kısaca cevap vermeye çalışacağım. Verilen ilaçları kendi kendinize bırakmanız yanlış bir karar olmuş. Doktor kontrolünde bırakılması gerekiyor. Ne kadar süredir kullanıyordunuz bilmiyorum ama muhtemelen gerekli tedavi sürecini tamamlamadınız. Yan etkiler bir süre sonra vücudun ilaca alışmasıyla azalıyor, sabır çok önemli bu süreçte. Anksiyeteden kurtulmak mümkün, biraz sabır, biraz çaba. Çok sevgiler <3

Psk. İzzet Güllü’yü dinlemenizi tavsiye ederim fakat dikkatlice , algınız açıkken dinlemenizi ve mantığı kavramanızı

Canim sari kantarion cayini dene ilac icmek istemiyorsan ben burda bir kisiyle yazistim benim kadar agir geciren bende anksiyete panik atak okb depreayon hepsi var ve dibini yasiyorum 1 yildan fazladir ilac icmiyorum zor gecen yil bebek dusundumhz icin brakmistim hamile kaldim bana cok iyi gelmisti ama baya ilerleyen ayimda kaybetim kay etikten sonra cook kotu oldum icin 1 ay kadara kulandim 1 ay dedisem 2 hafta bu ay 12 hafta obur ay sonra yine braktim yine hamileyim ve bisey kulanamiyorum bana verdiler durumumu bildi icin doktorum ztn tranva yasamisin simdi de cok korkuyoaun icmen sart dediler ve ben dozunu da soyledim dibi yani drek zor gercekten ama bil omur boyu ona bagli kalma bana bu oluyomu diye sor kesin oluyor her doktora gitimde piskolonik

Yemin ediyorum tıpatıp aynılarını yaşıyordum bende 5 sene öncesinde çay getiremiyordum elim titriycek dökğcem diodum titriyordu da sonra ilaç falan yendim o korkumu çok sene oldu ilacıda bıraktım ama 2 ay önce kayınpederin ölümüyle nüksetti hastalığım şimdide heryerim de bişi var gibi hissediyorum göğüs kafesim ağrıdı nefes alamadım 1 ay boyunca sürdü doktora gittim bişey çıkmadı tam rahatladım derken 2 hafta önce kayın valideye meme kanseri teşhisi konuldu şimdi memem ağrıo koltuk altım ama sanki elektrik çarpması gibi doktora gittim salı ultrason çektiricem çok korkuyorum gerçekten

Ben hala getirmiyorum. Ama benim yapamadığım yerde eşim yapıyor. Ben hastaneye gitmedim bunun için. Başta adını bile bilmiyordum bilgi sahibi değildim. Ama eşim yardım ettikçe bende daha özgüvenle yapmaya başladım çok nadir oluyor artık

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…