- Konu Sahibi gulay_gulay
-
Uluslararsi kurumlar ciddi calisan kurumlardir. Adamin kredibilitesi yuksek, bir kopyaya resmi rapor yazip guvenilirligine golge dusurmez. senden once kendini dusunur. Orijinal ne zaman ortaya cikar, ne zaman boyle bir kuruma tetkik icin verilir, o da imzalar karsiliginda, ancak o zaman resmi rapor alinir. Bu kaset kimin elinde o bile belli degilken raporu kim yazacak? Normali Turkiye'de bassavcinin sorusturma acip, bu kasedin de Turk bassavcisina teslim edilip, onun tarafindan inceleme yaptirtmak uzere resmi bir kurumu gorevlendirmesidir ki, iste burada butun yollar tikaniyor zaten. Turkiye'de bunu yapabilecek bagimsiz bir savci yok! Bagimsiz yargi yok! Bu durumda kaset yastik alti...
Turkiye zaten rezil bir durumda.. Hukuk yerlerde... Sosyal medyada bugun Bogaz koprusunden gecen savcilari sayiyor millet, surulen savcilari, Turkiye bugun bu durumda... Ucuncu dunya ulkelerinde olan seyler, Saddamin iktidarinda Irakta olan seyler bunlar... Onlar gibi oldu Turkiye... Ucuncu dunya ulkesi oldunuz, farkinda degilsiniz.. Hergun skandal skandal ustune.. Avrupa'da, Amerika'da boyle birsey olsa, duyulsa kiyametler kopar, tas tas ustunde kalmaz.. Yalan haber dediginiz bu kasetler var ya, yalan haberi bile yapilamaz Avrupa'da, Amerika'da, ucururlar adami... Kimseler bu haberin yalanini bile yapmaya cesaret edemez. Hic boyle birsey gordunuz, duydunuz mu? Bir devlet baskani hakkinda Avrupa'da, Amerika'da yapilmis, yolsuzluga, rusvete, hirsizliga dair hic boyle bir haber duydunuz mu? Neden duymadiniz? Cunki YA-PI-LA-MAZ.... Yapilamaz da ondan... Haber ancak dogru ise yapilabilir o ulkelerde, yalan haber yapilamaz.. O ulkelerde boyle dogru bir haber de olamaz, yalan bir haber de... Adamlarda hukuk var, kanun var...Baskan sectikleri adamda sadece bir kesime mavi boncuk dagitmasini beklemiyorlar cunki... Adamin hayatini suzgecten geciriyorlar, bu adam bizim ulkemizi yonetmeye layik bir adam mi diye.. O adam, yedi ceddi arastirilmis adamdan hirsiz cikmaz zaten, cikarttirmazlar.. Siz ne yaptiniz? kendinize hakkinda adliyede zaten 60 tane rusvet, usulsuzluk, ihalede yolsuzluk dosyasi olan adami cok guzel siir okuyor diye basbakan yaptiniz, yetmedi Cumhurbaskani yaptiniz... Dunya sizi ciddiye almiyor bile, guluyorlar halinize.. Siz hala kasede merci mi ariyorsunuz? cok beklersiniz...
Benden alinti yapmayin diyorsunuz, yapmiyorum, cunki siz degil kim olsa ayni sekilde davranirim. Israrla laf dokundurdugum da yok, konu madem buraya gelmis, fikirlerimi yaziyorum tabii ki. Fazla alingansiniz anlasilan. Ama madem kendi isteginizi kendiniz yapmayip beni alintiladiniz, ayni sekilde size cevap vereyim.Israrla bana laf sokuyorsunuz. Zira merci arayan benim bir başkası değil alıntı yapmayın diyorum ama cümleleriniz bana.
Yurt dışında nasıl olur ben size anlatayım, hatta sizin memleketten örnek vereyim; Amerika'da Obama hakkında illegal yollarla elde edilmiş bir kaset olsa ve bu kaseti Cumhuriyetçi Romney'e götürüp işte Obama'yı düşürme fırsatı deseniz sizi yaka paça kovar ve polise şikayet ederler. Siyaset ahlakı da budur, bizde de Sn. Baykal'ın kasetini izleyip bunu hemen servis edin veya RTE ses dosyalarını dinleyince oooo bomba gibi ses kayıtları geliyor derler. Ahlaksızlık burada, sorun burada siz beni anlamamakta direnmeye devam edin.
İşte ahlaksız siyaset budur. Bin kez de yazsam ne demek istediğimi anlamayacaksınız. Siz kişisel hırslarınız yüzünden kirlenmiş siyasete alet olduğunuzun farkında bile değilsiniz. O kadar gözleriniz kararmış ki bu yolda her türlü olay hak size.
Komik bir şekilde şeriat korkunuz var, komik diyorum zira dünyanın hiç bir yerinde şeriat adım adım sindire sindire gelmez. Akşam yatarsınız sabah kalktığınızda Şeriat ile yönetiliyor olursunuz. Bakınız İran devrimi ve daha bir çok devrim.
Oralardan bu ülkede için esip gürlemek kolay vatanseverlik dersiniz ama gidip Amerika'da sağ partiye oy verirsiniz zira çıkarlarınızı korumanız gerekir. (bakın sizin yaptığınızı yapıyorum bilmediğim halde yorumlarınızdan yola çıkıp sizin söylemediklerinizi yazıyorum, çok çirkin bir davranış değil mi ? Sizde bunu yapıyorsunuz ne hissettiğimi anlayın biraz)
Siz bizi bırakında Ferguson'da nasıl sokağa çıkma yasağı konur bunu masaya yatırın ...
1000 kez de yazsam anlamayacaksınız... Tekrar ediyorum bana gönderme yapmayın ben konuya yorum yazdım size değil siz ısrarla alnımı kaşıyorsunuz.
Dünya bize Türkiye'ye gülüyormuş ya sizde sevinin rezil olan ülkemize... Sakın bana ben vatanımı seviyorum cümleleri kurmayın... Hadi selametle
Son dakika : Amerika Almanya'yı dinliyordu şimdi de Almanya'nın Türkiye'yi dinlediği ortaya çıktı...
madem kayıtlarda yolsuzluk varmış hırsızlık varmış....neden farklı günlerden alıp montaj yapmışlar....dinleyici sıkılmasın diye özet mi geçmişler.....
Esra hanim, farkli gun degil, ayni gun. Hangi gun biliyor musunuz? Operasyonlarin basladigi ve devam ettigi, bakanlarin evlerinden para kasalarinin cikmaya, ayakkabi kutularindan da euraolarin cikmaya basladigi gun. Evet, gozardi ettiginiz bir de bunlar var sahi... Savci delilleri toplamis, kasedi gonderenler savcilara delilleri de gondermisler zaten. Savcilar girdigi yerden ganimetle cikiyorlar zaten... Yolsuzluk zinciri cozulmus, Bilale dogru ilerliyor. Siranin kimde oldugu belli! Iste o gunlerde bir de basbakan cephesini dinleyelim demisler....Bakalim operasyonlarla ilgili o ne dusunuyor? Basbakan kendi derdine dusmus, ocagina yangin dusmus, Bilali ariyor: "operasyon basladi, bugun filancanin da evine girmisler, cabuk paraciklari sifirla' derdinde... Dinlediginiz kaset iste bu. Hani basbakaniniz, yeni Cumhurbaskaniniz cikip soylendi ya sonradan: "kriptonlu telefonumu bile dinlemisler bunlar!" diye.. Iste o kaset.. Baska bir ulkede olsa bu cirkefi ortaya doken savcilara yilin odulu verilirdi, bizimkiler suruldu! Operasyonlar durduruldu! Birinin aklina iyi bir sebep geliyor mu acaba? Neden? diye... Hadi mantikli bir sebep verin bana madem, herkes de bilsin.. .Neden sutten cikma akkasik Erdogan, dunya lideriniz bu operasyonlari durdurdu.. Neden milyarlarca euoryu ortaya cikaran savcilari, emniyet mudurlerini gorevlerinden alip surdu diye? Aradan 8 ay gecti, ne oldu hani? Unuttuk mu? Unutalim mi? Ustune bir bardak su mu icelim?
Egri oturalim, dogru konusalim, baska turlu cekilmiyor..
..............................................................................Esra hanim, farkli gun degil, ayni gun. Hangi gun biliyor musunuz? Operasyonlarin basladigi ve devam ettigi, bakanlarin evlerinden para kasalarinin cikmaya, ayakkabi kutularindan da euraolarin cikmaya basladigi gun. Evet, gozardi ettiginiz bir de bunlar var sahi... Savci delilleri toplamis, kasedi gonderenler savcilara delilleri de gondermisler zaten. Savcilar girdigi yerden ganimetle cikiyorlar zaten... Yolsuzluk zinciri cozulmus, Bilale dogru ilerliyor. Siranin kimde oldugu belli! Iste o gunlerde bir de basbakan cephesini dinleyelim demisler....Bakalim operasyonlarla ilgili o ne dusunuyor? Basbakan kendi derdine dusmus, ocagina yangin dusmus, Bilali ariyor: "operasyon basladi, bugun filancanin da evine girmisler, cabuk paraciklari sifirla' derdinde... Dinlediginiz kaset iste bu. Hani basbakaniniz, yeni Cumhurbaskaniniz cikip soylendi ya sonradan: "kriptonlu telefonumu bile dinlemisler bunlar!" diye.. Iste o kaset.. Baska bir ulkede olsa bu cirkefi ortaya doken savcilara yilin odulu verilirdi, bizimkiler suruldu! Operasyonlar durduruldu! Birinin aklina iyi bir sebep geliyor mu acaba? Neden? diye... Hadi mantikli bir sebep verin bana madem, herkes de bilsin.. .Neden sutten cikma akkasik Erdogan, dunya lideriniz bu operasyonlari durdurdu.. Neden milyarlarca euoryu ortaya cikaran savcilari, emniyet mudurlerini gorevlerinden alip surdu diye? Aradan 8 ay gecti, ne oldu hani? Unuttuk mu? Unutalim mi? Ustune bir bardak su mu icelim?
Egri oturalim, dogru konusalim, baska turlu cekilmiyor..
Demek ki gorusmeler ertesi gun de surmus.. Tum derdin bu mu yaa.. Ne guzel valla... Dogru demisler, ne anlatirsan anlat, soylediklerin ancak karsindakinin anladigi kadardir diye.................................................................................
Erdoğan ile oğlu Bilal Erdoğan arasından geçtiği iddia edilen sıfırlama konuşması, uluslararası davalardan ses analizleri yapan Londra merkezli şirket tarafından incelendi. Sonuç, 30 Mart'tan 3 gün önce çıktı.
TÜBİTAK'ın, ''montaj'' raporu ile gündeme gelen, Başbakan Erdoğan ile oğlu Bilal Erdoğan arasında geçtiği iddia edilen meşhur sıfırlama görüşmesi, uluslararası ses analistleri tarafından incelendi. Londra merkezli uzmanlar, analiz sonucunda bir rapor hazırladı. Raporda, seslerin gerçek olduğu, kaydın birden fazla gün içinde yapılan görüşmelerin birleştirilmesi ile oluşturulduğu kaydedildi.
''TARTIŞMAYI'' SIFIRLADILAR
Londra merkezli ve uluslararası davalarda ses analizleri yapan Ses Adli Hizmetleri şirketi tarafından hazırlanan analiz raporunda, söz konusu sıfırlama kasetinde yer alan seslerin gerçek olduğu vurgulandı. Söz konusu rapor, Demokrasi Denetçileri Derneği'nin talebi üzerine hazırlandı. Çeşitli görüş ve mesleklerdeki bir grup vatandaşın kurduğu dernek, 30 Mart yerel seçimlerinden önce, ses kayıtlarının montaj olup olmadığı yönündeki tartışmaları son vermek için, yurtdışında ses analizi yapan şirketleri araştırdı. Yurtdışındaki kamu kurumlarından şirket ismi talep edildi. Yazışmalar sonucunda, Londra merkezli bir Ses Adli Hizmetleri şirketinin ismi ön plana çıktı.
''TARTIŞMALARA SON VERMEK''
Hüseyin Özay'ın haberinde derneğin kurucu üyelerinden avukat İbrahim Yayla, analiz raporuyla ilgili olarak Taraf'a yaptığı açıklamada, dernek olarak tüm siyasi partilere eşit mesafede olduklarını belirterek, sıfırlama kasedinin analiz işleminin de tamamen tartışmalara son vermek amacıyla gerçekleştirildiğini söyledi. Yayla, ses kayıt analizi ile ilgili süreci şöyle anlattı:
''Şirketin belirlenmesinin ardından, meşhur sıfırlama kaydı ile bir de Alo Fatih görüşmelerinin birisini şirkete internet üzerinden gönderdik. Ve, kayıtta yer alan kişilerin Başbakan ve oğlu olduğuna yönelik herhangi bir bilgiye yer vermedik. Sadece, seslerin analiz edilmesini istedi. Raporu, ses analizi konusunda 27-28 yıllık tecrübesi olan Elaine Guerra ile Paul Baker isimli iki müfettiş analiz etti. Analiz raporu, bize 30 Mart yerel seçimlerinden birkaç gün önce geldi. Seçimlere gölge düşürmemek için raporu o dönemde açıklamadık. Raporun hazırlanmasının ardından şirkete belirli bir miktar ücret ödedik.''
''KARIŞTIRMA VE DÜZELTME YOK''
Analiz raporunda, iddia edildiği gibi, meşhur sıfırlama kaydının profesyonel bir ekip tarafından hazırlanmadığı belirtildi. Kaydın girişinde yer alan müziklerin yerleştirilmesinden yola çıkılarak yapılan değerlendirmede, kayıtların tamamen amatörce hazırlandığı kaydedildi. Yine ses kadında bir düzeltme veya karıştırmanın yapılmadığı vurgulandı. Aynı raporda, ''montaj'' olarak ifade edilen, düzeltme ve karıştırma gibi işlemlerin, çok düşük bir olasılık olduğu kaydedildi. Raporda, birleştirme işleminin yapıldığı belirtilerek, aynı gün aynı konuda yapılan görüşmelerin belirli kısımlarının tek bir ses kaydında birleştirildiği vurgulandı. Raporda özetle şu değerlendirmelere yer verildi:
''İş bu analizin sonuçları iki işaretli noktanın düzenlemeler olduğu veya tekil kayıtlı kısımların üzerinde oynandığına dair (ses dosyaları) aşırı derece düşük olasılık göstermektedir. Ses dosyasını kendi bütünlüğü içerisinde, incelemenin ardından kanımca, bir kişinin bu ses dosyalarını tanıtım amaçları çerçevesinde sıralı bir hale bir araya getirmiştir. Kısımların (ses dosyaları) ve sunulan materyalin analizi gerçekleştirmenin ardından bu sunumun ses profesyoneli biri tarafından hazırlanmadığını daha ziyade ses dosyaları hobisi olan biri tarafından hazırlandığını görüyorum. Bundan dolayı benim fikrim konuşanların kendilerinin gerçek tekil ses kayıtlarının (ses dosyaları) kendi içlerinde hiçbir karıştırma veya düzeltme göstermediği yönündedir.''
http://haber.tr.msn.com/son-rapor-montaj-değil-1
ben eğri otururum,
siz doğru konuşun yeter
madem kayıtlarda yolsuzluk varmış hırsızlık varmış....neden farklı günlerden alıp montaj yapmışlar....dinleyici sıkılmasın diye özet mi geçmişler.....
Kazen bey teşekkür etmek için alıntıladım mesajınızı . duygularıma tercüman olmuşsunuz , sağolun ..Israrla bana laf sokuyorsunuz. Zira merci arayan benim bir başkası değil alıntı yapmayın diyorum ama cümleleriniz bana.
Yurt dışında nasıl olur ben size anlatayım, hatta sizin memleketten örnek vereyim; Amerika'da Obama hakkında illegal yollarla elde edilmiş bir kaset olsa ve bu kaseti Cumhuriyetçi Romney'e götürüp işte Obama'yı düşürme fırsatı deseniz sizi yaka paça kovar ve polise şikayet ederler. Siyaset ahlakı da budur, bizde de Sn. Baykal'ın kasetini izleyip bunu hemen servis edin veya RTE ses dosyalarını dinleyince oooo bomba gibi ses kayıtları geliyor derler. Ahlaksızlık burada, sorun burada siz beni anlamamakta direnmeye devam edin.
İşte ahlaksız siyaset budur. Bin kez de yazsam ne demek istediğimi anlamayacaksınız. Siz kişisel hırslarınız yüzünden kirlenmiş siyasete alet olduğunuzun farkında bile değilsiniz. O kadar gözleriniz kararmış ki bu yolda her türlü olay hak size.
Komik bir şekilde şeriat korkunuz var, komik diyorum zira dünyanın hiç bir yerinde şeriat adım adım sindire sindire gelmez. Akşam yatarsınız sabah kalktığınızda Şeriat ile yönetiliyor olursunuz. Bakınız İran devrimi ve daha bir çok devrim.
Oralardan bu ülkede için esip gürlemek kolay vatanseverlik dersiniz ama gidip Amerika'da sağ partiye oy verirsiniz zira çıkarlarınızı korumanız gerekir. (bakın sizin yaptığınızı yapıyorum bilmediğim halde yorumlarınızdan yola çıkıp sizin söylemediklerinizi yazıyorum, çok çirkin bir davranış değil mi ? Sizde bunu yapıyorsunuz ne hissettiğimi anlayın biraz)
Siz bizi bırakında Ferguson'da nasıl sokağa çıkma yasağı konur bunu masaya yatırın ...
1000 kez de yazsam anlamayacaksınız... Tekrar ediyorum bana gönderme yapmayın ben konuya yorum yazdım size değil siz ısrarla alnımı kaşıyorsunuz.
Dünya bize Türkiye'ye gülüyormuş ya sizde sevinin rezil olan ülkemize... Sakın bana ben vatanımı seviyorum cümleleri kurmayın... Hadi selametle
Son dakika : Amerika Almanya'yı dinliyordu şimdi de Almanya'nın Türkiye'yi dinlediği ortaya çıktı...
Kazen bey teşekkür etmek için alıntıladım mesajınızı . duygularıma tercüman olmuşsunuz , sağolun ..
Saraylım RTE seni tanısa inan sana çok çok teşekkür ederdi . bugun RTE nin bu kadar oy alması siz ve sizin gibi düşünenlerin sayesinde ....millet sizin görüşünüzde olanların eline düşmektense hatalıda olsa yanlışlarıda olsa RTE sarılıyor ...
sizin yazılarınızı okudukçada hak veriyorum bu millete ....
Kazen bey teşekkür etmek için alıntıladım mesajınızı . duygularıma tercüman olmuşsunuz , sağolun ..
Saraylım RTE seni tanısa inan sana çok çok teşekkür ederdi . bugun RTE nin bu kadar oy alması siz ve sizin gibi düşünenlerin sayesinde ....millet sizin görüşünüzde olanların eline düşmektense hatalıda olsa yanlışlarıda olsa RTE sarılıyor ...
Kazen bey, tebrik ederim, ilk tesekkurunuzu almissiniz. Neyse...Kazen bey teşekkür etmek için alıntıladım mesajınızı . duygularıma tercüman olmuşsunuz , sağolun ..
Pembecim, zihniyetler degissin. Benim gibi yolsuzluklardan, rusvetten, hukuksuzluktan, adaletsizlikten, devletin tepesindeki kokusmusluklardan, icinden milyarlarca euro cikan ayakkabi kutularindan, sehit analarinin aglamasindan, ormanlarin rant icin katledilmesinden rahatsiz olan herkesin sesleri kesilsin, Silivri hucrelerinde curumeye birakilsin, bu ulkede hak aranmasin, liderler degismesin, butun bunlarin musebbihi o lider balkona ciktikca herkes "Padisahim cok yasa! padisahim cok yasa!" diye bagirsin... Nasil? Duygularina tercuman olabildim mi?liderlerinin değil zihniyetlerinin değişmesi lazım. anlayana
ben şahsen saraylımı okuduktan sonra kapandım :))
onu okudukça da erdogan'a iyi ki oy verdim dedim :))
sagolsun hizmette gerçekten erdogan'dan daha iyi çalışıyor kendileri
Evet saraylim bencede bana verecek cevabın yok ....
A bak su an dejavu yasıyorum , en son yazismamizdada sobet boyle bitmişti......
Bende konu ne zaman hırsızlığa yolsuzluğa gelecek dıyordum . Temsit pilavi gibi isitip isitip getiriyorsunuz , bu hükumete kınınızı kusacak baska konu yokmu ?
Siz simdi bunlari yazdım diye benide damgalarsiniz hahayy .. Konuya yazdığım ilk mesajdada vurguladığım gibi, her iki tarafada inanmıyorum .sadece izliyorum gerektiğinde yorumumu yapıyorum ...
Sizden tek ricam din konularına girmeyin ozelikle ıslam konusunda bilginiz yok yazdiginizdada batiyorsunuz Bari saygınız olsun(
Dinimi, yaşadığım ülkenin din yaşayışına gore degil , dinimin gerektirdiği gibi yasarım . Unuttuğunuz, hatasız olanın müslümanlar degil din oldugunudur .
Kontese yazdığınız masajinizida özetleyecek olursam sizde algı problemi var .......yazınızdan anladığıma gore düşünceleriniz önyargılı ve dar kalıplar icinde . Ufkunuzu acin biraz . Hani cok ozgurlukcusunuzya bırakın insanlar özgür yasasin sizin kalıplarımıza girmesin :))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?