Son kullanma tarihi geçmiş tarçın

natis

Guru
Pro Üye
7 Ocak 2011
497
89
323
İstanbul
Merhaba hanımlar misafirim için kurabiye yaptım .İçine de tarçın koydum.Yaptıktan sonra farkettim ki kullanma tarihi 1 yıl geçmiş.Tadında ,kokusunda, görüntüsünde bir şey yoktu.Yenir mi böyle acaba atayım mı?

İlk alındığı gibi keskin kokulu değil ama kokuyor yine de.Çok zamanım da kalmadı baştan yapmak için ama zehirlenmekte istemem tabi :)
Bişey olmaz. Ben geçen gün son kullanma tarihi 1 sene geçmiş soya sosu kattım yemeğe, yedikten sonra farkettik bişey olmadı. Baharatlarda son kullanma tarihi yok diye biliyorum. Yani isterseniz 5 sene sonra kullanın zehirlemez. Sadece faydası ve tadı gider.

o tarçını şatan firma kendi bünyesinde tutup gününü geçirse bir ambalajını değiştirse anlayabilirmiydin.sürekli iade ürünlerin tazeleri ile çorba edilip tekrar sunulması varsa bir şey olmaz

Bende sürekli kontrol ederim ama boşluğuma geldi sanırım.Hatta şimdi farkettim de ben alırken de geçikmiş ve ben bi kere daha bu şekilde kullanmışım zaten:)

Bitki çaylarının bu kadar tüketilmediği yıllarda ki şimdi şirkette 20 çeşit bitki çayı var sallama. O zaman bitki çayı kültürünün olmadığı benim yeni yeni merak saldığım yıllarda diyim. Yılı da söyleyeyim merak etmeyin 2005-2006 fabrikada ada çayı bulmuştuk poşette ama son kullanma tarihi 7-8 ay geçmişti.
Üstündeki üreticiyi aradık telefonla hani içersek ne olur diye. "hiç bir şey olmaz için gitsin biz onları bakanlık standartlarından dolayı yazıyoruz" dedi.

Ben biliyorum ama bende yiyeceğim
bu işler biraz da psikolojik bende bir kere annem kurabiye yapmıştı tarihi geçmiş kurabiye ununun yerken bişey anlamadık sonra annem söyleyince bir kötü oldum sanki midem bulanıyo sanki başım dönüyo sanki zehirlendim gibi hisler bişey olmadı ama

Evde komşumun köyden getirdiği ıhlamurlar duruyor 2 senedir. Çok ıhlamur tüketmediğimiz için bitmedi bir türlü. Hala arar ara kullanıyorum. Kuru bitkinin son kullanma tarihi olmaz bildiğim kadarıyla.

Evde komşumun köyden getirdiği ıhlamurlar duruyor 2 senedir. Çok ıhlamur tüketmediğimiz için bitmedi bir türlü. Hala arar ara kullanıyorum. Kuru bitkinin son kullanma tarihi olmaz bildiğim kadarıyla.
Benimde ıhlamurum vardı kokusu gittiği için attım.Aslında mantıken bakıldığında baharatçılarda da açık satılıyor.Ne zamandır orda bilmiyoruz ki.

Yok birsey olmuyor,bendr kullanmistim,renginde bir acilma oluyor birde tarcin tadini fazla alamamistim.

Geçen sene aldigim tarçın kavanozda acaba son kullanma tarihi gectimiki ben hep kullanıyorum :)ya baharatlar pasta malzemeleri vs çok kullanilmadigindan aylarca hatta yıllarca durabiliyor bişey olmaz sanırım. Ben kullanmaya devam ediyorumda:)

ay ben de bu sabah tarihi 2 yıl geçen sallama cay içtim. bişi olur muu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…