• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Son kat ev

koalaa

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
18 Ağustos 2009
284
4
96
Antalya
kızlar ev almaya karar verdik
son kat 4.kat
üst kata dubleks olarak çılabilirmiş.ama şuan öyle değil.kat yani son
aranızda son katta oturan varmı acaba ?tavsiye edermisiniz? CADIARZU

bende sonuncu kattayım 5. kat benmki ve aynı sekilde bendede istersem dublex olabilior sonradan ben cok memnunum evin konumuna falan baglı tabi ve 4. katda cok yüksek bi kat degil. ne yönden korkun var acaba?

bence kesinlikle arakat alın tanıdğım dubleks bir son kat aldı çatı apartmanın ortak malı olduğundan komşuları ya kullanırız ya da dava açarız dediler. apartopar ev satıldı. dublex diye tapuda yazması gerekiyor.ayrıca üst katı kiremit çatı olan bir eviimiz var 2 sene çatı aktı 3. sene sabır kalmadı topunuzu mahkemeye veriyorum dediğimizde çatı yaptırıldı.Ayrıca kiremit çatıda olsa diğer katlara göre kışın soğuk ve yazın sıcak oluyor.

kesinlikle önermem eğer çok mecbur değilseniz en az bir kat aşağısı olsun
bzde en üst katta oturuyoruz
kışın buz gibi yazın sıcak üstelik yağmurda çatı akması olabiliyor
bizim çatı akmadı ama okadar çok yağmur yağdı ki tavada nemden küfler oluştu siyah siyah iğrenç oldu yani
alacağın yerede bağlı
mesela yağmur çok yağmayan bir yerse ılıman biryerse belki ama
yani bunları düşünün..

canım bizde 3 kat ta son katta oturuyouz.11 senedir bu evimdeyim
şuan ev almayı düşünüyoruz ve yine hep çatı dubleksi yada en üst kat bakıyoruz.
kışın soğuk yazın sıcak oluyor evet ama son yapılan binalarda bunalr düşünülmüş
çelik kiremit yapılıyor,ısı yalıtımı yapılıyor ve birinci malzeme kullanılıyor.
ne olursa olsun üst kattan vazgeçemiyoruz.tabi bu binanın yeniliğine eskiliğine göre değişir.
eğer yeni binaysa hiç teretdüte düşme derim,
allah gönlünüze göre versin tatlım..

teşekkürler cevaplarınız için
ev 1 yıllık ev.antalyada oturuyoruz.ama şuanki oturduğum evde 3.katta üstte bi dairede var
yağmurdan duvarlar su çekti ki antalyanın en iyi semtindeyiz ara katta bile oluyo.açıkcası evi stmak içinde çok iyi işçilik falan diyecekler.benim tereddütümde kışın soğuk yazın sıcak olması.
çok kararsıızm yani.fiyatıda çok uygun.uuf bilmiyorum yani ne yapacağımızı

Konunuz, içeriğinden dolayı "Sorular, Sorunlar, Tavsiye ve Öneriler" bölümüne taşınmıştır.
Sevgiler...

cnm ısı yalıtımı var benim evimde son kattayım 5.katta..ara katlar gibi güzel ısınmıyorr malesef..son kat ve 1.kattan uzak dur sonradan başına çok iş acar benden demesi.

son kat yada dublex düşünmeyin derim ben. çevremde dublex tercih edenler pekçok fakat ama hiç memnun deiller malesef...kışın soğuk yazın sıcak ben bizzat şahit oldum bizden sölemesi...

canım ben 11 yıldır son katta oturuyorum .bir kere en önemlisi asansör var mı?Benim babam kalp hastası son iki yıldır evime gelmiyor.Sonra yazın çok sıcak kışın çok soğuk oluyor üstelik bizim çatıda ısı yalıtımı olmasına rağmen.Kaç yaşındasın bilmiyorum ama asansör yoksa iyi düşün gençlikte kolay ama birde yaşlılığı hastalığı hamileliği var.Yükseklik korkun varsa cam silmek sorun oluyor.Ama birde avantajları var tabii.Mesela kimse tepende tepinmiyor,üstünden temiz çamaşırlarına kilim vs.çırpmıyor filan... birde kapının önü temiz kalıyor.Üst kat müstakil gibi oluyor sakin yani.. Ev alırken eğer bunu kaçırınca başka seçenek çok bekliyceksen ya da keşke diyceksen yeni bina ve asansörlüyse ve fiyatta uygun diyorsun düşün derim.Ne olacak kışın zaten antalya sıcak memleket sorun olmaz yazında klima taktırırsın olur biter sıkma canını bizi haberdar et hayırlısı olsun.

Canım ben de 4. katta oturuyorum ve çok memnunum. Binanın ısı yalıtımı gayet iyi ve denildiği gibi yazın sıcak, kışın soğuk olmuyor. Çok şükür. Biraz şans işi. Bu arada farklı bir konu daha. Sıcak su ile ilgili. Evlerimizde ya şohben ya da termosifon var. Bilindiği gibi bazı evlerin çatılarına güneş enerjileri konuluyor. Bizimkine de yaptırmak istediler. Eşim toplantıda bunun olanaksız olduğunu, binaların buna göre yapılandırılmadığını söylemiş. İtiraz edilmiş, o zaman sorunum olursa sizi bulurum, evimi boyatır, akan kokan yerleri tamir ettirirsiniz, yok eğer olmazsa sizi mahkemeye verir o enerjileri kaldırtırım demiş. (Bu şekilde olaylar yaşayıp davayı kazananlar var.) Şimdilik ses soluk yok bakalım ne olacak. Çokta rahatız şükür. Tepemde tepinen yok, gürültü yok. Tavsiye ederim ama biraz daha araştır bakalım :3:

Back
X