Son dakika… TSK’da başörtü yasağı kalktı

"biz herkesin özgürlüğünü istiyoruz" diyenlerin samimiyetlerini bir kez daha gördüğüm bir tartışma olmuş

Başı örtülü kadının ne giyeceğinin, nasıl koşacağının , kalçasını boynunu nasıl kapatacağının derdi de başı açık olanı sarmış.

Samimiyetiniz her zamanki gibi gözlerimi yaşarttı , gülmekten

İhl lerde başörtüsü takma zorunluluğu yok. Akraba ve çevremden başörtüsü takmadan giden çok kişi var. Polislere serbest oldu ama bir kere tv de gördüm başörtülü polis o kadar. TSK da da sanmıyorum çok olsun ya da olsun. Korkmayın ya hu! Kimseye bir zararları yok.. Özgürlükse herkese özgürlük..

Bence bir sikinti yok, kisinin dini hassasiyetlerini tartismak, ona rol bicmek kimseye dusmez, istiyorsa turbani var diye engel olunmamali.

Ama ote yandan herkese ozgurluk istiyorum, ve devletin herkesin dinini ogreten okul acilmasi icin bir once calismalara baslamasini istiyorum, Heybeliada ruhban okulu ile adim atabilirler mesela zira Turkiye ortodosklarinin din adami yestirememelerinin onunde ki en buyuk engel, okullarinin kapali olmasi,. Sonra alevilerin kendi inanclarini ogetebilecekleri devlet okullari ile ise devam edebilirler zira imam hatip sadece bir kesim insana hizmet ediyor.

Hep bana rep bana olmasin, herkese ozgurluk, ve herkese esit duran bir devlet yonetimi olmali.

Son düzenleme:
+1
Madem özgürlük zorunlu din dersini kaldırsınlar.Madem isteyen istediği gibi yaşamalı deniyorsa amaç "özgürlük"se tabi

+1
Madem özgürlük zorunlu din dersini kaldırsınlar.Madem isteyen istediği gibi yaşamalı deniyorsa amaç "özgürlük"se tabi
olabilir seçmeli olabilir yada islamiyet ve diger dinler için ayrı ayrı seçmeli olabilir bunlar uygulanabilir şeylerdir ama arz talep meselesi oldugu için talebi az olan dinlerin ögretmen sıkıntısı dogabilir buda aşılmalı zorluklar olsada aşılmalı herkes dinini ögrene bilmeli ben böyle düşünüyorumda ...Siz lafı dolandırıp durmayın bence çogunlugun hakına hayır azınlık haklarına evet mi diyoruz özet olarak bu mu olay

Mesela ben de çıkıp Alman hükümetinden İHL okulu acmalarini istesem komik mi olur acaba??

Diğer yönden seçmeli din dersi mantıklı bence de. Zaten şuan ki din dersi, adı üzerinde; İslam Dini dersi değil Din kültürü ve ahlak bilgisi dersi.

Talep etmediklerini nereden biliyorsunuz, surekli raporlar yayinlaniyor bu konular hakkinda, ve turkiye'de dinsel ayrimciligin kurumsal olanlari ile ilgili. Avrupa insan haklari mahkemesi her yil yapmayin bunu diye rapor cikariyor, ama nafile, Insanlar ic hukuk yollarini tuketip, bu mahkemelere basvurmak zorunda kaliyorlar, yazik degil mi, basit iki duzenleme ile cozulecek sorunu cozmuyor ulkeyi yonetenler. Sizin azinlik dediginiz insanlarin nufusu bir cok ulkenin toplam nufusundan fazla. En az 10 milyon inanisi farkli insan yasiyor bu ulkede, suyun basini kesen haremi gibi, devletin imkanlarini bazilarina sinirsiz, digerlerine gidim gidim vererek toplumsal baris falan saglanmaz.

Almanya'da Islam dersleri zaten veriliyor, bolge bolge basvuru yapip, mufredati belirleyip, ders verilmesini saglayabiliyorsunuz. Hatta daha iyisini soyleyeyim verginizi gidip kendi dini kurulusuna bagisliyorsunuz, yani hic oyle Almanya'yi elestirecek durumda falan degiliz bu konuda. Ote yandan Turkiye'nin dini azinliklari bu ulkeye goc ederek gelmediler, anavatanlari buralar, sizin ne kadar hakkiniz varsa, onlarin da o kadar hakki var. Baska dini gruplarin haddine degil bu insanlarin haklari ile ilgili yorum yapmak, herkes yerini bilsin bence.

Ote yandan adi din kulturu olan, ama icerigi gayette tek bir dinin tek bir yorumunu iceren bizimd in derslerimizi, yemeyelim birbirimizi, malum hepimiz bir zamanlar ogrenci olduk.

Okul olarak din dersi talep etmek başka orda ihl gibi bir okul açmak bambaşka birşey.
Ben de seçmeli ders olarak konulsun diyorum zaten.

Okul olarak din okulu da acilabiliyor, neden bahsediyorsunuz anlamadim ki, zaten senden vergi almiyor muslumanim vergi vermek istemiyorum diyorsan, kendi ibadethanene vergi veriyorsun, istersen katolik okullari gibi okulda aciyorsun. Kaldi ki cami imamlari bile Turkiye'den gidiyor. Daha ne yapsin adamlar.

Siz orada IHL ye izin vermiyorlar o zaman, bizim dini azinliklarda boyle bir sey talep edemez demeye getiriyorsunuz da o kazin ayagi oyle degil. Buradaki dini azinliklar alman vatandasi falan degiller altini yuz defa cizmek mi gerekiyor, onlarin iade edilen haklari, almanlara yaramiyor yani.

benim yazımı alıntıla
ışs
yani benden alıntı yapmışsınızda ben olmasınmı dedim yapılmasın mı dedim veya şuanki uygulama çok mu iyi dedim savundummu azınlık derken müslüman nüfüstan az olduklarını tahmin ediyorum istatisliklere bakmadım bir kişi dahi olsa farketmez bu ülkedeyaşayan herkes kardeşce yaşamalı yanlış anlaşıldıysam özür dilerimm.. kasteddigim bu degildi baş örtüsüne hayır diyenlere soruyorum konuyu neden dolandırıp buralara getiriyorlar diye açıkca söylesinler bari ya baş örtülü bir arkadaşımı iyi bir makamda görmek istemiyorum deyin sizde rahatlayın arkadaşlar..

Son düzenleme:
yanlış anlaşılmasın sadece bu kızımızla değil olimpiyatlarda madalya alan kızlarımızla da gurur duyuyorum Örnegin Nur Tatarı izlerken çok ağlamıştım Allah hepsinin yolunu açık etsin baş örtülü yada açık farketmez bunlar bizim kızlarımız onların kendi tercihleri benim onlarla gurur duymamı engellemiyor

Öyle bir anlam cikartmiyorum. Gönül ister ki herkes istediği dersi seçmeli olarak alsın.

Heybeliada ruhban okulu neden kapanmış acaba? Kimler kapatmış ya da. Almanya'da dini okul hiç duymadım bu konuda oldukça da katılar. Ozel okul olarak mı var? Okulsa burda da okul var başka dinlere ait. Hep bir kesime ait okul diyorsunuz ama bu arz talep meselesi. Vergi kısmını bilemiyorum.

Yok işte canım keşke dediğin gibi olsa, başka okulların din okulu hele devlet destekli din okulu yok, varsa. İldiğiniz özel ya da devlet başka dinlere ait okul bana bir örnek verir misiniz? Sadece bir kesimin var, arz talep meselesi de değil, talep var ama Türkiye bu konuda kötü. İnan vaktim olsa detaylı yazarım, ama çok sıkıldım ben sürekli böyle şeyler yazmaktan.

Başörtüsü bu devirde muhafazakârlık simgesi olarak görünmüyor bana göre.
Kafasına esen kendi kurallarını koyup yaşıyor dinini yada hayatını.. Habere sevinmekle beraber manasız buldum diyeyim zirâ muhafazakâr'lık sadece başörtüsü ile elde edilmez. (!..)
Sırf bu habere üzülenlere, rahatsız olmalarına sevindim diyip çekiliyorum

Metenol Müslüman nüfusun farklı şekilde inanları var, Aleviler en büyük örnek ve hakları en çok yenen grupta kendileri oluyor. Neyse ben sırf başörtülü diye birinin eğitim ve iş hayatından uzaklaştırılmasını anlayamıyorum ama, Aleviliği kabul etmeyen devlet-i aliyemiz Sünnilik içinde bir çizgi belirliyor ve ona uygun yurttaşlar istiyor . Neyse türbanlı veya türbansız işini iyi yapan liyakat sistemi ile her yere gelebilmeli, sırf türbanlı diye de ya da sırf türbansız diye de haketmediği Pozisyonlara kimse gelmemeli ama Türkiye'nin bu konuda daha çok yol alması lazım.
Yolladığın fotoğraftaki pilot da çok güzel :) yolu açık olsun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…