Son dakika… TSK’da başörtü yasağı kalktı

HanimKelesimiGetir HanimKelesimiGetirHanimKelesimiGetir hesabı doğrulanmış üye.
Hanım abla bir çoğu hala çalışıyor
Babam asker biliyorsun.
Şimdi emekli
Bir aydır gatada yatıyor
Muamelede özende hasta tedavisinde en ufak bir kötüleşme yok
Tek farkı askeriye mensubu olmayan insanlar artık özelden parasını yatırmadan direk giriş yapabiliyorlar
Tabi birde kapalı olanlar teee en dış kapıda başını açmak zorunda kalmıyor
Bir aydır tek negatif birşey gördüm
Sanırım eski çalışanlardan birisi yoğun bakım ziyaretinde kapalı olanları bildiğin kovup görüşe almazken biz açık olanlara gayet kibar davrandı
Benim bile zoruma gitti
bravo gören göz diye bir gerçekte varmış
şimdi zulum gördügünü çifte standart oldugunu düşünen arkadaşlar geçmişteki zülümleri neden görmemekte ısrar diyor anlamakta zorlanıyorum
bırakın herkes istedigi gibi yaşasın ,giyinsin işdeki başarıda kıyafete göre degil performansa göre olsun
niye rahatsız olunuyor anlamıyorum

Bende onu diyorum,sonrada özgürlük diyorlar..
Tamam saygı duyarım ama bu mesleklerde olmaz diyorum..
size göre yada digerine göre olmuyor ya bırakında o meslegi yapacak kişi kendi fikrine ve hassasiyetine göre karar versin bu bana uygun bu degil desin
niye müdahele ediliyor

Yani kadin subaylar turbanli ve pardesulu mu olacakmis? O sekilde askerligin gereklerini nasil yerine getirecekler? Onca adamin icinde kos, talim yap filan..Dine gore yasayana biraz fazla degil mi?
Neyse.. Ozgurlukten dem vurulmus.. Ozgurlugu veren demokrasidir, kurallari olmayan demokrasi de demokrasi degildir. Her istedigini yapmaya ozgurluk degil duzensizlik, kargasa denir. Her istedigini yapan mutlaka birinin hakkina giriyordur, bu kacinilmaz.

din anlayışı yada hasasiyetler herkese göre degişir ,dine göre yaşayan kendi karar versin onca adamın içinde koşup koşamayacagına birileri koş yada koşma diye dayatmasın herkesin aklı var fikri var
Askerlikten bahsediyoruz, sokakta kosup oymamaktan degil..:-) Orada komutan emretti mi kosar, emretti mi yerde surunursun. Dayatmanin hasi var askerde, istersen.. Talimlerde ne yaptiklarini saniyorsun sen? Yoksa hic talim yapmadan tepeden inme yarbay mi ediyorlar orada kadinlari?:confused:

Askerlikten bahsediyoruz, sokakta kosup oymamaktan degil..:-) Orada komutan emretti mi kosar, emretti mi yerde surunursun. Dayatmanin hasi var askerde, istersen.. Talimlerde ne yaptiklarini saniyorsun sen? Yoksa hic talim yapmadan tepeden inme yarbay mi ediyorlar orada kadinlari?:confused:
neden anşamamakta ısrar ettiniz anlayamadım dogrusu kendi dini hassasiyetine göre karar versin diyoruz ya asker olup olamayacagına diyorum ya nasıl anlatsam bilemedim şimdi:KK66:özelliklemi anlamak istemiyorsunuz din adına hüküm veriyorsunuz başın kapalıysa yerde sürünemesin erkekler içinde diye din alimimisiniz herkesin günahı sevabı kendine belki başını örtüp kıçını açacak bizene:KK66: asker olan kendi hassasiyetine göre seçsin diyorum malum herkesin din anlayışı farklı neden kalıplara koyuyoruz kapalı bunu yapamaz,açık şunu yapamaz bunu söylüyorum din sizin yada benim tekelimded degil:KK66:
her meslegin kendine göre kuraları var mesela laboratuar sevmeyen bir kimyacı talim sevmeyen bir askerlik olamaz olsun demiyoruz herkes kendi karar versin diyorum o meslegi seçerken bana uygun yada degil diye sonrada gereklerini yerine getirir bilmem artık anlata bildimmi
bu arada bende türbanlıyım ben olsam askerlik meslegini seçmezdim ama kimseye benim gibi düşünenlere bile dayatamam bu uygun degil diye benim yada birilerinin özgürlügünü kısıtlamıyorsa herkes istedigi gibi giyinebilir tabi bence

Son düzenleme:
bu arada dünya kadınlar gününüz kutlu olsun hanımlar:KK200:
birider kadınlar evde otursun ,öteki der baş örtülüysen bunu yapamasın
kadınlarımız o tarafa bu tarafa baskıyla zorla çekiştirilmekten kurtulup kendi özgür iradelerini yaşayabilsinler güzel ülkemizde inşallah

size göre yada digerine göre olmuyor ya bırakında o meslegi yapacak kişi kendi fikrine ve hassasiyetine göre karar versin bu bana uygun bu degil desin
niye müdahele ediliyor

Şunu söyledim halada aynı tezi savunuyorum,türban bu meslekte olmaz olmamalıda ...
Bu mesleği yapacaksa kapanmayacak,yok hayır yapmak istiyorum dersede o eğitimde yerlerde sürünecek tırmanacak inecek..
Kıyafet işi ne olacak peki..

din anlayışı yada hasasiyetler herkese göre degişir ,dine göre yaşayan kendi karar versin onca adamın içinde koşup koşamayacagına birileri koş yada koşma diye dayatmasın herkesin aklı var fikri var

Hanımefendi orası askeriye sokakta oyun oynama alanı değildir...
Verilen emre itaat etmek zorundasınız,,yok ben koşmam deme lüksü yoktur kimsenin..

Herkes istedigi gibi giyinsin bunu bende destekliyorum ama bazi kurallar da var bu acidan bakiyorum askeriyede sakal bırakamazsın saclar kısadır biri cıkıpta ne var bizde sakal bırakıcaz saclarımız uzun olucak dese sonra biri cıksa benimde inancıma gore baska birsey var dese malum herkesin inancına saygılıysak ozaman herkesin inancına gore giyinip her kurumda calısabilmesine de saygılı olmalıyız ama iste bunun sonu olmaz oyuzden belli kurallar lazım toplumda orta noktayı bulabilmek icin..

Şunu söyledim halada aynı tezi savunuyorum,türban bu meslekte olmaz olmamalıda ...
Bu mesleği yapacaksa kapanmayacak,yok hayır yapmak istiyorum dersede o eğitimde yerlerde sürünecek tırmanacak inecek..
Kıyafet işi ne olacak peki..

Hanımefendi orası askeriye sokakta oyun oynama alanı değildir...
Verilen emre itaat etmek zorundasınız,,yok ben koşmam deme lüksü yoktur kimsenin..
peki öyle olsun
buyrun tekrar yasaklayın...
geçmişte erkek subayların eşlerinin kapanmasıda talime engeldi o zaman bayan subayların kendi baş örtüleri bu bahsettiginiz talimlere daha çok engel olur haklısınız

Askeriye kurallarını çok iyi bilmiyorum açıkçası.Dışarıdan bir göz olarak kadının her yerde çok aşırıya kaçmadıkça başı açık ya da kapalı görev yapacağını düşünüyorum.

Önemli olan vicdanını önde tutsun.İşini iyi yapsın.

Hükümetin askerden nefret ettiğini onu dağıtmak için elinden geleni yaptığını gördüm.Fetöyle beraber iftiralar atıp işbirliği yapması bu davanın savcısı benim gibi açıklamalar v.s .Onların yüzünden bazı kişilerin intihar etmesi kanserden ölmesi .Birçok kişinin ocağına incir ağacı diktiler.

Resmen orduyu dağıtıp yerine fetöcüleri yerleştirdiler. Askere karşı bir kin ve nefretleri var.Gatanın sivilleştirilmesini adının değiştirilmesinide intikam amacıyla yaptıklarını düşünüyorum.

Kendi açımdan çok iyi doktorlardan hizmet almayı bende isterim ama özellikle askerle uğraştıklarını düşünüyorum.

Başörtüsü olayının zamanlamasınıda manidar buluyorum. Mağduriyetten ve kinden beslendikleri için durmuş durmuş tam refarandum öncesi başörtüsü konusunu hortlatıyorlar.

Başkanlık dedikleri sistem çok manasız saçma bir şey olduğundan oy olarak kullanabilecekleri tüm kozları kullanıyorlar.

Keşke başörtüsünden dem vuranlar biraz daha objektif olabilse.Herşey başörtüsü demek değil.Yapılan diğer haksızlıklarıda görebilseler.

Bu forum için demiyorum sözüm meclisten dışarı ama adalet terazisinin ciddi oranda kaydığını görüyorum.

Örneğin öğretmenliğe mülakat getirilmesi işyerinde başörtülü arkadaşın eşimin puanı yüksek değil ama mülakatta geçeriz tarzı konuşması benim ağrıma gidiyor.

Kopyacılığa kızılıyorda buna neden kızılmıyor.Daha aşağı puan alan insan sırf mülakattan dolayı diğerinin hakkını gasp edecek.

Y a da dışarıda yaşayıpta oy verecek insanlar.Türkiye de yaşamadığı halde senede bir hafta bilemedin en fazla bir ay tatile gelen insanların benimle ilgili söz sahibi olmasını istemiyorum.Bunu kim istese yanlış bulurum .

Y a da devletin tüm olanaklarının bizim paralarımızın siyasi amaçları için hunharca kullanılması zoruma gidiyor.

Kantarın topuzu o kadar çok kaçtı ki ... Kendine mi Müslümansın diyesim geliyor.

Bahsedecek çok konu varda bu kadar örnek verdim.

Son düzenleme:
başörtüsünden dem vurmak derken beni kastettiyseniz dediklerinizin çoğuna katılabilirim o kadar objektifim çok şükür peki siz bu bir bir saydıklarınızın geçmişte aynen tersine işledigini bazı şeylerin bilerek yapıldıgını kabul ediyormusunuz bu kadar objektif olabildinizmi
tencere dibin kara seninki benden kara
herkes gibi bende insanca yaşamak isyiyorum sadece
yazılı kanunlardan çok kafalar degişmeli bence yoksa hiçbirşey degişmeyecek .O ona begenmiyorsan git diyor öbürü sakallılara bu ülkeyi bırakmam diyor.Siyaseti sevmiyorum çogu kendi menfaatinde bir kaç gündür bu sitenin siyaset topigine takıldım,sinirlerim bozuldu bu kin beni korkuttu açıkcası

Son düzenleme:
başörtüsünden dem vurmak derken beni kastettiyseniz dediklerinizin çoğuna katılabilirim o kadar objektifim çok şükür peki siz bu bir bir saydıklarınızın geçmişte aynen tersine işledigini bazı şeylerin bilerek yapıldıgını kabul ediyormusunuz bu kadar objektif olabildinizmi
tencere dibin kara seninki benden kara
herkes gibi bende insanca yaşamak isyiyorum sadece
yazılı kanunlardan çok kafalar degişmeli bence yoksa hiçbirşey degişmeyecek .O ona begenmiyorsan git diyor öbürü sakallılara bu ülkeyi bırakmam diyor.Siyaseti sevmiyorum çogu kendi menfaatinde bir kaç gündür bu sitenin siyaset topigine takıldım,sinirlerim bozuldu bu kin beni korkuttu açıkcası

Ülkece hakiki demokrasiye özgürlükçü düşünceye ihtiyacımız var.Geçmiştede bugünde de çok ciddi hatalar yapıldı hala da yapılıyor.

Özal zamanı demeyeyimde o dönem başörtüsü olayı rahattı ondan sonraki dönemlerde sanırım Erbakan dönemiydi.Onun kanlımı olacak kansızmı gibi tehlikeli düşündürecek sözleri vardı.

O yıllarda kapalı arkadaşlara çok yanlışlar yapıldı.Okulda ya açılacaksınız ya perukla gelecekseniz dendi.Rektörlerin davranışlarını her zaman yanlış buldum.Okumak her insanın hakkı.Bana nasıl zorla kapanacaksın diyemezlerse bu benim özgür irademdir başkasında zorla açacaksın denemez .Her zaman bunu savundum.

Şimdi hükümetin bu konuda güzel adımları oldu.Yalnız son zamanlarda bu konuyu istismar etmeye başladığını görüyorum.Siyasi olarak çok kullanılıyor hatta sırf oy alabilmek için uyduruk Kabataş yalanları söylendi.İnsanların dini duyguları istismar edildi.Kendi yanlışlarını bunlarla kapatmaya çalıştılar.Her yolu mubah gördüler.

Yıllardır yapılan hareketler söylenen sözler demokrasinin özümsenmediğini gösteriyor.Şimdiki dönem daha tehlikeli.İnsanların ne can ne mal güvenliği var.Her an hapise girebilirsin.

Bugünlerde gördüklerim pek iç açıcı değil.Bir refarandumda bile silahların gösterildiği,aynı fikirde değil diye düşman ,terörist ilan edildiği,bazı insanların konuşturulmadığı engellendiği ,Ali kıran baş kesen bir dönem ve açıkçası insanların bu mafyavari halleri beni korkutuyor.

Aklıbaşında olması gereken insanların bile mantık dışına çıktığı ,ağzından çıkanı kulağı duymadığı ,astığım astık kestiğim kestik ,dediğim dedik ,ya bendensin ya düşmansın baskıcı halleri .

Sanki 12 Eylül dönemleri geri gelecekmiş gibi insanlar kışkırtılıyor.

Balık baştan kokar diye bir laf vardır.Ne zaman sağduyulu ,oturmasını kalkmasını ,söylediği sözü bilen ,aklı başında ,gerçekten demokratik ,özgürlükçü, insana değer veren ,ayrımcılık yapmayan ,kin gütmeyen ,duyguları istismar etmeyen,dürüst,tarafsız bir insan gelir ,ailesine sahip çıkan şefkatli bir baba gibi herkesi kucaklar o zaman ülkece rahatlarız.

Son düzenleme:
peki öyle olsun
buyrun tekrar yasaklayın...
geçmişte erkek subayların eşlerinin kapanmasıda talime engeldi o zaman bayan subayların kendi baş örtüleri bu bahsettiginiz talimlere daha çok engel olur haklısınız

Neden itiraz ediliyordu,her sene YAŞ kararlarında ordudan atılan subat astsubay'lar vardı..
Emre itaatsizlik,disipli suçu ve irticai sebeblerden dolayı atılıyorlardı.
Siz zannediyormusunuz bu insanlar 3 günde atılıyordu,değil efendm uzun bir araştırmanın sonucunda oluyordu bunlar.
Kışlada ibadethanede vardır,namazını kılan eratlar vardır..
Düşünün şimdi eğitimde şöyle birşey derse,kolu bana değdi abdestim bozuldu ne yapacam derse..
Olmaz olmamalı türban ..
Genel olarak düşüncem budur..

Bu kıyafetler nasıl kamufle edilir,nasıl değiştirilir..

2.JPG

Bu 1 numaralı günlük üniformadır,etek boyu bilekleremi inecek.
Törenlerde de giyilir..

7.JPG

Buda montlu kıyafettir,kalça açıkdatır nasıl kapatılır peki..

9.JPG

Buda kısa kollu kıyafettir,kollarmı uzayacak ,yada içten uzun kollu bişimi giyilecek boyun açıkta kalmayacak değilmi..
Gömlek pantolon içinde,dışarımı çıkması lazım..

Neden itiraz ediliyordu,her sene YAŞ kararlarında ordudan atılan subat astsubay'lar vardı..
Emre itaatsizlik,disipli suçu ve irticai sebeblerden dolayı atılıyorlardı.
Siz zannediyormusunuz bu insanlar 3 günde atılıyordu,değil efendm uzun bir araştırmanın sonucunda oluyordu bunlar.
Kışlada ibadethanede vardır,namazını kılan eratlar vardır..
Düşünün şimdi eğitimde şöyle birşey derse,kolu bana değdi abdestim bozuldu ne yapacam derse..
Olmaz olmamalı türban ..
Genel olarak düşüncem budur..
üç günde atılmadıgının farkındayım önce yılarca kafayı yersin atıldım mı atılacakmıyım diye bu endişeyle yaşarsın lojmanda oturmak eziyet olur sonra atılırsın yakın uzak akraba kimse anlamaz sesiz çıglıgını duymaz! bilirim .benim eniştemde bin başıydı hemde ödülleri olan başarılı önü açık bir asker sonra karısı ve türbanlı kızlarıyla pazarda çiçek sattılar yazık degilmiydi o zaman bu harcanan degerlere siz birilerinin sesiz çıglıgını duymazsanız birileride sizi duymaz hanım efendi yapmayın Allah aşkına bugün buna yanlış derken dünkine niye yanlis diyemediniz size dokunmadıgı içinmi!!
ayrıca bundan 20 yıl önce namaza duran askerler rüküya egilirken rütbelerin hepsi birer birer dökülürdü görmedinizmi o manzaraları yada görmekmi istemediniz
sonuçta illaki geçmiş geçmişte kalmıştır bunlarıda çok deşmemek lazımda kafa aynı kafa olunca hatırlatayım bunun sonuda iyi degil ülkemiz adına diye söyledim

Bu kıyafetler nasıl kamufle edilir,nasıl değiştirilir..

Eki Görüntüle 1965420

Bu 1 numaralı günlük üniformadır,etek boyu bilekleremi inecek.
Törenlerde de giyilir..

Eki Görüntüle 1965421

Buda montlu kıyafettir,kalça açıkdatır nasıl kapatılır peki..

Eki Görüntüle 1965422

Buda kısa kollu kıyafettir,kollarmı uzayacak ,yada içten uzun kollu bişimi giyilecek boyun açıkta kalmayacak değilmi..
Gömlek pantolon içinde,dışarımı çıkması lazım..
Bir insanin dini meslegine engel olmamali

Back