başörtüsünden dem vurmak derken beni kastettiyseniz dediklerinizin çoğuna katılabilirim o kadar objektifim çok şükür peki siz bu bir bir saydıklarınızın geçmişte aynen tersine işledigini bazı şeylerin bilerek yapıldıgını kabul ediyormusunuz bu kadar objektif olabildinizmi
tencere dibin kara seninki benden kara
herkes gibi bende insanca yaşamak isyiyorum sadece
yazılı kanunlardan çok kafalar degişmeli bence yoksa hiçbirşey degişmeyecek .O ona begenmiyorsan git diyor öbürü sakallılara bu ülkeyi bırakmam diyor.Siyaseti sevmiyorum çogu kendi menfaatinde bir kaç gündür bu sitenin siyaset topigine takıldım,sinirlerim bozuldu bu kin beni korkuttu açıkcası
Ülkece hakiki demokrasiye özgürlükçü düşünceye ihtiyacımız var.Geçmiştede bugünde de çok ciddi hatalar yapıldı hala da yapılıyor.
Özal zamanı demeyeyimde o dönem başörtüsü olayı rahattı ondan sonraki dönemlerde sanırım Erbakan dönemiydi.Onun kanlımı olacak kansızmı gibi tehlikeli düşündürecek sözleri vardı.
O yıllarda kapalı arkadaşlara çok yanlışlar yapıldı.Okulda ya açılacaksınız ya perukla gelecekseniz dendi.Rektörlerin davranışlarını her zaman yanlış buldum.Okumak her insanın hakkı.Bana nasıl zorla kapanacaksın diyemezlerse bu benim özgür irademdir başkasında zorla açacaksın denemez .Her zaman bunu savundum.
Şimdi hükümetin bu konuda güzel adımları oldu.Yalnız son zamanlarda bu konuyu istismar etmeye başladığını görüyorum.Siyasi olarak çok kullanılıyor hatta sırf oy alabilmek için uyduruk Kabataş yalanları söylendi.İnsanların dini duyguları istismar edildi.Kendi yanlışlarını bunlarla kapatmaya çalıştılar.Her yolu mubah gördüler.
Yıllardır yapılan hareketler söylenen sözler demokrasinin özümsenmediğini gösteriyor.Şimdiki dönem daha tehlikeli.İnsanların ne can ne mal güvenliği var.Her an hapise girebilirsin.
Bugünlerde gördüklerim pek iç açıcı değil.Bir refarandumda bile silahların gösterildiği,aynı fikirde değil diye düşman ,terörist ilan edildiği,bazı insanların konuşturulmadığı engellendiği ,Ali kıran baş kesen bir dönem ve açıkçası insanların bu mafyavari halleri beni korkutuyor.
Aklıbaşında olması gereken insanların bile mantık dışına çıktığı ,ağzından çıkanı kulağı duymadığı ,astığım astık kestiğim kestik ,dediğim dedik ,ya bendensin ya düşmansın baskıcı halleri .
Sanki 12 Eylül dönemleri geri gelecekmiş gibi insanlar kışkırtılıyor.
Balık baştan kokar diye bir laf vardır.Ne zaman sağduyulu ,oturmasını kalkmasını ,söylediği sözü bilen ,aklı başında ,gerçekten demokratik ,özgürlükçü, insana değer veren ,ayrımcılık yapmayan ,kin gütmeyen ,duyguları istismar etmeyen,dürüst,tarafsız bir insan gelir ,ailesine sahip çıkan şefkatli bir baba gibi herkesi kucaklar o zaman ülkece rahatlarız.