- 20 Temmuz 2015
- 1.391
- 2.000
- 133
- 46
- Konu Sahibi HanimKelesimiGetir
-
bravo gören göz diye bir gerçekte varmışHanimKelesimiGetir
Hanım abla bir çoğu hala çalışıyor
Babam asker biliyorsun.
Şimdi emekli
Bir aydır gatada yatıyor
Muamelede özende hasta tedavisinde en ufak bir kötüleşme yok
Tek farkı askeriye mensubu olmayan insanlar artık özelden parasını yatırmadan direk giriş yapabiliyorlar
Tabi birde kapalı olanlar teee en dış kapıda başını açmak zorunda kalmıyor
Bir aydır tek negatif birşey gördüm
Sanırım eski çalışanlardan birisi yoğun bakım ziyaretinde kapalı olanları bildiğin kovup görüşe almazken biz açık olanlara gayet kibar davrandı
Benim bile zoruma gitti
size göre yada digerine göre olmuyor ya bırakında o meslegi yapacak kişi kendi fikrine ve hassasiyetine göre karar versin bu bana uygun bu degil desinBende onu diyorum,sonrada özgürlük diyorlar..
Tamam saygı duyarım ama bu mesleklerde olmaz diyorum..
Askerlikten bahsediyoruz, sokakta kosup oymamaktan degil..din anlayışı yada hasasiyetler herkese göre degişir ,dine göre yaşayan kendi karar versin onca adamın içinde koşup koşamayacagına birileri koş yada koşma diye dayatmasın herkesin aklı var fikri var
neden anşamamakta ısrar ettiniz anlayamadım dogrusu kendi dini hassasiyetine göre karar versin diyoruz ya asker olup olamayacagına diyorum ya nasıl anlatsam bilemedim şimdiAskerlikten bahsediyoruz, sokakta kosup oymamaktan degil..Orada komutan emretti mi kosar, emretti mi yerde surunursun. Dayatmanin hasi var askerde, istersen.. Talimlerde ne yaptiklarini saniyorsun sen? Yoksa hic talim yapmadan tepeden inme yarbay mi ediyorlar orada kadinlari?
size göre yada digerine göre olmuyor ya bırakında o meslegi yapacak kişi kendi fikrine ve hassasiyetine göre karar versin bu bana uygun bu degil desin
niye müdahele ediliyor
din anlayışı yada hasasiyetler herkese göre degişir ,dine göre yaşayan kendi karar versin onca adamın içinde koşup koşamayacagına birileri koş yada koşma diye dayatmasın herkesin aklı var fikri var
peki öyle olsunŞunu söyledim halada aynı tezi savunuyorum,türban bu meslekte olmaz olmamalıda ...
Bu mesleği yapacaksa kapanmayacak,yok hayır yapmak istiyorum dersede o eğitimde yerlerde sürünecek tırmanacak inecek..
Kıyafet işi ne olacak peki..
Hanımefendi orası askeriye sokakta oyun oynama alanı değildir...
Verilen emre itaat etmek zorundasınız,,yok ben koşmam deme lüksü yoktur kimsenin..
başörtüsünden dem vurmak derken beni kastettiyseniz dediklerinizin çoğuna katılabilirim o kadar objektifim çok şükür peki siz bu bir bir saydıklarınızın geçmişte aynen tersine işledigini bazı şeylerin bilerek yapıldıgını kabul ediyormusunuz bu kadar objektif olabildinizmi
tencere dibin kara seninki benden kara
herkes gibi bende insanca yaşamak isyiyorum sadece
yazılı kanunlardan çok kafalar degişmeli bence yoksa hiçbirşey degişmeyecek .O ona begenmiyorsan git diyor öbürü sakallılara bu ülkeyi bırakmam diyor.Siyaseti sevmiyorum çogu kendi menfaatinde bir kaç gündür bu sitenin siyaset topigine takıldım,sinirlerim bozuldu bu kin beni korkuttu açıkcası
peki öyle olsun
buyrun tekrar yasaklayın...
geçmişte erkek subayların eşlerinin kapanmasıda talime engeldi o zaman bayan subayların kendi baş örtüleri bu bahsettiginiz talimlere daha çok engel olur haklısınız
üç günde atılmadıgının farkındayım önce yılarca kafayı yersin atıldım mı atılacakmıyım diye bu endişeyle yaşarsın lojmanda oturmak eziyet olur sonra atılırsın yakın uzak akraba kimse anlamaz sesiz çıglıgını duymaz! bilirim .benim eniştemde bin başıydı hemde ödülleri olan başarılı önü açık bir asker sonra karısı ve türbanlı kızlarıyla pazarda çiçek sattılar yazık degilmiydi o zaman bu harcanan degerlere siz birilerinin sesiz çıglıgını duymazsanız birileride sizi duymaz hanım efendi yapmayın Allah aşkına bugün buna yanlış derken dünkine niye yanlis diyemediniz size dokunmadıgı içinmi!!Neden itiraz ediliyordu,her sene YAŞ kararlarında ordudan atılan subat astsubay'lar vardı..
Emre itaatsizlik,disipli suçu ve irticai sebeblerden dolayı atılıyorlardı.
Siz zannediyormusunuz bu insanlar 3 günde atılıyordu,değil efendm uzun bir araştırmanın sonucunda oluyordu bunlar.
Kışlada ibadethanede vardır,namazını kılan eratlar vardır..
Düşünün şimdi eğitimde şöyle birşey derse,kolu bana değdi abdestim bozuldu ne yapacam derse..
Olmaz olmamalı türban ..
Genel olarak düşüncem budur..
Bir insanin dini meslegine engel olmamaliBu kıyafetler nasıl kamufle edilir,nasıl değiştirilir..
Eki Görüntüle 1965420
Bu 1 numaralı günlük üniformadır,etek boyu bilekleremi inecek.
Törenlerde de giyilir..
Eki Görüntüle 1965421
Buda montlu kıyafettir,kalça açıkdatır nasıl kapatılır peki..
Eki Görüntüle 1965422
Buda kısa kollu kıyafettir,kollarmı uzayacak ,yada içten uzun kollu bişimi giyilecek boyun açıkta kalmayacak değilmi..
Gömlek pantolon içinde,dışarımı çıkması lazım..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?