- 5 Aralık 2015
- 5.790
- 11.603
- 248
- 37
- Konu Sahibi HanimKelesimiGetir
-
Teşekkür ederim ablaHayatım babacığına çok geçmişler olsun,bir an önce şifasını bulur inşallah..
Evet çalışıyorlar onu biliyorum,sıkıntım sivilleşmesi isminin değişmesi.
Hangi bir ülkenin askeri hastanesi sivilleşir onu anlamak zor işte kabullenemiyorum bunu..
15 TEMMUZ önceside başlarını açmadan giriyorlardı mesela,senin dediğin çok daha önceleri olan durumdu.
Orada kime sorsan sivil olanların hastaneye kabul edilmesiydi yanlış bir karardı çünkü..
Teşekkür ederim abla
Bilmiyorum bu konuda farklı düşünüyoruz saygı duyuyorum senin düşüncenede
Senin fikrindir saygı duyarım..
Benim düşüncemde bu yönde elbette.
Saçını göstermek istemeyen kadın eğitimlerde ne yapacak peki söylermisin..
Gata malum sivilleşti ismi değişti hak ediyormuydu bunları etmiyordu..
Orada çalışan masum insanlar vardı..
O birilerinin devletin askerine başı açık diye istemem diyemez..
Ya erkeklerr-e de sıra gelirse ne olacak..
Bakın meslek olarak karşıyım diyorum,yoksa diğer meslekler beni enterese etmez..
Referandum öncesi böyle serbest kalması çok manidar değilmi..
P
iste ayni şeyi söylüyoruz. Birileri devletin askerine başı açık diye istemiyorum diyemiyorsa kapalı diye de istemiyorum diyemez.
Zamanlama konusunda çok haklisiniz bence de geç kalınmış bir uygulamaydı. Boyle bir yasak konulması en başında engellenmeliydi.
Turkiye cumhuriyeti herkesin dilediği dine inanmasını ve bu dinin gerekliliklerini yerine getirip getirmemesini laiklikle güvence altına almıştır. Ev hanımından öğretmene, askerden polise tüm kadınlar dilediği gibi giyinme hakkına sahiptir.
Hadi erkekler biz kadınlar üzerinde boyle bir dikte uygulamayı kendilerinde hak görüyorlar da hic değilse biz kadınlar bu konuda birbirimize sahip çıkmalı değil miyiz?
Burası bir kurum ama şirket değilki..
Özellikle yaptılar,ne zamandır akıllarında vardı neden askeriye de olmasın mantığı güttüler..
İstediklerini de elde ettiler sonuçta..
Kendi adıma söyleyim bu konuda naif olamıyorum maalesef..
Tek diyeceğim şey umarım bu özgürlükler daha sonra kimsenin elinden alınmaz. Yıl 2017 olmuş hala kim başını kapatacak kim kapatmayacak diye tartisiyoruz. Birileri başını kapattı veya açtı diye kıyamet kopmaz. Bu meselenin en basta bu kadar devlet meselesi haline gelmemesi gerekiyordu.
Üniversitelerde de zamanında yasaktı, simdi kaç yıldır serbest oldu da ne değişti?
Yarın birgün şapka değilde fes serbest derlerse ne olacak peki..
Şu anda askeri kurumlarda erkeklere kirli sakal serbest oldu.
Hangi devlet kurumunda var bu gereklimiydi peki..
Kravat çeket ve krli sakal ne manzara ama değilmi...
Hem burası özgür bir ülke diyoruz hem de insanların ne giyeceğinden tut ne kadar sakal bırakacağına kadar her şeyine karışıyoruz. İronik gerçekten...
Ben kendime yapılmasını istemediğim birşeyin başkasına yapılmasını asla istemem açıkçası. Ben ozgursem bu ülkenin vatandaşı olan herkes özgür olsun, kimse de başkasının özgürlük alanına mudahele etmeyi kendine hak görmesin isterim.
Evet özgür bir ülkede yaşıyoruz konu bambaşka bana göre..
Benim tercihim bu yönde çünkü,diğer görüşlerede saygı duyarım zaten..
Herkes için özgürlük ve herkese saygı anahtar olmalı. Bunu tam anlamıyla yapabildigimizde birbirimize kenetlenip ülkemizi çok iyi yerlere getirebilecegimize inanıyorum :)
Bi başı örtülü olarak polis subay vs başörtülü olmaz diyorum.
Abla yani dini konulara girmek istemiyorum ama kendileriyle celisiyorlar.Sadece oc alma intikam hirsiyla yapilmis biz duzenleme. Neyse gorecegiz ileride neler olacak?Bende onu diyorum,sonrada özgürlük diyorlar..
Tamam saygı duyarım ama bu mesleklerde olmaz diyorum..
Abla yani dini konulara girmek istemiyorum ama kendileriyle celisiyorlar.Sadece oc alma intikam hirsiyla yapilmis biz duzenleme. Neyse gorecegiz ileride neler olacak?
Diğer kamusal alanlarda başörtüsü yasağına karşıyım ama Tsk açıkçası beni düşündürdü. Çünkü askerlikte esas olan tek tipliktir. Her türlü dini, siyasi düşünceden arınmış olmalı. Başörtüsü girmesi demek askeriyeye siyaset, bir takım ideolojiler girmesi demek. Bu da gruplaşmayı bölünmeyi getirir en güzel örneğini bunun 15 temmuzda gördük.ordu nasıl bölünmüş. Bu bizden bu bizden değil gibi. Bunun ilerisi heralde erkeklerde bıyık sakal serbetliği olur gibi geliyor ki asıl mesele o zaman başlar zaten.
Tam da bunu sorucaktım erkekler ne zaman sakal bırakacak diye hanımımYarın birgün şapka değilde fes serbest derlerse ne olacak peki..
Şu anda askeri kurumlarda erkeklere kirli sakal serbest oldu.
Hangi devlet kurumunda var bu gereklimiydi peki..
Kravat çeket ve krli sakal ne manzara ama değilmi...
Tam da bunu sorucaktım erkekler ne zaman sakal bırakacak diye hanımım
Demek istediğim o benim de asker diğer tüm mesleklerden ayrıdır, farklı bir yerdedir. Doğasında tek tiplik vardır olması gereken o. Siyaset girdi zaten kışlaya ama sonucunu gördük bundan ders alınması gerekirken daha da ileri götürmek demek gibi geliyor bu bana, var olan gruplaşmayı düzeltmek gerekiyordu, önce orduyu tekrar eskisi gibi güçlü hale getirmek gerekiyordu.Askerlik demek disiplin demektir,tek kıyafettir siyaset kışlaya giremez diyorduk yıllar önce girdi bile..
Gruplaşmalar yine olacaktır,örneğini yaşadık vede gördük bundan sonrada olacaktır yaşanıp görülecek bunlar.
Erkeklerede bıyık sakal serbestliğide gelirse bak sen gör o zaman tadından yenmez..
Zaten sivil memurlara kirli sakal serbest bırakıldı ne güzel demi,devlet memuru sakallı.
Sanırsinki belediye işçisi..
Bunun daha sonraki adımları söyleyeyim..
Kamplarımız ve lojmanlarımızda elden gidecek,asker sivil aynı yerde oturup denize bile gireceğiz..
Hastanemiz elden gitti nasılsa..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?