Doğuma Hazırlık Son 6 gün kızıma isim bulamadım

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

Betul_20162010

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
17 Aralık 2009
8.527
105
Kızlar Merhaba 19 agustosda dogumum gerçekleşecek inşallah ama isim konusu tam bir kabus oldu oğlumda hemen koyduk kUZEY ALİ ismini hicde pişman değilim çok beğenerek koydum ama kız ismi koymak ne kadar zormuş her kafadan ses çıkıyor çok klasik olsun istemiyorum seslendigimde 2-3 kişi bakmasin ,sonra her bir donemine yakışsın sonra caiz olsun falan derken iş uzuyorda uzuyor ha bide etrafimdakiler anne babanın boynunun borcu düzgün bir isim koymak diyince bunun bile hesabı var diyince iyice beynim yandı :kızgın:neyse ben kız bebegimin olacağını ögrendigimden beri DERİN ismini begendim ama eşim tam ısınamadı ama benim canim eşim hamilelikde çektiğim sıkıntıları gördükçe isim koyma hakkı senin dedi yani bana bıraktı:KK74: ama ben onsuz bir bardak bile almaya içime sindirmezken tam istemediğini anladıkça emin olamıyorum, kuranda gecen dedigimiz bir çok isim baktım ama hicde internette yazılan manalarda olmadığını anladım yani kisacasi çıkmazdayım ve önerilerinize açığım Allah aşkına yardım edin doguma kadar bulamazsam o an yanlış bir karar ile isim koymak istemiyorum heleki tüm aile büyükleri basimizdayken neyse bir kaç isim yazayım sizde arasında beğendiğiniz isim yada isimleri lütfen yazın kendi beğendiğiniz isimleri de anlamıyla yazarsaniz bir hamilenin duasini almış olursunuz :dua:şimdiden çok teşekkürler :anneadayı:

Derin = öyle anlamı yok yazılımı gibi derinlikler vs.. dinen de caiz miş

Duru= saf temiz ,dinen caiz tek sorun hala kızımin bu ismi kendi kizina koyması aslında bu ismi çok begeniyorum bu arada benim adım duygu ismimede uyuyor ama işte kıskandı koydu der mi siz olsanız koyarmisiniz?

Deniz= bu ismi eşimin istediğini fark ettim ayrıca kendi babam ben doğmadan önce kızım olursa deniz olsun demiş tabi ben dogunca yogun duygu durumundan duygu koymuş tek kafamı kurcalayan bu isim hem erkek hem kız ismi olması acaba ilerde sorun olurmu

Beren = ilkkez D harfinden uzaklaşıyor bu isimde hoş geliyor kulağıma anlamıda güzelmiş akıllı vss.. aklıma gelmiyor tam anlamı

Eliz = bu isminde öyle bir anlamı yok bir ara bu isimde listemize girmişti bu ismide yazayim

Ece yada Ecem = bunlarda güzel isimler anlamlarida güzel

Ha bide rüyamda daha cinsiyeti belli degilken FATMA NİSA ismini duydum fatma ismi güzel olsada düşünmüyorum peki NİSA ismi nasıl sizce?

Birde benim 6 yaşındaki oğlum var diyorki ELİF olsun güzel bir isim Ama çok var yani 2.isim olarak oglumu kirmayip koyabilirim bilemiyorum anlayacağınız üzere ne kadar karışık oldugumu göruyorsunuz :KK61:

Kızlar lütfen yardım edin bencilce birsey yapmak istemiyorum çok dikkat edilmesi gereken bir konu her anını düşünmek zorundayım okulda dalga gecerlermi,ergenlige girdiginde begenmeme durumu olurmu, resmi kuruluşlarda sorun yasarmı vs.. neyse kızlar inşallah sızlerinde yardımıyla bu işi bugün çözmek istiyorum :KK200:

Son düzenleme:
Ben kizim olursa adini Emîra koymak istiyorum (prenses demek)

Diger sevdigim isimler:
Hafsa, Erva, Feyza, Betül, Berîre...

Soylediginiz isimlere gelince, Derin ismi bana cok guzel cagrisim yapmiyor. Duru ismi guzel ama bu ara cok yaygin kullaniliyor. Deniz ismi de dediginiz gibi ya Deniz adinda bir erkege asik olursa :KK70: Ece ve Ecem isimleri de Elif ismiyle guzel olur. Elif Ece, Elif Ecem gibi. Yine Nisa ismi de Elif Nisa olarak kullanılabilir.

Sağlıcakla kucağınıza alın inşallah kızınızı.

Ben kizim olursa adini Emîra koymak istiyorum (prenses demek)

Diger sevdigim isimler:
Hafsa, Erva, Feyza, Betül, Berîre...

Soylediginiz isimlere gelince, Derin ismi bana cok guzel cagrisim yapmiyor. Duru ismi guzel ama bu ara cok yaygin kullaniliyor. Deniz ismi de dediginiz gibi ya Deniz adinda bir erkege asik olursa :KK70: Ece ve Ecem isimleri de Elif ismiyle guzel olur. Elif Ece, Elif Ecem gibi. Yine Nisa ismi de Elif Nisa olarak kullanılabilir.

Sağlıcakla kucağınıza alın inşallah kızınızı.

Amin cevabınız için Allah razı olsun☺

eger duru ismini cok seviyosaniz koyun ne olacak halanizin kizida koyduysa icinizde kalmasin bence ama derin deniz duru beren acayip cok bu isimli cocuklardan. ben yerinizde olsam elif nisa koyardim hem oglunuzun dedigide olr hemde ruyanizda gordugunuz isimde olmus olur

eger duru ismini cok seviyosaniz koyun ne olacak halanizin kizida koyduysa icinizde kalmasin bence ama derin deniz duru beren acayip cok bu isimli cocuklardan. ben yerinizde olsam elif nisa koyardim hem oglunuzun dedigide olr hemde ruyanizda gordugunuz isimde olmus olur

Allah razı olsun önerinız için çok teşekkür ederim

Hayırlısı olsun,
Nisa yı bende düşünmüştüm cok beğendiğim bir isimdi anlamı Kadın demek. O yüzden vazgeçtim anlamlı olmasını istedim.
Sena koydum kızımın adını .
Esma adını da beğeniyorum
Seçtiklerinz arasından Deniz de güzel isim
Sevgiler,

Derin, Duru, Beren, Elif, Ece, Nisa isimleri son senelerde doğan kız çocuklarında çok sık rastlanan isimler.
Özellikle Elif.
(Ki ben Elif ismini şahsen sevmem. Sadece bir harf ismi, aynı A gibi... Sırf Arapça diye Islami sanılması hata bence)
Neyse, konuya dönelim :KK70:
Sizin yazınızdan anladığım kadarıyla siz de şu an çok popüler olan bir isim istemiyorsunuz.

Ecem güzel. Çok fazla da kullanılmıyor.

Deniz de güzel, bilindik bir isim. Her dönemde kullanılıyor ama hiçbir zaman çok popüler olmadı.

Beren değil de Zeren ismi güzel bence. Anlamı da hoş. Zeki demek.

Esra da listenizdeki isimler gibi kısa ve kolay anlaşılır.
Esra Peygamber Efendimiz'in miraçtaki gece yolculuğu.

Ebru, Inci, Buse, Ezgi, Ayça, Aylin, Selin, Selen gibi isimler de güzel. :)

Hayırlısı olsun,
Nisa yı bende düşünmüştüm cok beğendiğim bir isimdi anlamı Kadın demek. O yüzden vazgeçtim anlamlı olmasını istedim.
Sena koydum kızımın adını .
Esma adını da beğeniyorum
Seçtiklerinz arasından Deniz de güzel isim
Sevgiler,
Teşekkür ederim cevap için siz siz olun son güne bırakmayın işin içinden cikilmiyor

Derin, Duru, Beren, Elif, Ece, Nisa isimleri son senelerde doğan kız çocuklarında çok sık rastlanan isimler.
Özellikle Elif.
(Ki ben Elif ismini şahsen sevmem. Sadece bir harf ismi, aynı A gibi... Sırf Arapça diye Islami sanılması hata bence)
Neyse, konuya dönelim :KK70:
Sizin yazınızdan anladığım kadarıyla siz de şu an çok popüler olan bir isim istemiyorsunuz.

Ecem güzel. Çok fazla da kullanılmıyor.

Deniz de güzel, bilindik bir isim. Her dönemde kullanılıyor ama hiçbir zaman çok popüler olmadı.

Beren değil de Zeren ismi güzel bence. Anlamı da hoş. Zeki demek.

Esra da listenizdeki isimler gibi kısa ve kolay anlaşılır.
Esra Peygamber Efendimiz'in miraçtaki gece yolculuğu.

Ebru, Inci, Buse, Ezgi, Ayça, Aylin, Selin, Selen gibi isimler de güzel. :)
Isim kanusu tam bir kabus bi kazak gibi olmayınca 30 gün içinde iadesi yokki valla çok zor bir durum bu arada cevap ve öneriler için cokkk teşekkür ederim

Gercekten zor bir durum suan ayni durumdayim ordan biliyorum :)
Ogluma tek seferde koyduk ismini ama kizima bir turlu yakistiramiyor hicbir ismi
su ana kadar bulup vazgectiklerim
cansu
beyza
Verda
selin
esim ;merve diyor
oglum; eda
be ise suan FEYZA da karar kildim
ilk defa babam dun feyza derin olsun dedi :))
Ama erva ve berra ismide hosuma gidiyor
gelde cik isin icinden :))
Rabbim saglikla kucaginiza almayi nasip etsin

Gercekten zor bir durum suan ayni durumdayim ordan biliyorum :)
Ogluma tek seferde koyduk ismini ama kizima bir turlu yakistiramiyor hicbir ismi
su ana kadar bulup vazgectiklerim
cansu
beyza
Verda
selin
esim ;merve diyor
oglum; eda
be ise suan FEYZA da karar kildim
ilk defa babam dun feyza derin olsun dedi :))
Ama erva ve berra ismide hosuma gidiyor
gelde cik isin icinden :))
Rabbim saglikla kucaginiza almayi nasip etsin
Ben sizin seçeneklerden Cansu yu begendim Rabbim hayirlisini nasip etsin gerçekden zor bir durum bende oğlumu bir seferde koydum ve kararimin ne kadar doğru olduğunu Heran görüyorum inşallah kizimdada hiç pişman olmam

Bende Cansu ismini onericektim öneride bulunmuşlar hem anlamı guzel söylemesi de kolay ben değişik isimleri pek sıcak bakmiyorum cansuyu düşün derim severken cansuyum diye seversin benim kızîmin adi da cansu allah sağlıkla kucağına almayi nasip etsin

Kizimin ismi elif koyabilxegim en guzel ismi koydugumi dusunuyorum her zaman..minik kizim icin bende deniz ismini istiyorum aynen dedigin gibi unisex isim olmasi dusunduruyor yanina guzrl bir isim dusunuyorum...deniz elif yada elif deniz dusunebilirsn

X