• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Doğuma Hazırlık Son 1 hafta isim konusu

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....
Arkadaslar Merhaba,
Konu üzerinden baya geçmiş ama kızıma koymak istediğim Alea ismi burda geciyor. Anlamını cok araştırdım; Yüce, en üst demek. İlk olarak ismin anlamı aceba caiz mi bilen var mı? Neticede yavrum bir ömür taşicak adını yanlış birşey yapmak istemiyorum. Umarım cvp yazan olur :-) şimdiden cok teşekkürler

Arkadaslar Merhaba,
Konu üzerinden baya geçmiş ama kızıma koymak istediğim Alea ismi burda geciyor. Anlamını cok araştırdım; Yüce, en üst demek. İlk olarak ismin anlamı aceba caiz mi bilen var mı? Neticede yavrum bir ömür taşicak adını yanlış birşey yapmak istemiyorum. Umarım cvp yazan olur :-) şimdiden cok teşekkürler
Çocuk bu topraklarda yasayacaksa soylemesi zor ve kulağa çok anlamsız gelen bir isim.Baska ülkelerde yaşayacaksa İngilizce karşılığı "zar" olan bir ismi çocuğunuza koymak istediğinize emin misiniz?

Arkadaslar Merhaba,
Alea az saçma olmuş. Aloevera koyun, tam olsun.

Zar anlami olan latince de ve 2 kelimeden oluşuyor. Ben daha cok farsca ve arapca anlamina yönelmistim.

Arkadaslar Merhaba,

Bildiğim kadarıyla Alya gök, Ala ise yüce anlamına geliyor. Alea'nın Arapçada/Farscada bir anlamı olduğunu zannetmiyorum.

Valla kuzenlerin koydugu isimler
Alya , Hafsa , Aslı ,
Benim onerim - Selina, Ada , Nil veya Nila , Tuana , Yade , Mira ..

📍saglikla gelsin.

Alya çok özenti, Lara ferihadaki tombiş tiki kızın adı...

Bir tek Nina geçer akçe benim için o da Siyah Kuğu'da Natalie Portmanın oynadığı karakter olduğu için. Natalie Portmanı çağrıştırdı bu isim o kadar.

Luna'nın Türkçeyle alakası yok. Luna'ya kadar geldiyseniz Mariana diyorum ve arttırıyorum:) Mariana ismini çok severim. Kendi çocuğum olsaydı koyardım bu adı.

Mariana bana urkunc geliyoo malum mariana çukuru var 😊😊 tek hatirlattigi sey bu degil birde sanki ot ismi gibi hani tehlikeli olan icince😀😀 yabancilar cok icer

Back
X