• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

sökük ipleri düzeltme

COpcU

Guru
Kayıtlı Üye
1 Kasım 2007
1.538
8
358
Diğer
çaydanlığa su koyun ve kaynatıp altını kısın yalnız su çaydanlığın ibik kısmının altında olsun ki ipe su değmesin ipin ucunu ibikten yavaş yavaş geçir ve çıkart çıkarttığın ipide sar yeni alınmış ip gibi oluyor:hulya:

babaannecim hayatta olsaydı da bu yöntemi anlatsaydım en sevdiği torunu olurdum:))
güzel bir bilgi canımm...

çaydanlığa su koyun ve kaynatıp altını kısın yalnız su çaydanlığın ibik kısmının altında olsun ki ipe su değmesin ipin ucunu ibikten yavaş yavaş geçir ve çıkart çıkarttığın ipide sar yeni alınmış ip gibi oluyor:hulya:

çok iyi ya paylaşım

benim de daha önce hızımı alamayıp kalın yünle ve 10 numara şişle atkı niyetine halı gibi ördüğüm bişi var (:
onu sökeyim die hep düşünürüm ama ip yamuk yuluk olucaı için yeni bişi öremem die düşünürdüm ve hala öyle durur sökmemştim.
bu faydalı bilgi sayesinde artık sökebilirim ama tabii bayaa bi uzun sürecek çaydanlık yöntemiyle (:

sıcak suyun buharında ipin düzeldiğini yenilendiğini duymuştum ama bu şekilde de yapıldığını hiç duymamıştım ilginç ve güzel bi fikir:53::53:

Back