- Konu Sahibi Bortecineee
-
Neden öldü annesiHer an herşey olabiliyor oyuzden bende çok baglanamiyorum bebeklerime .benimde bı tanıdığım hamileyken hastaneye kaldırıldı anne öldü bebek yaşıyor baba başka kadınla evlendi cocugada babaanne bakıyor
Kesinlikle katılıyorum. Normal doğum olsun diye 41-42 haftalara kadar bekliyorlar sonra bir sürü sorunlar çıkıyor. 40 haftayı doldurduktan sonra beklemek tehlikeli. Bununla ilgili çok örnek okudumnormal doguracam diye tutturmadan oluyor bunlar ,
cahiliz arkadaş cahil
Nabizlari yüksek çıkmaya başlamış sonra beyin kanaması mi ne geçirmis çok bilmiyorum bnde komşumun kardeşi çocuk şimdi beş yaşında falanNe
Neden öldü annesi
Hiçbir şey soramadım. Acısını deşmemek için anca bu kadar öğrenebildim. Zaten telefonunu ve sosyal medyasını kapamış. Bir süre yalnız kslmak istiyor sanırım.Doktor hakkında şikayette bulundular mi ?
Ablam yurtdışında yaşıyor, onun 3 çocuğu oldu, ilk çocuğu normal, ikinci sezaryen, üçüncü normal oldu. İlkinde suni sancıyla doğurdu, çok uzun süre sancı çekti. İkincisinde bebek kiloluydu 3900 gramdı kanaldan geçmedi büyük oldupu için normal doğum sırasında sezaryene aldılar. Üçüncü çocukta 40+4 de açılma olduktan 1 2 gün içinde sancısı gelip doğurdu. Kişiye bağlı ve doktora bağlı birazdaAllah rahmet eylesin. Allah o anneye güç kuvvet dayanma gücü versin. Çok üzücü bir durum ama arkadaşınızın da hatası var doktorun ise daha cok hatası ve ihmali var. Arkadaşınız belli ki doktora inanmış güvenmiş. Bu kadar süre bekledim başka yere gideyim doğurayım diye düşünmeliydi. O kahverengi leke geldiğinde acile gidecekti ve 9 gunde bir nts uzun bir ara. Her gün ya da 2 gun E bir girecekti..Hem normal doğumda ısrarcı değilmiş..
Artık kimse cahil degil. Ben hayret ediyorum. Esimin yeğeni tup bebekle hamile kaldi gününü doldurdu. aynı sizin arkadaş gibi. Doktoru bekle biraz daha diye bekletti .. önce eğer su zamanda gelmezse sezeryan E alcam seni demis.. oda bekledi o zamanda gelmedi bebek ,kayınvalide artik sinire kaldı.. Ben o istediği kadar beklesin göreceksin sezeryan olacak dedim ve nitekim de öyle oldu.. geçenlerde sezeryanla doğurdu bebegi bebek kanala inmemiş.
Ama bundan daha acı tablolar var. rahim kanalında uzun süre beklediği icin engelli doğan bebekler.. nefessiz kaldıkları icin.. ve daha acısı da ölen bebekler..
Bu zamanda normal dogum yapmak bana cok ilkel geliyor herkesin kendi fikri tabi ama ısrarcı olmamak gerek. Ben bazı doktorlara hayret ediyorum 41.hafta cok ileri bir hafta.. bebek içerde pisligini de yiyebilir hersey olabilir boyle doktorların hala olması bizim ülkemiz icin cok üzücü bir durum ben 30 sene once makat gelişle (hemde tam makat ayaktan) doğmuşum.
Doktorlar anneme sezeryan demis hep.. ama annem ille normal olsun demis. Annem in çatı kemiği kırılabilirdi ölebilirdi daha si bende ölebilirdim.. ve ne yazık ki hala bu şekilde nadir de olsa doğan bebekler varmis. Instagramda denk gelmiştim marifet gibi anlatmış bir de doktor. boyle doktorlar ülkemizin yüz karası
Hep bebek ölümleri anne ölümleri hala hala devam ediyor ne yazık ki.. ezberci doktorlar insan kendini teslim etmemeli bunlara
Bende sezeryan ile 3 bucuk ay önce doğum yaptim. Üstelik plânlı sezeryan di ama bebek erken gelmek istedi nts de sancı çıktı surekli 2 farklı hastanede karnım semsertti bebek oynayıp duruyordu ama ne açılma var ne de su yani ben istesem de zaten normal doğuramazdım!! Doktor hemen geldi ve sezeryan E aldi. Zaten sezeryan olacaktım (sadece biraz erken oldum)
Bu olayda doktor müthiş hatalı. O doktora dava açsınlar. Haklarını arasınlar. Gidenler geri gelmeyecek icinde ki yangın sönmeyecek ama bu böyle kalmamalı
Ve o arkadaşına soyleyin bir dahaki hamilelikte beklemesin bu kadar. Zaten beklemez artik. . 38 en geç 39 da gelmeyen bebek ne yazık ki gelmiyor gelecekse de suni sancı ile bazen o da tutmuyor dogumhaneden ameliyathaneye geçiriliyor hasta ve hemen sezeryan E alınıyor.. kimseyi dinlemesin eski insanların bos beleş laflarını dinlemesin. ALLAH ona tez zamanda guzel bir evlat nasip etsin inşallah..
Bende 23 haftalık hamileyim ve böyle şeyler duyunca okuyunca çok kötü oluyorum çok korkuyorumArkadaşım hamileliğinin 41. Haftasına girecekti. 15 gündür öncesinde 2 cm açılması vardı, geçen hafta bu açılma 3 cm çıkmıştı. Doktoru bebeğin durumunun iyi olduğunu her an gelebileceğini, eğer pazartesiye kadar gelmezse pazartesi suni sancıyla doğuma alacaklarını söylemiş. Ama geçen hafta bana akıntısının olduğunu hatta kahverengi akıntı geldiğini söylemişti bizde heralde nişan geldi diye düşündük, tabi by akıntılardan doktorun da haberi var. Bu hafta yani 3 gün önce filan bana akıntısının olduğunu hatta biraz da kan geldini söylemişti. Doktora da gitmişti yine birşey yoktu. Dün bebek doğduğunda ağlamamış, kalbi durmuş, kalp masajı yapmışlar ama yaşatamamışlar. Kucağıma bile alamadım dedi ve çok kötü oldum. Ben de hamileyim, hamileliğimden 1 ay önce başka bir arkadaşım da ölü doğum yaptı, dün de diğer arkadaşımın doğum sırasında bebeğinin öldüğünü öğrendiğimde ağlamamak için kendimi zor tuttum eşimin yanında, çok ama çok üzüldüm ve şok oldum. Rabbim kimseye bu acıyı yaşatmasın. Rabbim arkadaşıma sağlıklı bir evlat nasip etsin.
Yo devlette haftan dolunca 2 cm aciklik ile suni sanci verildi bana sanci baslayinca da sezeryan oldum2 santimden emin değilim ama 3 cm suni sancı verilebilen bir rakam. Direkt doğumhaneye alıp işlemlere başlamaları gerekirdi. (Devlet hastanesinde mi yaptı doğumu? Yeni kurallara göre yapılamıyor mu acaba böyle suni sancı onu da bilemiyorum açıkçası. ) Baktılar açılma ilerlemiyor sezeryana alırlardı. çoook üzüldüm gerçekten. Bundan sonrası için sağlık sıhhat nasip olsun
Bende 1 sezeryan olursa hepsi sezeryan olur zanneden akilsizlardandimAblam yurtdışında yaşıyor, onun 3 çocuğu oldu, ilk çocuğu normal, ikinci sezaryen, üçüncü normal oldu. İlkinde suni sancıyla doğurdu, çok uzun süre sancı çekti. İkincisinde bebek kiloluydu 3900 gramdı kanaldan geçmedi büyük oldupu için normal doğum sırasında sezaryene aldılar. Üçüncü çocukta 40+4 de açılma olduktan 1 2 gün içinde sancısı gelip doğurdu. Kişiye bağlı ve doktora bağlı birazda
Bu olayları da duyunca 38 de gidip doğurmalı diyor insan degilmi 39 u bile bekleyesim gelmiyor bir yandan da dr bekleyelim diyince kıyamıyorum varsın dursun 1 hafta daha diyorum15gündür açılmayla bekletilmesi sanki doğru olmamış. keşke suni ile doğum başlatılmaya çalışılsaydı bu haftaya gelmeden. Ne yazsak boş şimdi. Allah sabır versin çok zor bir durum
Ablamda hiç öyle bir sıkıntı olmadı. İkinci ile üçüncü arasında 5 yaş var. Yurtdışında doğurtuyorlar öyle vallaBende 1 sezeryan olursa hepsi sezeryan olur zanneden akilsizlardandim
2 de cesaret edemedim yine sezeryan oldu ama 3 de Allah nasip ederse normal dogum istiyorum ama rahim ici dikisler sarkma riski falan bayagi beni dusunduruyor
Hayirlisi bakalimAblamda hiç öyle bir sıkıntı olmadı. İkinci ile üçüncü arasında 5 yaş var. Yurtdışında doğurtuyorlar öyle valla
Masallah. Bizim doktorlar malesef cok kötü ben güvenmiyorum türk doktorlarına ve teşhislerine tedavilerine. Bende çok iyi diye gittim ama bende gunu mu gördüm .. Biz de sezeryan dan sonra normal doğumu yapan doktor bile cok azAblam yurtdışında yaşıyor, onun 3 çocuğu oldu, ilk çocuğu normal, ikinci sezaryen, üçüncü normal oldu. İlkinde suni sancıyla doğurdu, çok uzun süre sancı çekti. İkincisinde bebek kiloluydu 3900 gramdı kanaldan geçmedi büyük oldupu için normal doğum sırasında sezaryene aldılar. Üçüncü çocukta 40+4 de açılma olduktan 1 2 gün içinde sancısı gelip doğurdu. Kişiye bağlı ve doktora bağlı birazda
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?