How to install the app on iOS

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.

Not: This feature may not be available in some browsers.

Şoktayım ve çok üzgünüm.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Cok uzuldum Allah kimsenin basina vermesin sizde unutmaya calisin hamileliginizi etkilemeyin, bende yeni anne oldum burdan da dogum yapmak uzere olan arkadaslarim okursa bilgileri olsun 40+0da anne oldum normal dogum istiyodum doktorum 38.haftadanden itibaren her gun tansiyonumu olcturmemi istedi ve ona bilgi veriyodum 39.haftada sabah aksam olcuyodum ve bana her gun sorardi herhangi bi agrim akintim vs var mi diye 39+6da nst ye baglatti beni sancim hala yoktu 40+0da brkletmedrn doguma aldi cok sukur bebegime kavustum son haftalar cok onemli ilgili ve bilgili bi doktor edinin lutfen

Doktorların bu ısrarının sebebi bebek nöral gelişimini tamamlayabilsin diye sanırım. Bebek anne karnında ne kadar kalırsa beyin yapıları o kadar iyi gelişiyormuş. Sağlıkçı bir arkadaşımdan bu şekilde duymuştum. Fazla kalması ile ölü doğum arasında bir bağlantı var mı bilmiyorum. Bebişiniz sağlıkla gelsin :KK49:

Ne
Her an herşey olabiliyor oyuzden bende çok baglanamiyorum bebeklerime .benimde bı tanıdığım hamileyken hastaneye kaldırıldı anne öldü bebek yaşıyor baba başka kadınla evlendi cocugada babaanne bakıyor 😔
Neden öldü annesi

Doktor ihmali bence
Abimde böyle vefat etmiş annem doğum yaptığında aglayamamis bebek.zorla ağlamış bikac saate ölmüş

Ablamında bebeğine ilk aylar kist çok önemli bir kist acil alınması gerek dediler.
Başka doktora gitti
O da ne kist ne gebelik demiş
En son altı üstü bir sağlık ocağı hamilesiniz gayette sağlıklı demisti

Rabbim kimseye yaşatmasın çok üzüldüm😔 ben doktor ihmali olduğunu düşünüyorum. Kanaması varmış kanaması olan birini daha nasıl ve neden tutabilir.

İlk doğumda insan birşey bilmeyince doktoruna güvenmek istiyor.

Ama diğer gebelikler de baktı doktor istediği gibi çıkmayınca değiştiriyor.

Allah rahmet eylesin. Allah o anneye güç kuvvet dayanma gücü versin. Çok üzücü bir durum ama arkadaşınızın da hatası var doktorun ise daha cok hatası ve ihmali var. Arkadaşınız belli ki doktora inanmış güvenmiş. Bu kadar süre bekledim başka yere gideyim doğurayım diye düşünmeliydi. O kahverengi leke geldiğinde acile gidecekti ve 9 gunde bir nts uzun bir ara. Her gün ya da 2 gun E bir girecekti..Hem normal doğumda ısrarcı değilmiş..

Artık kimse cahil degil. Ben hayret ediyorum. Esimin yeğeni tup bebekle hamile kaldi gününü doldurdu. aynı sizin arkadaş gibi. Doktoru bekle biraz daha diye bekletti .. önce eğer su zamanda gelmezse sezeryan E alcam seni demis.. oda bekledi o zamanda gelmedi bebek ,kayınvalide artik sinire kaldı.. Ben o istediği kadar beklesin göreceksin sezeryan olacak dedim ve nitekim de öyle oldu.. geçenlerde sezeryanla doğurdu bebegi bebek kanala inmemiş.

Ama bundan daha acı tablolar var. rahim kanalında uzun süre beklediği icin engelli doğan bebekler.. nefessiz kaldıkları icin.. ve daha acısı da ölen bebekler..
Bu zamanda normal dogum yapmak bana cok ilkel geliyor herkesin kendi fikri tabi ama ısrarcı olmamak gerek. Ben bazı doktorlara hayret ediyorum 41.hafta cok ileri bir hafta.. bebek içerde pisligini de yiyebilir hersey olabilir boyle doktorların hala olması bizim ülkemiz icin cok üzücü bir durum ben 30 sene once makat gelişle (hemde tam makat ayaktan) doğmuşum.
Doktorlar anneme sezeryan demis hep.. ama annem ille normal olsun demis. Annem in çatı kemiği kırılabilirdi ölebilirdi daha si bende ölebilirdim.. ve ne yazık ki hala bu şekilde nadir de olsa doğan bebekler varmis. Instagramda denk gelmiştim marifet gibi anlatmış bir de doktor. boyle doktorlar ülkemizin yüz karası
Hep bebek ölümleri anne ölümleri hala hala devam ediyor ne yazık ki.. ezberci doktorlar insan kendini teslim etmemeli bunlara

Bende sezeryan ile 3 bucuk ay önce doğum yaptim. Üstelik plânlı sezeryan di ama bebek erken gelmek istedi nts de sancı çıktı surekli 2 farklı hastanede karnım semsertti bebek oynayıp duruyordu ama ne açılma var ne de su yani ben istesem de zaten normal doğuramazdım!! Doktor hemen geldi ve sezeryan E aldi. Zaten sezeryan olacaktım (sadece biraz erken oldum)
Bu olayda doktor müthiş hatalı. O doktora dava açsınlar. Haklarını arasınlar. Gidenler geri gelmeyecek icinde ki yangın sönmeyecek ama bu böyle kalmamalı

Ve o arkadaşına soyleyin bir dahaki hamilelikte beklemesin bu kadar. Zaten beklemez artik. . 38 en geç 39 da gelmeyen bebek ne yazık ki gelmiyor gelecekse de suni sancı ile bazen o da tutmuyor dogumhaneden ameliyathaneye geçiriliyor hasta ve hemen sezeryan E alınıyor.. kimseyi dinlemesin eski insanların bos beleş laflarını dinlemesin. ALLAH ona tez zamanda guzel bir evlat nasip etsin inşallah..

Allah rahmet eylesin. Allah o anneye güç kuvvet dayanma gücü versin. Çok üzücü bir durum ama arkadaşınızın da hatası var doktorun ise daha cok hatası ve ihmali var. Arkadaşınız belli ki doktora inanmış güvenmiş. Bu kadar süre bekledim başka yere gideyim doğurayım diye düşünmeliydi. O kahverengi leke geldiğinde acile gidecekti ve 9 gunde bir nts uzun bir ara. Her gün ya da 2 gun E bir girecekti..Hem normal doğumda ısrarcı değilmiş..

Artık kimse cahil degil. Ben hayret ediyorum. Esimin yeğeni tup bebekle hamile kaldi gününü doldurdu. aynı sizin arkadaş gibi. Doktoru bekle biraz daha diye bekletti .. önce eğer su zamanda gelmezse sezeryan E alcam seni demis.. oda bekledi o zamanda gelmedi bebek ,kayınvalide artik sinire kaldı.. Ben o istediği kadar beklesin göreceksin sezeryan olacak dedim ve nitekim de öyle oldu.. geçenlerde sezeryanla doğurdu bebegi bebek kanala inmemiş.

Ama bundan daha acı tablolar var. rahim kanalında uzun süre beklediği icin engelli doğan bebekler.. nefessiz kaldıkları icin.. ve daha acısı da ölen bebekler..
Bu zamanda normal dogum yapmak bana cok ilkel geliyor herkesin kendi fikri tabi ama ısrarcı olmamak gerek. Ben bazı doktorlara hayret ediyorum 41.hafta cok ileri bir hafta.. bebek içerde pisligini de yiyebilir hersey olabilir boyle doktorların hala olması bizim ülkemiz icin cok üzücü bir durum ben 30 sene once makat gelişle (hemde tam makat ayaktan) doğmuşum.
Doktorlar anneme sezeryan demis hep.. ama annem ille normal olsun demis. Annem in çatı kemiği kırılabilirdi ölebilirdi daha si bende ölebilirdim.. ve ne yazık ki hala bu şekilde nadir de olsa doğan bebekler varmis. Instagramda denk gelmiştim marifet gibi anlatmış bir de doktor. boyle doktorlar ülkemizin yüz karası
Hep bebek ölümleri anne ölümleri hala hala devam ediyor ne yazık ki.. ezberci doktorlar insan kendini teslim etmemeli bunlara

Bende sezeryan ile 3 bucuk ay önce doğum yaptim. Üstelik plânlı sezeryan di ama bebek erken gelmek istedi nts de sancı çıktı surekli 2 farklı hastanede karnım semsertti bebek oynayıp duruyordu ama ne açılma var ne de su yani ben istesem de zaten normal doğuramazdım!! Doktor hemen geldi ve sezeryan E aldi. Zaten sezeryan olacaktım (sadece biraz erken oldum)
Bu olayda doktor müthiş hatalı. O doktora dava açsınlar. Haklarını arasınlar. Gidenler geri gelmeyecek icinde ki yangın sönmeyecek ama bu böyle kalmamalı

Ve o arkadaşına soyleyin bir dahaki hamilelikte beklemesin bu kadar. Zaten beklemez artik. . 38 en geç 39 da gelmeyen bebek ne yazık ki gelmiyor gelecekse de suni sancı ile bazen o da tutmuyor dogumhaneden ameliyathaneye geçiriliyor hasta ve hemen sezeryan E alınıyor.. kimseyi dinlemesin eski insanların bos beleş laflarını dinlemesin. ALLAH ona tez zamanda guzel bir evlat nasip etsin inşallah..
Ablam yurtdışında yaşıyor, onun 3 çocuğu oldu, ilk çocuğu normal, ikinci sezaryen, üçüncü normal oldu. İlkinde suni sancıyla doğurdu, çok uzun süre sancı çekti. İkincisinde bebek kiloluydu 3900 gramdı kanaldan geçmedi büyük oldupu için normal doğum sırasında sezaryene aldılar. Üçüncü çocukta 40+4 de açılma olduktan 1 2 gün içinde sancısı gelip doğurdu. Kişiye bağlı ve doktora bağlı birazda

Arkadaşım hamileliğinin 41. Haftasına girecekti. 15 gündür öncesinde 2 cm açılması vardı, geçen hafta bu açılma 3 cm çıkmıştı. Doktoru bebeğin durumunun iyi olduğunu her an gelebileceğini, eğer pazartesiye kadar gelmezse pazartesi suni sancıyla doğuma alacaklarını söylemiş. Ama geçen hafta bana akıntısının olduğunu hatta kahverengi akıntı geldiğini söylemişti bizde heralde nişan geldi diye düşündük, tabi by akıntılardan doktorun da haberi var. Bu hafta yani 3 gün önce filan bana akıntısının olduğunu hatta biraz da kan geldini söylemişti. Doktora da gitmişti yine birşey yoktu. Dün bebek doğduğunda ağlamamış, kalbi durmuş, kalp masajı yapmışlar ama yaşatamamışlar. Kucağıma bile alamadım dedi ve çok kötü oldum. Ben de hamileyim, hamileliğimden 1 ay önce başka bir arkadaşım da ölü doğum yaptı, dün de diğer arkadaşımın doğum sırasında bebeğinin öldüğünü öğrendiğimde ağlamamak için kendimi zor tuttum eşimin yanında, çok ama çok üzüldüm ve şok oldum. Rabbim kimseye bu acıyı yaşatmasın. Rabbim arkadaşıma sağlıklı bir evlat nasip etsin.
Bende 23 haftalık hamileyim ve böyle şeyler duyunca okuyunca çok kötü oluyorum çok korkuyorum :( zaten öncesinde sıkıntılı gebeliklerim oldu.. En son yavrumu 4.5 aylıkken karnımda kaybettim.. İçim çok sıkılıyor zaten çok stresliyim korkuyorum birşey olacak diye.. herşey Allahtan buna da inancım sonsuz.. Ama korkmaktan kendimi alıkoyamıyorum maalesef.. Ben biran önce bebeğimi kucağıma almak istiyorum.. Ve böyle şeylerden çok korktuğum için de sezeryan taraftarıyım.. Ben sezeryan doğum yapacağım inşallah.. Bebeğin gelişimi tamamlanınca planlı alıyorlarmış onu kaybetme korkumdan dolayı normali beklemeye hem cesaretim yok hem de yüreğim kaldıramayacak.. Çok yanlış düşünüyorum biliyorum sağlıksız yolu seçiyorum ama elimde değil... Bir önceki bebeğimi ölü olarak normal doğumla doğurdum tekrar normal doğuma psikolojikmen de çok uzağım..

Ama Rabbim nasip etmedikten sonra biz ne yaparsak yapalım olmuyor işte.. Arkadaşınız için çok çok üzgünüm ben o acıyı bilirim.. Hele ki onunki daha büyük :( Allah sabır versin.. Sağlıklı evlat sahibi olmayı nasip etsin.. Biz hamilelerde sağlıkla bebeklerimizi kucağımıza alalım inşallah 🙏

2 santimden emin değilim ama 3 cm suni sancı verilebilen bir rakam. Direkt doğumhaneye alıp işlemlere başlamaları gerekirdi. (Devlet hastanesinde mi yaptı doğumu? Yeni kurallara göre yapılamıyor mu acaba böyle suni sancı onu da bilemiyorum açıkçası. ) Baktılar açılma ilerlemiyor sezeryana alırlardı. çoook üzüldüm gerçekten. Bundan sonrası için sağlık sıhhat nasip olsun
Yo devlette haftan dolunca 2 cm aciklik ile suni sanci verildi bana sanci baslayinca da sezeryan oldum
2018 te

Ablam yurtdışında yaşıyor, onun 3 çocuğu oldu, ilk çocuğu normal, ikinci sezaryen, üçüncü normal oldu. İlkinde suni sancıyla doğurdu, çok uzun süre sancı çekti. İkincisinde bebek kiloluydu 3900 gramdı kanaldan geçmedi büyük oldupu için normal doğum sırasında sezaryene aldılar. Üçüncü çocukta 40+4 de açılma olduktan 1 2 gün içinde sancısı gelip doğurdu. Kişiye bağlı ve doktora bağlı birazda
Bende 1 sezeryan olursa hepsi sezeryan olur zanneden akilsizlardandim
2 de cesaret edemedim yine sezeryan oldu ama 3 de Allah nasip ederse normal dogum istiyorum ama rahim ici dikisler sarkma riski falan bayagi beni dusunduruyor

15gündür açılmayla bekletilmesi sanki doğru olmamış. keşke suni ile doğum başlatılmaya çalışılsaydı bu haftaya gelmeden. Ne yazsak boş şimdi. Allah sabır versin çok zor bir durum
Bu olayları da duyunca 38 de gidip doğurmalı diyor insan degilmi 39 u bile bekleyesim gelmiyor bir yandan da dr bekleyelim diyince kıyamıyorum varsın dursun 1 hafta daha diyorum

Bende 1 sezeryan olursa hepsi sezeryan olur zanneden akilsizlardandim
2 de cesaret edemedim yine sezeryan oldu ama 3 de Allah nasip ederse normal dogum istiyorum ama rahim ici dikisler sarkma riski falan bayagi beni dusunduruyor
Ablamda hiç öyle bir sıkıntı olmadı. İkinci ile üçüncü arasında 5 yaş var. Yurtdışında doğurtuyorlar öyle valla 😂

Ben de hep normal doğum istedim, hatta bunun için sağlık ocağında ücretsiz verilen eğitimlere gittim haftalarca. 40+6'ya kadar da bekledim ama bekledikçe de geriliyordum. Her akşam nst.ye girerdim Doktor bekle daha zamanı var dedi normal doğumu destekledi hep ama ben korkularıma yenik düşerek 41'de kendi istegimle sezaryen oldum.
Doğum sonrası öyle zordu ki.. şimdi ikinciye hamileyim ve ssvd (sezaryen sonrası vajinal doğum) araştırmaları içindeyim. Ama onların faceteki gruplarında herkes 41,42 haftaları bekliyor.
Arkadaşınıza Allah sabır versin, tez zamanda sağlıkla kucağını doldursun inşallah

Masallah. Bizim doktorlar malesef cok kötü ben güvenmiyorum türk doktorlarına ve teşhislerine tedavilerine. Bende çok iyi diye gittim ama bende gunu mu gördüm .. Biz de sezeryan dan sonra normal doğumu yapan doktor bile cok az

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back