• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Şoka Girmiş ...Ne Yapilabilir ???

sağolun arkadaşlar ; yani ne bileyim içine ata ata bir yıl sonra çıkarmı acısı? ben geniş bir insanımdır ve biçok şeyi kafama takmam,yani çok ciddi boyutta olmadıkça,ölüm v.s.gibi...tabi yaşamayan bilemez dediğiniz gibi kimbilir ne oldu da bu hale geldi,

ayrıca papricim geçmiş olsun sizede ,sanırım hemen hemen aynı şey ,birden bire gerçekleşen bir durum ..bugün aradım yine aynıymış ,su içmiş wc ye gitmiş o kadar...

çok üzüldüm gerçekten,hele de o minik yavruya,ne acı annesini bu şekilde görmek.muhtemelen aldırdığı bebeğini kafasında kura kura bu hale geldi,İnşallah tez zamanda tedaviye cevap verir,eski günlerine döner.

allah acil şifalar versin çok üzüldüm canım:gitme::Saruboceq:ya acaba nazarmı deydiki çünkü kayınvalidesi bile çok memnunumuşya çok hamaratmış ondan aklıma geldi:uhm:bi okumak lazım

canım çok çok geçmiş olsun; çok üzüldüm ya; allah tez vakitte şifa versin çocuğuna ailesine bağışlasın. psikolojik gibi görünüyor bebeğinin acısını unutamamış içinde biriktirmiş olabilir. bende 10 sene evvel babamı kaybettim canım. uyanıp kalktığımda mutfakta babamı vefat etmiş buldum. babamla aramda özel bi bağ olduğu için şoka girdim, yatmadan evvel kalbini tuttuğunu görmüştüm sorduğumda yok bişi demişti. eğer uyumasaydım ölmezdi diye kendimi suçladım. o günlerde geleni gideni hatırlayamıyorum bile. konuşuyordum oturuyordum ama olanın bitenin farkında değildim. 3 gün sonra kendime geldim etrafı yıkıp dökmüşüm. sonrasında da ne zaman hastalansam yada birşeye çok üzülsem rüyamda hep babamı bulduğum o geceyi görüyorum ve ağlaya ağlaya uyanıyordum uyandığımda da etrafımda kim varsa ailem yada eşim tanıyamıyordum. bir arkadaşım psikiyatristti. onunla konuştum bana sakinleştirici falan vermeye başladı. sonra bir gece babamı rüyamda gördüm bana senin ne suçun var öldüğümü artık kabul et dedi. o günden sonra kendimi biraz toparladım ama hala hastalansam o rüyayı görmekten korkarım. travma olarak kaldı anlayacağın. onunla konuşmayı deneyin; fazlada üstüne gitmeyin derim ben. allah tez zamanda şifa versin inş.

canım çok çok geçmiş olsun; çok üzüldüm ya; allah tez vakitte şifa versin çocuğuna ailesine bağışlasın. psikolojik gibi görünüyor bebeğinin acısını unutamamış içinde biriktirmiş olabilir. bende 10 sene evvel babamı kaybettim canım. uyanıp kalktığımda mutfakta babamı vefat etmiş buldum. babamla aramda özel bi bağ olduğu için şoka girdim, yatmadan evvel kalbini tuttuğunu görmüştüm sorduğumda yok bişi demişti. eğer uyumasaydım ölmezdi diye kendimi suçladım. o günlerde geleni gideni hatırlayamıyorum bile. konuşuyordum oturuyordum ama olanın bitenin farkında değildim. 3 gün sonra kendime geldim etrafı yıkıp dökmüşüm. sonrasında da ne zaman hastalansam yada birşeye çok üzülsem rüyamda hep babamı bulduğum o geceyi görüyorum ve ağlaya ağlaya uyanıyordum uyandığımda da etrafımda kim varsa ailem yada eşim tanıyamıyordum. bir arkadaşım psikiyatristti. onunla konuştum bana sakinleştirici falan vermeye başladı. sonra bir gece babamı rüyamda gördüm bana senin ne suçun var öldüğümü artık kabul et dedi. o günden sonra kendimi biraz toparladım ama hala hastalansam o rüyayı görmekten korkarım. travma olarak kaldı anlayacağın. onunla konuşmayı deneyin; fazlada üstüne gitmeyin derim ben. allah tez zamanda şifa versin inş.

ÇOK GEÇMİŞ OLSUN SENDE ZOR GÜNLER YAŞAMIŞSIN
ALLAH SABIRLAR VERSİN :a015:

allah acil şifalar versin çok üzüldüm canım:gitme::Saruboceq:ya acaba nazarmı deydiki çünkü kayınvalidesi bile çok memnunumuşya çok hamaratmış ondan aklıma geldi:uhm:bi okumak lazım

KESİNLİKLE KATILIYORUM SANA :teselli:

canımm başın sağolsun ..evet çok zor bir durum, insan kendini suçlu hissetmekten alamıyor kendini böyle durumlarda ,ama kabul etmek lazım bazı şeyler takdir -i ilahi ..allahın takdiri ,önüne geçemessin..allah seninde yarımcın olsun ,sevdiklerinin acısını göstermesin...

ayy yazdıklarını okuyunca agladım yemın ederim basın sagolsun canm yakınlarını kaybetmek cok zor bende hep dusunurum ya sevdiklerim basına bısey gelse naparım dıye rabbım yastmsın dıyecegım ama yasayacagız bıgunmafoldumben

off ne zor bi durumm
bazı arkadaşlar başından geçen olayları anlatmışlar inanın çok üzüldüm
neyseki geçici bi durummuş
sizde yakınları olarak hep yanında olun destek olun kendine gelmesini sağlayın
rabbim tez zamanda şifasını verir inşallah

bir sene önce olmuş bir olaydan dolayı insan şok yaşar mı diye sakın düşünmeyin.yaşayabilir.bazı insanlar içine atar ve bilinç altında savaş verir. çok duygusal olduğu bir anda her şay birden yeni yaşanmış gibi gün yüzüne çıkabilir.tabi doktorunun söylediği doğru geçici bir durum ama yine bu duruma bağlı hafifta olsa bir eser kalır.anlık dalıp gitmeler.sebepsiz ağlamalar.gün boyu kendini eve kapatmalar.herkeste farklı olur.tabiki bu şekilde kalmayacak.sizin yapacağınız aşırı şefkat göstermekten kaçının.yanında vah tüh yazık gibi acınası ifadeler kullanmayın.hiçbir şey olmamış gibi davranmaya çalışın.evin havası gergin oldukça süreç uzar.geçmiş olsun.

geçmiş olsun...Allah kızına ve eşine sabır güç kuvvet versin ki bu günleri birlikte aşabilsinler...çok zo rbir durum insan nasıl davranacagını bilemez...yaşamayan bilemez.yaşamadan ne kadar yorum yapsam yanlış olur...en kısa sürede bu şoku atlatır..bilinç altında neler gizli neler insanda takıntı olabiliyor bazı şeyler...insan içinden atmak istede atamıyor işte...beklenmeyen bir anda patlak verebiliyor...bencede etrafında acıyan gözler görmesin dahada kötü olabilir....fazla ilgide ters tepebilir....

Inanin yazdilarinizi okuyunca gozyaslarimi tutamadim su anda yazarken bile ellerim titriyor allah dusmanima bile yasatmasin bunlari.
Ne zor gunler gecirmissiniz allah bir daha yasatmaz insallah.

amin canim allah kimseye yasatmasin düsmanima bile

insan o an hic birsey yapamiyor ,insanin en sevdigi varlik annesi gozlerinin onunde olunca sonuc vahim hal aliyor

Gecmis olsun Papricim...:teselli:

Düsünsene sana birsey olmasinin düsüncesi bile Annecigini ne hale sokmus....Allah göstermesin allah saklasin gercekten birsey olsa insan düsünmek bile istemiyor...:1no2:

Evlad hicbirseye benzemiyor.....belki bahsi gecen kadincagizinda aldirdigi cocukla ilgili birsey oldu ic dünyasinda...bilemeyiz..:çok üzgünüm:

Allah yardimcisi olsun...kizina bagislasin onu:Saruboceq:
sagol canim dedigin gibi

an denilen seyi iste o an cok iyi anlamistim ,aklima geldikce hala aglarim

yazik ki sevgiye muhtac 4 yasinda bir kiz cocugu ve annesi sokta

o cocuk icin üzüldüm ama esi ailesi icin dahada cok üzüldüm

inanin hic birsey yapamamak insani kahrediyor,4 yasindaki cocuga bir sekilde unutturulabiliyor ama ese anaya babaya bu nasil unutturulur ki

sağolun arkadaşlar ; yani ne bileyim içine ata ata bir yıl sonra çıkarmı acısı? ben geniş bir insanımdır ve biçok şeyi kafama takmam,yani çok ciddi boyutta olmadıkça,ölüm v.s.gibi...tabi yaşamayan bilemez dediğiniz gibi kimbilir ne oldu da bu hale geldi,

ayrıca papricim geçmiş olsun sizede ,sanırım hemen hemen aynı şey ,birden bire gerçekleşen bir durum ..bugün aradım yine aynıymış ,su içmiş wc ye gitmiş o kadar...

tesekkur ederim canim

bence biraz süre gecip kendisine geldikten sonra kendisi anlatacaktir ne olduysa ,insallah ama insallah tez zamanda sifasini bulur canim

canım allah şifasını versin inşallah .......çok garip ne onu bu hale getirdi acaba ?mutlaka bişey yaşamış,görmüş olmalı ...bebek aldırmış üstünden zaman geçmiş bu sebep değil bence şok anlık bi olaydan kaynaklanır acaba ne oldu?

cnm varmı bi gelişme kaç gün oldu artık :çok üzgünüm:
umarım bi çözüm bulunur :gitme:

canımm başın sağolsun ..evet çok zor bir durum, insan kendini suçlu hissetmekten alamıyor kendini böyle durumlarda ,ama kabul etmek lazım bazı şeyler takdir -i ilahi ..allahın takdiri ,önüne geçemessin..allah seninde yarımcın olsun ,sevdiklerinin acısını göstermesin...

ayy yazdıklarını okuyunca agladım yemın ederim basın sagolsun canm yakınlarını kaybetmek cok zor bende hep dusunurum ya sevdiklerim basına bısey gelse naparım dıye rabbım yastmsın dıyecegım ama yasayacagız bıgunmafoldumben

saolun kızlar, allah kimseye yaşatmasın. allah sevdiklerimizden ayırmasın.

arkadaşım bi gelişme varmı nasıl durum?

Bence eltisiyle otururken o an nelerden bahsettikleri,hangi kelimeleri kullandıkları da çok önemli.. bir kelime ,bir hareket bir şeye çağrısım yapmış olmalı mutlaka..bu illa bebegiyle ilgili olacak diye bir şey yok, arkadasın annesinin olayındaki gibi ama acaba eltisiyle konuşurken aldırdıgı bebeğiyle ilgili bir konu mu geçti de şoka girdi kadın? eltisi de korkusundan söyleyemedi mi kimseye?...

inşallah kısa zamanda düzelir hastanız..

Back